Cozy Coupe Politibil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr til 5 år | Vægt: 7,4 kg. | Materiale: Plast

"I 2009 får Cozy Coupe-bilen tildeles den anerkendende Lifetime Achievement Award efter 30 fremragende år. Bilen får et ansigtsløft med de tidligere nævnte skønne øjne og smil. Der kommer forskellige nye versioner til. Desuden får bilen en plads i Crawford Auto-Aviation Museum med andre historiske biler og er i Amerika, den bedst sælgende bil, blandt både børn og voksne...."

Politi-gåbil fra Little Tikes Cozy Coupe serie

Indrømmet: Jeg var egentlig vældig spændt på at modtage den her politibil.

Jeg faldt for, at den ser så mega sød ud, men det store brand bag: Little Tikes har – pinligt nok – indtil nu været et ukendt mærke for mig, med faktisk ukendte produkter for os herhjemme.

Jeg vidste ingenting om, hvordan politibilen var i praksis.

Mine børn på henholdsvis 1 og 3 år har ingen erfaringer haft med den fra andre steder, så jeg havde ingen idé om, hvordan de ville tage imod den.

Min mand var ikke som jeg spændt. Han var kritisk. Meget kritisk. Jeg har endnu ikke helt luret hvorfor. Jeg tror, han syntes, den fyldte for meget og kunne bruges minimalt.

MEN! Al vores spændthed og kritiske indstilling er fuldstændig gjort til skamme!

Politibilen er uden overdrivelse blevet et KÆMPE hit! Det mener både børn og voksne. Den eneste ulempe, jeg nu efter de første uger kan få øje på med den, er, at den giver anledning til skænderi mellem børnene, hvis tur det er.

Produceret i England siden 1979

Siden 1979 har engelske Little Tikes produceret forskellige udgaver af Cozy Coupe-gåbilen, der gradvist har fået små justeringer og dermed optimeringer. Nu fås gåbilen også som denne virkelig flotte og søde politibil.

Der var stor begejstring, da vi modtog den store kasse med bilen i.

Det blev et helt familieprojekt at skulle have den samlet – i virkeligheden er det mest farmand herhjemme, der står for den slags.

Han gik straks i gang – for stædig til at se i en manual.

Han måtte dog sande, at det blev for vanskeligt. Der medfølger heldigvis en fin instruktionsmanuel, som han trods sin stolthed måtte følge.

Denne ligger også på hjemmesiden hos Little Tikes, hvor der tilmed ligger en instruktionsvideo.

Da der var sat sammen, hamret og skruet, blev det min og vores datters tur: To ark med klistermærker, der absolut giver politibilen den sidste finish.

Også her er der god vejledning til, hvor præcis på bilen de skal placeres. Og nu er den da bare for fin: Klistermærker, der tydeliggør, det er en politibil. Det smilende ansigt med øjne og mund, der giver den et nuttet og børnevenligt udtryk.

De tekniske detaljer om Cozy Coupe

Politibilen er lavet af plast i farverne hvid, grå og sort – med blå, hvide og gule klistermærker. Den vejer 7,4 kg. og har målene L:41 cm., B:77,5 cm., H:82,5 cm.

Aldersmæssigt vurderes den fra 12 måneder.

At aldersgrænsen kan være så lav for en gåbil skyldes uden tvivl, at der her findes en genial løsning til de yngste børn: en aftagelig platform, som kan placeres forrest inde i bilen ved barnets fødder.

Vores søn på 1 år er for lille til selv at kunne køre i bilen, men han ELSKER at sætte sig ind i den med numsen på sædet og få en køretur – allerhelst en lang køretur.

For os voksne er der øverst, bagerst på bilen et håndtag, som vi kan holde fast i – både for barnets sikkerhed skyld, så bilen ikke skrider væk, og så vi derved kan skubbe bilen i en for os forholdsvis behagelig stilling.

Politibilen blev bestilt med tanke på, den var til vores søn. Og fuldstændig rigtigt, som Legebyen skriver: Alle drenge vil elske den!

Vores datter på 3 år er på ingen måde en drengepige – tværtimod!

Politibilen er dog slet ikke kun for drenge – hun er mindst ligeså glad for den som vores søn. Når hun sidder i bilen, tages platformen til fødderne naturligvis ud – ellers vil hun slet ikke kunne være derinde.

Max-belastningen er 23 kg. Vores datter vejer omkring 15 kg., så vægtmæssigt kan hun bruge den lang tid endnu. Heldigvis! En udfordring kan blive at komme ind og ud af politibilen – der er pladsen lidt trang, synes jeg.

Mens vores søn stornyder at blive skubbet rundt, kan vores to år ældre datter udnytte bilens forskellige muligheder på en helt anden måde.

Rolleleg med Little Tikes politibilen

Meget svarende for hendes alder er rollelege en kæmpe del af hendes univers. Hun imiterer både i handling og tale så mange af de ting, hun oplever og hører fra sin hverdag.

Det er helt tydeligt, at hun har stor glæde af at kunne lege, hun i virkeligheden kører en bil, som hun er så vant til, mor og far gør. Og på politibilen indgår mange elementer, som forøger hendes oplevelse af autencitet:

  • En dør, som er let at åbne og lukke i.
  • En blå tændingsnøgle i højre side, som min datter uden undtagelse – jeg morer mig hver gang – drejer, når hun kommer ind i bilen og drejer igen, inden hun stiger ud.
  • Et rat, der kan drejes – og som bliver drejet på livet løs af begge børn. Det er dog ikke dette, der får bilen til at dreje, men alene fødderne. Her er bilen super lavet således, at forhjulene kan dreje 360 grader, som gør det betydeligt lettere for min datter at manøvrere med sine fødder.
  • Et dythorn, som er det røde, der sidder i midten af rattet.
  • Et speedometer. Selvom hastigheden ikke ændrer sig, indgår det i min datters rolleleg, at hun dér kan se, hvor stærkt hun kører.
  • Pile som blinklys.
  • En benzinmåler. Igen ændres det ikke, hvor meget eller lidt benzin der er på. Men i rollelegen er det alligevel her, man kan se, om bilen trænger til en tankning.
  • Et benzindæksel, der også let kan åbnes og lukkes. Denne del er til stor glæde i legen.
  • Et lille opbevaringsrum/kopholdere bagerst, som er guld værd, når man nu skal have forskellige ting med på sin tur, plukke blomster undervejs mm.

Foruden de forskellige funktioner og den leg, de indbyder til i kraft af at være en bil, man selv kan styre, har det bestemt en ekstra dimension til legen, at denne er lavet som en politibil.

Min pige-pigede datter elsker at agere politimand, der enten skal fange tyve på stikvejen eller at være ordensbetjent, når vi går en tur.

Vi har valgt udelukkende at bruge bilen ude, men den kan sagtens bruges inde også. Blandt mine mands anker i begyndelsen var, at den fyldte for meget til bare at have stående, hvis den ikke kom i brug.

Vi vil ikke have plads til den indenfor, men vi vil med vores erfaring med den gerne give opbevaringsplads til den i skuret, fordi den bliver brugt hver gang, børnene er ude – enten af en af dem eller af dem begge på skift.

Produceret af Little Tikes

Brandet Little Tikes som står bag Cozy Coupe politibilen blev grundlagt i 1969 i Hudson. Virksomheden er en multinational producent af innovative børneprodukter af høj kvalitet (foruden køretøjerne er der bl.a. produkter til aktiv leg, legetøj, babylegetøj og møbler)

Målet hos Little Tikes er at skabe og levere tankevækkende og fantasifulde produkter til kunder og forbrugere over hele verden. For mig er der ingen tvivl om, at politibilen er med til at sætte rammerne for en børnefantasi, der udvikles.

Little Tikes med primært fokus på Cozy Coupe-bilerne i årstal:

1969: Grundlæggeren, Tom Murdough, introducerer firmaet for legetøjsindustrien.

1975: Det nye logo med et blødt, afrundet design, introduceres. Dette design skal afspejle engagementet i sikkert og sjovt legetøj til børn, der vokser op.

1979: Cozy Coupe-bilen bliver designet.

1982: I en periode med tilbagegang for legetøjsindustrien som helhed stiger salget af Little Tikes-produkter med 28%, hvilket bliver fulgt af en forbløffende stigning på 73% i 1983. Tydeligvis er legetøjet herfra ikke bare en forbipasserende tåge.

1991: Cozy Coupe-bilen er udnævnt som den bedst-sælgende bil i Amerika.

1999: Cozy Coupe-bilen bliver re-designet med tanke på en mere robust og underholdende tur.

2003: Over 10 millioner Cozy Coupe-biler er solgt verden over.

2009: Cozy Coupe-bilen tildeles den anerkendende Lifetime Achievement Award efter 30 fremragende år. Bilen får et ansigtsløft med de tidligere nævnte skønne øjne og smil. Der kommer forskellige versioner til. Desuden får den plads i Crawford Auto-Aviation Museum med andre historiske biler og er i Amerika den bedst sælgende bil blandt både børn og voksne.

2013: Mere end 10 millioner Cozy Coupe-biler er fremstillet siden 1979. Stables de, vil de være cirka 24.000 gange højere end Empire State Building i New York City.

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLittle tikes

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen