Guinness Verdensrekorder spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 8 år| Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: For 2 – 5 deltagere.

"Det er en fin variation i spillet, at man selv skal klare nogle udfordringer undervejs. Dog kunne det være ønskværdigt, at der var flere udfordringer særligt hvis man spiller spillet nogle gange. Der var nogle af spørgsmålene som fik os til at grine. Enten fordi rekorderne var skøre eller fordi at den indledende tekst og selve spørgsmålet slet ikke rigtig hang sammen, så man blev overrasket over i hvilken retning spørgsmålet gik. Det er ikke et spil, hvor man skal regne med, at man selv har en stor indflydelse på, hvem der vinder spillet (Medmindre man har terpet Guiness Rekordbog igennem nogle gange)..."

En spilanmeldelse af Guinness Verdensrekorder

Indhold i spillet

Spilleæsken virker til at være i rigtig god kvalitet i en fin størrelse. I æsken finder man et spillebræt, 5 spillebrikker, 1 terning - som er lavet særligt til spillet - 20 udfordringskort, 1 bordtennisbold, protokolblok, vejledning til udfordringerne og alm. spillevejledning.

Derudover skal man selv sørge for forskellige materialer, bl.a. spillekort, mønter, målebånd, alm. A4 papir m.m. Det står udenpå æsken, på bagsiden, at der kræves ekstra tilbehør.

Terningen viser tallene 1-4 og derudover er det et lilla ikon og et orange ikon på hver sin side, som symboliserer, at man skal flytte til et challenge felt.

Spillevejledningen fylder ikke så meget, og er nem at forstå. Der medfølger en lille bog, med vejledning til udfordringer, som man kan bruge, hvis man er i tvivl om, hvorledes udfordringen konkret skal udføres. Vi gjorde brug af denne mini-bog flere gange undervejs i spillet, for at få uddybet udfordringerne.

Selve spillet

Man slår med terningen, og flytter det antal felter tallet viser, eller flytter til et lilla eller orange udfordringsfelt, hvis terningen viser dette.

Lander man på et ”normalt” felt, trækker en anden spiller et spørgsmålskort – viser billedet til alle spillere – og læser den indledende tekst på kortet, og derefter det spørgsmål som terningtallet viser.

Den indledende tekst fortæller noget om den rekord, som billedet henviser til. Spørgsmålene på kortet kan være relateret til den pågældende rekord, til andre rekorder eller noget som slet ikke har med rekorder at gøre, men indenfor nogenlunde samme område.

Eksempel på et kort:
Indledende tekst: I 2014 dykkede Darren Taylor (USA) 11,56 m ned i et bassin, som kun var 30 cm dybt.
1: Er Darren professor i hydrologi på universitetet i Orlando?
2:Hvilken yderligere rekord har Darren?
a: Højeste udspring på lavt vand med ild på overfladen
b: Højeste udspring i et kuglehav
c: Har overlevet højeste fald ned i vand
3:Laso Schaller har sprunget 58,5 meter ned fra en klippe. Dette udspring svarer til udspring fra en bestemt bygning. Hvilken?
a:Det skæve tårn i Pisa
b: Notre Dame
c: Et toetagers hus
4: Hvad er den længste distance en person er faldet uden faldskærm og har overlevet?
a: 33 meter
b: 1,236 meter
c: 10,160 meter


Hvis man lander på et udfordringsfelt, skal man selv i gang med at lave noget. En slags amatør-udgave af en rekord. Klarer man udfordringen får man lov at beholde kortet. Andre spillere kan dog senere udfordre indehaveren af kortet, og kan stjæle kortet, såfremt han/hun klarer det bedre.

Den første som når over målfeltet med 3 udfordringskort vinder spillet.

Svarer man rigtigt på et spørgsmålskort skal man også beholde kortet. Når man har 3 spørgsmålskort, kan man (næste gang det er ens tur) veksle disse til en udfordring. Klarer man udfordringen beholder man dette kort, ligesom hvis man var landet på et udfordringskort-felt.

Vores vurdering

Det er en fin variation i spillet, at man selv skal klare nogle udfordringer undervejs. Dog kunne det være ønskværdigt, at der var flere udfordringer særligt hvis man spiller spillet nogle gange.

Der var nogle af spørgsmålene som fik os til at grine. Enten fordi rekorderne var skøre eller fordi at den indledende tekst og selve spørgsmålet slet ikke rigtig hang sammen, så man blev overrasket over i hvilken retning spørgsmålet gik.

Det er ikke et spil, hvor man skal regne med, at man selv har en stor indflydelse på, hvem der vinder spillet (Medmindre man har terpet Guiness Rekordbog igennem nogle gange).

På de fleste spørgsmålskort er man nødt til at gætte sig frem og håbe, at man rammer rigtigt. Dette betyder bl.a. at spillet faktisk kan ende med at tage meget lang tid, hvilket er synd, da man så undervejs mister koncentrationen i spillet og føler det bliver for langtrukkent.

Vi endte med at sidde og spille i knap 3 timer, og valgte til sidst, at den første med 3 udfordringskort vandt spillet, uden at skulle få brikken over målstregen. Nogle af de ekstra materialer man selv skulle have, var ikke noget vi havde i huset (fx: 25 nogenlunde ens mønter, samt en stor mængde papirclips)

Når der kun er 20 udfordringer, er det ærgerligt, at man kan blive tvunget til at springe nogle af dem over, fordi man ikke har de nødvendige materialer, eller selv skal finde på et alternativ.

På bagsiden af æsken, hvor der står beskrevet, at man selv skal have nogle af materialerne, står der kun skeer, et glas, lidt papir, et par strømper m.v.

Disse ting har de fleste, men derudover skal man også selv finde et alternativ til et timeglas, da dette heller ikke medfølger. Fra et andet spil vi ejer, har vi mange kort med lignende udfordringer, og skal vi spille spillet igen, vil det helt klart blive i en kombination med udfordringerne fra dette spil.

Efter vores mening, vil spillet generelt blive sjovere af mere aktivitet og færre tilfældige spørgsmål, hvor et kvalificeret gæt er chancen for at få et korrekt svar.

En fordel ved at spørgsmålene ikke er almen viden, men primært handler om at gætte er, at det er ens for både børn og voksne, når man spiller med børn. Ligeledes er udfordringerne også til at klare for børn på samme niveau som de voksne. I nogle tilfælde er de måske endda nemmere for børnene end for de voksne.

Skal vi spille det igen, vil vi formentligt sætte det på tid, og så må det være den spiller med flest udfordringskort, der vinder (Er der flere med samme antal kort, må man så lave en ekstra udfordring til disse, og den som klarer det bedste, er vinderen).

Ligeledes vil vi også lave det om, så man hurtigere kan få flere udfordringskort og udfordre hinanden på de kort, der allerede er gennemført.

Er man typen, som synes det er sjovt at læse om diverse rekorder, og måske tidligere har brugt tid på at læse Guinness Rekordbog, er det helt sikkert et godt spil, hvor man på en sjovere måde, hører om forskellige rekorder.

- Joan Frederiksen

 

AlgaAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris719,96 kr Normalpris799,95 kr
På lager
Se varen