Gonge Balancebuer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Gummi/plast | Max. belastning < 75 kg. | Mål: L:59 x B:21,5 x H:10,5 cm.

"Alt i alt meget begejstret for dem, og de er forholdsvis nemme at opbevare, når de ikke er i brug. De fylder selvfølgelig lidt, men kan lægges sammen op ad hinanden, så de fylder mindst muligt. Som de meste andre Gonge produkter, er de holdbare og de er nemme at gøre rene i bruseren, så vi har også haft buerne med udenfor og lege i sommers..."

Vilde med motorikbaner

Vi er vilde med at lave motorikbaner herhjemme og gerne gennem hele stuen, så vi har været rigtig glade for at få lov at teste Gonges nye balancebuer.

Sættet består af 3 balancebuer, som når de vender den ene vej danner en mini bro, og når man vender dem den anden vej laver en mini vippe.

Vi har nu igennem længere tid brugt dem som en del af vores store forhindringsbaner, der ofte bygges i stuen.

Hvordan bruges Balancebuerne?

Vi har brugt at have dem alle 3 liggende som broer, hvor det handler om at balancere på dem uden at falde ned. Man kan gøre det svære for en ved at gå hurtigere eller ved at løbe hen over dem.

Man kan også ligge de tre broer med 2 på tværs og den sidste hen over, så kommer den lidt højere og og bliver lidt mere usikker at gå på, så man bliver lidt mere udfordret på sin balance.

Vi har også brugt at have alle 3 liggende som vipper, og så skal man virkelig holde tungen lige i munden, når man går eller løber hen over.

Der kan også laves en kombination med en vippe, en bro og en vippe, og den er rigtig god for de yngste, fordi de så lige kan få balancen midtvejs.

Ligeledes har vi brugt at have den liggende hver for sig rundt om i banen, og de er virkelig gode sammen med vores Sansesten, som vi har haft et par år allerede og vores Balancelandskab Floden som også har et par år på bagen.

Vi har også brugt dem til at stå og vippe på, hvor man har en fod i hver ende af en balancebue så man kan stå og vippe frem og tilbage.

Vores mening om Balancebuerne

Vi kunne faktisk godt bruge 3 buer mere, så man bedre kunne lave lange stier med dem, fordi der er mulighed for mange kombinationsmåder.

Vi har søgt spændende inspiration på Gonges hjemmeside og på Legebyens hjemmeside. I første omgang havde vi nemlig kun prøve at lægge dem forskudt af hinanden, men vi opdagede så at man faktisk kan lægge den i linje, men hvor buerne ligger lidt oven på hinanden.

Det kan gøres både når de vender samme vej eller hvis man veksler mellem bro og vippe. Ligesom man også kan lave en bro og så en vippe der vender modsat så man går balance hen til vippen, stiller sig med spredte ben ud på vippen og skal komme hen til en ny bro, det er svære end man skulle tro.

Hvis man har andre motoriske materialer derhjemme fra Gonge eller andet lignede, så er buerne et virkelig godt supplement til at lave nogle virkelig gode udfordrende og sjove motorikbaner.

Jeg er ikke sikker på, at det ville være det første jeg ville købe, som noget enkeltstående. Men hvis man blot har lidt at supplere op med, så er de virkelig sjove.

De er også skægge at gå på med bare tæer, fordi de på den bro-siden har større riller og på den vippe side også har et mønster i plastikken som gør fodsålerne bliver stimuleret.

Taktil stimulerende

Det er super godt til min yngste dreng, som er super følsom under sine fødder, og derfor har godt at få dem stimuleret, og når man går rundt på balancebuerne kan han selv styre hvor meget han vil gå på dem og hvor hårdt han vil træde.

Alt i alt meget begejstret for dem, og de er forholdsvis nemme at opbevare, når de ikke er i brug.

De fylder selvfølgelig lidt, men kan lægges sammen op ad hinanden, så de fylder mindst muligt.

Som de meste andre Gonge produkter, er de holdbare og de er nemme at gøre rene i bruseren, så vi har også haft buerne med udenfor og lege i sommers.

- Nina Bay Jensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris623,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen