Diamant spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spillere: For 3 - 8 deltagere | Spilletid: Ca. 30 min | Producent: IELLO | Distributør | Asmodee

"Diamant er anbefalet fra otte år og opefter, men det dur til de flest. Vi har spillet Diamant med min datter på seks år, men vi har også haft et hyggeligt spil, hvor der kun var voksne med. Det viser, at spillet har en vis kvalitet. Spillet tager kun cirka 20 minutter, så det er ret overskueligt at give sig i kast med. Selve designet er også flot. Illustrationerne er gode og levende, så man følger sig draget ind i junglefortællingen. De små skattekister er en sikker vinder for de mindste medspillere..."

En spilanmeldelse af Diamant

På skattejagt i junglen! Diamant er et enkelt og underholdende spil for hele familien. Hvem kan holde nerverne i ro og vende hjem med den største skat?

Ukendte farer lurer i junglens labyrintiske hulesystemer. Giftige slanger, bidske bæster og århundreder gamle fælder venter i mørket. Bevæbnet med flakkende fakler og en god portion mod bevæger jeres ekspeditioner sig gennem de underjordiske gange, der har ligget skjult for civilisationen i hundredvis af år.

Jeres håb er at finde uanede rigdomme i dybet. Men eventyret er kun for de modige og fornuftige. For man skal turde at bevæge sig videre ind i mørket, selvom farerne lurer bag hvert hjørne - og samtidig skal man være klar til at vende om, inden det er for sent.

Diamant er et spændende og sjovt spil for hele familien. Det gælder om at have is i maven for at blive den mest succesrige jungleekspedition.

Spillet går kort sagt ud på at udforske huler, som bliver afsløret lidt efter lidt. Hulerne er fulde af skatte, men også lumske fælder. Det er er såkaldt push your luck-spil, det vil sige et spil, hvor det går ud på at satse rigtigt for at vinde.

Kom hurtigt i gang

Inden spillet begynder, vælger I hver en spillerfarve og får en figur og to kort. Kortene skal I bruge til at vise, om I vil fortsætte eller flygte, når I bevæger jer ind i mørket. På spillepladen lægger I brikker på de fem indgange til hulerne. Hver udgang svarer til en runde i spillet. Så når en runde er ovre, vender I en brik, så det er tydeligt, hvor langt I er kommet.

Til sidst blander I alle brikkerne, så hver runde byder på nye overraskelser.

Ind i mørket

Nu kan spillet gå i gang. I hver runde bevæger I jer sammen ind i en hule for at se, hvad den gemmer af rigdomme og farer.

I vender en brik ad gangen. Brikkerne viser enten fælder eller ædelstene. Brikkerne med ædelstene har alt fra 1 til 15 ædelstene på. Når I får sådan en brik, deler I byttet mellem alle de eventyrere, der stadig er med inde i hulen. Hvis der bliver ædelsten tilovers, lægger I dem på kortet.

Hvis I får en brik med en fælde, sker der ikke noget - i hvert fald ikke i første omgang. Det er først når I trækker den samme type fælde anden gang, at det giver problemer. Når det sker, mister alle, der stadig er inde i hulen, deres ædelstene fra den runde og flygter ud af hulen. Derfor er det en god idé at vende om, inden det sker.

Should I stay or should I go?

Først når du er sikkert ude af hulen igen kan du lægge dine ædelsten i din skattekiste. Og det er kun stenene i kisten, der tæller med, når I finder en vinder til sidst.

Hele spillet handler derfor om at finde den rigtige balance. For hvis du vender om inden de andre, får du alle de ædelsten, der blev tilovers, når I delte byttet på hver brik på vej ind i hulen. Men til gengæld får du ikke del i de skatte, som de andre finder, når de begiver sig videre ind i det ukendte. Så hvis de fortsætter et godt stykke uden at fælden klapper, kommer de hurtigt foran.

Hver gang I skal til at lægge en ny brik, vælger I hver især, om I vil fortsætte ind eller begive ud af hulen og tilbage til lejren. Som nævnt har I hver jeres kort, der enten viser, at I vil flygte eller fortsætte. Vælg et kort og læg det frem på bordet med bagsiden opad. Når alle har truffet sit valg, vender I kortene samtidig. På den måde sikrer I, at jeres valg ikke bliver påvirket af, hvad de andre gør.

En runde slutter enten, når alle har besluttet sig for at vende om, eller når I trækker samme type fælde for anden gang, så bliver I alle jaget på flugt. Når det sidstnævnte sker, fjerner I en brik med den type fælde, som I røg i. Det betyder, at det er mindre sandsynligt, at I løber i den type fælde i de følgende runder.

Når en runde er ovre, vender i brikken ved hulens indgang og klar til næste runde. I blander brikkerne så I igen er klar til at udforske en ukendt hule.

Når I har spillet fem runder, er alle huler udforsket. I tæller ædelstenene i jeres skattekister op og kårer en vinder. Det er selvfølgelig den person, der har samlet flest ædelsten.

God spænding for pengene

Diamant lykkes godt med at skabe et fængende handling, som ikke er langtrukken eller uinteressant. Hver gang I vender et kort, er man enten lettet, frustreret eller lykkelig over den beslutning, man har taget.

Spillet er selvfølgelig baseret en del på held. Hvis du har lidt matematisk sans, kan du sagtens have en fornemmelse af, hvor sandsynligt det er, at trække en bestemt fælde. Og hvornår det er en god idé at trække sig ud. Men du kan aldrig vide dig sikker, så selv de bedste kan hurtigt gå i vasken.

Spil, der har et element af held er som regel en sikker vinder, hvis man spiller med mindre børn. Så har de nemlig en god chance for at vinde – i modsætning til, hvis spillet gik ud på paratviden eller ren strategi.

Noget for alle

Diamant er anbefalet fra otte år og opefter, men det dur til de flest. Vi har spillet Diamant med min datter på seks år, men vi har også haft et hyggeligt spil, hvor der kun var voksne med. Det viser, at spillet har en vis kvalitet.

Spillet tager kun cirka 20 minutter, så det er ret overskueligt at give sig i kast med. Selve designet er også flot. Illustrationerne er gode og levende, så man følger sig draget ind i junglefortællingen.

De små skattekister er en sikker vinder for de mindste medspillere.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Læs også spilanmeldelsen af Bermuda Pirates

Læs også spilanmeldelsen af Tokyo Highway

Læs også spilanmeldelsen af My City

https://youtu.be/dHnwfrSEWeU
Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spilIello

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen