Drop It spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Der er stort læringspotentiale i DROP IT. Spillet indeholder både tal, bogstaver, farver og geometriske figurer, men på en overskuelig måde så selv de yngste spillere kan se logikken..."

Præsentation

DROP IT er et strategispil, men på et niveau hvor alle kan være med. Spillet handler om at man på skift skal ”droppe” små farvede figurer ned i tårnet.

Der er regler for hvor figurerne må lande og hvor de ikke må. Man scorer flere point, jo højere op brikken lander.

Men vær forsigtig – din brik giver nul point, hvis den rører ved andre brikker i samme form eller farve.

Hvem end der er bedst til at droppe deres figurer de rigtige steder, vinder spillet.

Der står at DROP IT er et spil fra 8 år, men vi har spillet det med en 6 årig der uden problemer kunne spille selvstændigt og også kunne vinde spillet på egen hånd.

Ellers lægger spillet også op til man kan spille i hold, og man behøver kun en enkelt gennemspilning før det hele giver mening, uanset alderen.

Ideen med spillet

”Der er det perfekte sted til min sidste trekant. Intet kan gå galt! Nu skal jeg passe på! Lidt til ventre og så slipper jeg den forsigtigt og lader den falde ned i tårnet. Svisj…dunk…plonk? Det var ikke meningen, at den skulle skubbe den anden brik væk! Men ingen tabuer er blevet brudt, og nu ligger den endda, så den giver endnu flere point. Hehe, hvem kan gøre mig kunsten efter?”

Når det er din tur, skal du lade en af dine figurer falde ned i tårnet, du får point alt efter hvilken etage din brik lander på og der er bonuspoint baseret på forskellige parametre.

Men pas nu på du ikke bryder et tabu.

En brik må nemlig ikke ligge hvor som helst, og hvis du bryder et tabu, så får du ingen point i denne runde. Du vinder DROP IT hvis du er den med flest point når den allersidste brik er placeret i tårnet.

Spillets historie og udvikling

Spillet er produceret af spiludbyderen KOSMOS.

KOSMOS er en af giganterne indenfor brætspil og de har mange spil, der bærer deres navn.

Kosmos har et varieret udvalg af brætspil i høj kvalitet. I samarbejde med højt ansete forfattere og designere udvikler Kosmos spil, der ikke kun er sjove men også fortryllende og vanedannende.

KOSMOS laver spil der udvikler sociale færdigheder, stimulerer logisk og strategisk tænkning, fremmer visuel-rumlig og matematik færdigheder, dyrker fysisk koordination og manuel fingerfærdighed, opmuntre familietid og inspirere til retfærdigt spil og tillid.

Spillende er tysk konstrueret og smukt fremstillet, og disse spil bliver varige familiefavoritter og klassikere på enhver game-night. Af alle disse grunde har Kosmos-spil fået verdensomspændende anerkendelse.

KOSMOS har i øvrigt vundet adskillige priser og nomineringer, blandt andet for EXIT spillene, som er escaperooms i brætspilsform, og for andre kendte børnespil som Imhotep og Ubongo, samt kæmpefavoritten CATAN som er verdenskendt og meget anerkendt både blandt børn og familier, men også for brætspilnørder.

DROP IT passer godt ind i KOSMOS familien, da det er flot fremstillet, farverigt og underholdende.

Hvad er der i æsken

Det er et simpelt spil, uden for mange komponenter. Det er simpelheden der gør det intet mindre end fantastisk.

Tårnet:

Tårnet er bestående af en sokkel og en hoveddel lige til at sætte sammen. Tårnet er lavet i plastik og virker holdbart. Der er cirkler i 3 forskellige størrelser på siderne, samt linjer der er skæve, det ser måske lidt sjovt ud men der er en mening med disse…

4 spillebrikker:

Små kvadratiske træbrikker i 4 forskellige farver, rød, blå, gul og grøn.

Geometriske figurer:

Der er 9 figurer i 4 forskellige farver. Altså i alt 36 figurer.

I hver farve findes to trekanter, to rudere, to kvadrater og tre cirkler.

4 talbrikker:

En i hver farve med +25 på den ene side og +50 på den anden side.

1 pointbræt:

Pointbrættet består af 25 felter hvor hver 5. felt er gult for overblikkets skyld og de andre er blå. På midten er der 4 firkanter, en i hver farve, til at lægge sin talbrik på, hvis det bliver nødvendigt at komme over 25 point eller sågar over 50 point.

4 sidedelere:

Sidedelerne er dem man sætter ned i siden for at holde styr på point og tabuer. Der er to med forskellige figurer og to med farver, lavet i tyk pap. Nederst er der et bogstav som bruges for at sikre men nemt og hurtigt får sat delene korrekt.

2 dobbeltsidet sokkelindlæg:

De er til at lægge i bunden og der er afbilledet tabuer på. De er vendbare med farver på den ene side og figurer på den anden side.

8 jokere:

Papbrikker med et smileyface på, to i hver spillerfarve.

Spilleregler:

Spillereglerne er et lille hæfte på 4 sider, med mange billedillustrationer, overskrifter og farveinddelinger for nemmere overblik. Reglerne er nemme at forstå.

Sådan spiller man DROP IT

Som nævnt tidligere et DROP IT et simpelt spil. Det gælder om at man skal vælge en af sine figurer (trekant, ruder, cirkel eller firkant) og lade den falde ned i tårnet. Det lyder meget simpelt, men der er selvfølgelig nogle steder man ikke må lande, disse er kaldet tabuer.

En brik må ikke lande på en brik i samme farve eller samme form som den man selv har droppet ned i tårnet.

Ligeledes er der både på siderne og soklen afbilledet nogle restriktioner (tabuer) om hvilke farve eller figur der ikke må røre inden for et bestemt område.

Rammer man plet, ja så får man point alt efter etagen man ender på (der er 8 etager).

Rammer din figur en af den afbilledet gennemsigtige cirkler, der findes i 3 forskellige størrelser, så får man også point. Den store cirkel giver 1 point, den mellemste cirkel 2 point og den lille cirkel 3 point. Hele cirklen behøver ikke dækkes og derved kan flere spilere få point ved at røre samme cirkel.

Man får kun point lige efter man har smidt sin brik. Det vil sige der sker ikke noget ved en modstander får skubbet til brikkerne i næste runde. Og brikkerne VIL rykke sig. På den måde frigøres nogle af du cirkler der tidligere var dækket også, men til gengæld kan det være svært at nå op til 8. etage.

Når man har aflæst hvor mange point man får denne runde, rykkes spillerbrikken på pladen. Kommer man over 25 point forsætter man bare rundt og lægger så sin +25 brik på midten af pladen.

Hvis man er så uheldig at man rammer et tabu og derfor ingen point får, så bare rolig… du har nemlig 2 jokere med en glad smiley på, til at hjælpe dig.

Hvis du ikke bruger dine jokere, er de 3 point værd stykket, men du kan også bruge dem og få point for en tur der ellers endte i tabu. Dette kan betale sig når der er flere end 3 point på spil. Det fedeste er selvfølgelig at ramme plet og slet ikke få brug for jokerne.

Der er virkelig tænkt i figurer og former. Selv tårnet er asymmetrisk og det gør man ikke bare kan lande nede i det hjørne man ellers gerne ville.

Det er altid den yngste spiller der starter, men det er ikke nødvendigvis en fordel, så man kan også bare lade det gå på skift.

Hvem vinder?

Alle kan vinde. Vi har spillet det flere gange og statistikken for hvem der vinder, fordeler sig ligeligt, om du er 6, 8, 12 eller 34 år. straks som man lægger en plan, glider brikken på grundet af faldet og lander et helt andet afsted end man ville have den til. Men der er også lidt strategi i at bruge jokerne bedst muligt, eller vælge den rigtige figur til at falde ned i tårnet.

Stor alsidighed og mange spilleformater

Der er stort læringspotentiale i DROP IT. Spillet indeholder både tal, bogstaver, farver og geometriske figurer, men på en overskuelig måde så selv de yngste spillere kan se logikken.

Spillet er farverigt og der er mange skønne visuelle aspekter og komponenterne er lavet i holdbart materiale som jeg tænker kan holde længe.

Der er stor mulighed for alsidighed da man både kan spille med kun farver, eller kun former, men man kan også vælge begge dele. Det virker gennemtænkt fra producentens side.

Vores oplevelser med spillet og meninger til indholdet

I vores familie elsker vi brætspil, og vi havde glædet os til at prøve noget nyt end det vi ellers har spillet. Spillet er for mange aldre, men det er ikke for nemt og ej hellere svært.

Dette gør det ikke bliver kedeligt og jeg kan sagtes se mig spille det i voksenregi som en opvarmning til tungere spil, samtidig er det det dejligt også at have nogle spil der kun tager max 20 min at gennemspille.

Spillet er simpelt og overskueligt, hvilket gør det hurtigt bliver valgt. Reglerne er også hurtige at lære. Børnene havde en fest med DROP IT, og vi fik gang i lattermusklerne når vores planer blev forpurret, eller brikken slet ikke landede der hvor vi ville have den til.

Vi havde i hvert fald svært ved at lægge det fra os, og det blev spillet 4 gange i træk, men med forskellige vindere.

DROP IT lyder måske nemt - det er det egentlig også, men det er også et hyggeligt og lidt anderledes familiespil.

- Michala Flacheberg

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen