Geomag Panels anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 5 år | Emne: Konstruktions | Materiale: Plast og magneter | Mærke: Geomag | Serie: Panels

"Carl har altid haft behov for, at trække sig fra det sociale, når han kommer hjem og det er her han tit bruger fantasien og så bliver Geomag forvandlet til store parkeringshuse, hvor hans legetøjsbiler kører op af rampen, eller hvor biler bliver parkeret, når der bliver besøgt zoo. Efter kort tid er parkeringshuset forvandlet til indhegninger og hans LEGO figurer er nu på tur rundt i dinusaur-zoo, hvor Geomag sikrer, at dinosaurusserne ikke stikker af..."

En anmeldelse af de magnetiske Geomag Panels

Herhjemme ville glæden ingen ende tage, da Carl, på 6 år, fik sit nye højtønskede Geomag sæt hjem. Det er ikke kun Carl, der har glæde af det, men bestemt også hans søskende. Vi er vilde med kvaliteten og det er ikke uden grund, da Geomag flere gange har vundet legetøjspriser, eksempelvis ”forældrenes valg-prisen”. Det er legetøj, som snildt kan anvendes som STEAM værktøj og så kan man kun blive glad af de fede farver på legetøjet.

Kort fortalt er STEAM et værktøj, der ud fra et fagligt perspektiv giver mulighed for, at anvende og lege det faglige ind i flere forskellige discipliner.

Hvad står S.T.E.A.M for?

S står for Science (videnskab).

T står for Technology (teknologi).

E står for Engineering (konstruktion).

A står for Arts (kunst).

M står for Math (matematik)

Praktisk om Geomag Panels sættet

Geomag Panels indeholder hele 192 dele, hvilket gør det muligt, at bygge utrolige kreationer. Sættet består af former i trekanter, firkanter og femkanter, de er i farverne lyseblå, mørkeblå og grøn. Derudover er der 65 magnetstænger med syd- og nordpol i den sejeste lysegrønne farve. Der er 50 kugler også, så der er rig mulighed for, at bygge derudaf. Sættet har også en firkantet og en femkantet ”bundplade”, de er gode hvis der skal bygges højt, i det de stabiliserer konstruktionen fra bunden.

Geomag er efter vores erfaring super holdbart, - selvom det bliver bygget og leget med adskillige gange, så fremstår det som nyt. De få ridser der kommer, kan knap ses i den hårde plastik, som er lavet af 100% genanvendt plastik. Derudover så holder magnetkraften til uendelige konstruktioner. Er man typen der går ind for bæredygtighed, så er Geomag med og de vægter det utrolig højt i deres produktudvikling.

Vær dog opmærksom på:

At sættet anbefales fra 5 år +

Det indeholder små dele og deriblandt metalkugler som kan puttes i munden. Så vi herhjemme anbefaler, for en sikkerhedsskyld, at indholdet holdes samlet, hvis der skulle komme besøg af små eksperimenterende børn med trang til, at putte ting i munden eller I derhjemme har husdyr, som gerne vil lege med.

Derudover er magneterne meget kraftige, så det vil være en god idé, at holde magnetstængerne væk fra f.eks. kreditkort og andre magnetfølsomme objekter.

Sjove magnetiske konstruktionsmuligheder

En dreng som Carl, går meget op i, at bygge ”efter reglerne”, som i hans verden er vejledningen. Han vil gerne bygge og lære sættet, at kende inden han kaster sig ud i fri leg. Hvilket er en god læring i sig selv, da Carl lærer, at følge en vejledning og samtidig får han tydeligt lært om magnatisme ved, at se og mærke, hvad der er syd- og nordpoler. Geomag Panels giver nemlig Carl mulighed for, at lære hvad magnetstængernes kræfter kan. Deres syd- og nord poler er simpelthen så kraftige, at det er meget nemt, at se hvilke sider der passer sammen.

Carl har bygget ”broen”, som er en af forslagene i vejledningen. Her byggede han først, hvorefter vi både talte om og forsøgte, at tegne efter den. Læring under leg er en super god måde, at træne barnets sanser, ordforråd og de finmotoriske færdigheder på. Samtidig talte vi om både 2D, 3D og vi fik også talt lidt om arealer og rumfang, selvfølgelig i et niveau som gav mening for Carl på 6 år. Vi, som forældre, kan jo justere niveauet i det omfang, der passer til det enkelte barn.

Da Carl havde bygget ”broen”, brugte han efterfølgende lang tid på, at lege med den og den blev brugt som bilbro, i vandet under broen svømmede der krokodiller og fantasien byggede en super lang leg op. Det er ingen hemmelighed, at Carl synes det er enormt sjovt, at bruge bordtennisbolde, da de er så lette og derved kan puste med dem, en udfordring han greb ved, at bordtennisbolden skulle pustes til, så den skulle vandre/blæse over broen. Det var svært, da der er huller i midten af firkanterne, men det lykkedes altså flere gange, at de kom over.

En rigtig god leg til barnet, som døjer med udtalevanskeligheder, da øvelsen med, at puste til bolde stimulerer mundmotorikken og barnet bliver derfor bevidst om, at forme munden til, at kunne puste. Samtidig bliver barnet bevidst om, at koordinere sit pust i hastighed, så det ikke bliver for kraftigt og bolden derfor flyver meget langt væk, eller modsat for blødt og bolden derfor ikke får styrke til at flytte sig.

Carl byggede også ”bowlen”, som han døbte den. Hurtigt fandt han bordtennisboldene frem igen og så gik legen ellers ud på, at kaste bordtennisbolde i ”bowlen”. Carl opfandt sit eget pointsystem, hvor legen gik ud på, at jo længere han stod fra ”bowlen”, jo højere point fik han.

Det lækreste ved, at eje Geomag generelt er, at det er kreativitetens mange muligheder. Geomag formår med deres legetøj, at skabe et fantasiunivers for barnets leg. De uendelige kombinationer og konstruktioner giver mulighed for, at legen kan passe ind i hvilken som helst dag. Det er kun barnets fantasi der sætter grænsen. Hvad endnu vigtigere er, at Geomag kan anvendes som et afstressende legeunivers, hvor barnet kan lege i det miljø, der passer præcis til behovet nu og her. Efter en dag med mange indtryk, om efter det er skole eller institution, kan det være med til at give barnet mulighed for, at stresse af og med rolige hænder koble fra og bygge sin leg op med Geomag.

Vores helt klare favorit

Carl har altid haft behov for, at trække sig fra det sociale, når han kommer hjem og det er her han tit bruger fantasien og så bliver Geomag forvandlet til store parkeringshuse, hvor hans legetøjsbiler kører op af rampen, eller hvor biler bliver parkeret, når der bliver besøgt zoo. Efter kort tid er parkeringshuset forvandlet til indhegninger og hans LEGO figurer er nu på tur rundt i dinusaur-zoo, hvor Geomag sikrer, at dinosaurusserne ikke stikker af.

Andre gange, hvor legen sker lidt vildere, bygger han alverdens kuglebaner og labyrinter, hvor han bruger f.eks. bordtennisbolde der skal vandre rundt.

Det er på ingen måde kun Carl der har glæde af Geomag Panels, Det er simpelthen en fornøjelse, at se hvor meget Geomag fylder herhjemme og vi er som altid utrolig tilfredse med kvalitet af deres kreative sæt med magneter.

- Mia Steffensen

Læs også anmeldelsen af Geomag Mechanics - Gravity Jump & Run

Læs også anmeldelsen af Geomag Color Magnetlegetøj med 127 dele

Læs også anmeldelsen af MagiCube magnet-billedklodser fra GeoMag

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGeomag

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen