Dantoy Prinsesselegetøj anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Svanemærket plast uden giftig kemi | Farver: Lyserød, lilla og hvid | Mærke: Dantoy | Serie: Princess | Produktionsland: Danmark

"Carl på 5 år og Laura på 10 år har virkeligt hygget sig, imens de har leget med bl.a. frokostsættet og cupcake sættet. De har bl.a. leget, at de holdte en stor fødselsdag. Der skulle dækkes pænt op til mange gæster og så skulle der selvfølgelig også serveres lækkert mad og cupcakes. De levede sig virkelig ind i legen og det var dejligt at se dem lege så godt sammen..."

En anmeldelse af dantoys Prinsesse legetøj

Prinsesse-serien fra dantoy - det siger lidt sig selv - er en legetøjs-serie i de flotteste lyserøde og lilla farver. Selvom serien hedder Prinsesse-serien, så betyder det bestemt ikke, at det kun er til piger.

Selvom sættene er lyserøde, lilla og hvide, så kan drengene sagtens lege med det, de vil garanteret også blive draget af den flotte farve og de vil derfor blive mindst lige så nysgerrige som pigerne over denne serie.

Vi lever i en tid, hvor der ikke er noget der hedder drengefarver og pigefarver, hvilket jeg synes er helt perfekt.

Hvorfor skal en farve afgøre hvilke køn, der må lege med produktet. Alle børn er født nysgerrige og de skal derfor have lov til, at undersøge ting på deres helt egen måde. Drenge kan sagtens lege med dukker eller lyserøde ting, ligesom piger sagtens kan lege med biler og blå ting.

Lad børnene være børn og lad dem undersøge og udforske legetøjet.

Dantoy’s Prinsesse-serie henvender sig til børn fra ca. 2 år og opefter.

Serien består bl.a. af følgende produkter:

 • Scooter/skubber
 • Morgenmadssæt
 • Cupcake sæt
 • Frokostsæt
 • Bagesæt
 • Spisestel
 • Tesæt

Denne flotte legetøjs-serie indbyder til rollelege, hvor børnene frit kan lege med de forskellige sæt både indenfor og udenfor.

Vores leg med dantoys prinsesse legetøj

Vi har set nærmere på et par af disse sæt fra dantoys Princess-serie og de er blevet brugt flittigt. Min venindes to børn Carl og Laura, har leget rigtig længe med disse sæt. De har leget med delene både indenfor, men også udenfor i det gode vejr.

De mange sæt i Prinsesse-serien kan kombineres på kryds og tværs, alt efter hvilken leg børnene gerne vil lege og selvfølgelig også alt efter, hvor mange børn der er med i legen.

Da sættene er fødevaregodkendt, så kan børnene komme vand eller saftevand i kanderne og drikke af kopperne. De kan selvfølgelig også bruge de resterende dele til rigtig mad.

Hvis man er så heldig, at have et legekøkken eller måske et legehus, så vil det være helt oplagt at lege med denne serie i kombination med disse ting.

Hvis produkterne bliver beskidte, enten efter udendørs leg eller fordi det har været brugt til mad og drikke, så er det blot at give det en tur i opvaskemaskinen eller vaske det op i hånden. Rengøringen er på den måde nemt og hurtigt overstået og legen kan lynhurtigt fortsætte.

Hele dantoys Prinsesse-serie er Svanemærket

Verdens første svanemærkede legetøj kommer fra dantoy. De fik nemlig licens til Svanemærket allerede i 2010.

Svanemærket plastlegetøj skal leve op til verdens skrappeste krav til plastindhold. f.eks. må svanemærkede produkter ikke indeholder skadelige stoffer, som f.eks. ftalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer.

Der stilles med svanemærkningen krav til sikkerhed, kvalitet og levetid.

Alt dantoys legetøj er selvfølgelig designet til, at skulle kunne holde til leg i både private hjem men bestemt også i institutioner, hvilket kræver ekstra stor styrke og kvalitet i produktet. Det ses bl.a. på den ekstra tykkelse, de har i legetøjet, i modsætning til mange billige produkter, som er lavet i tyndt materiale.

Dantoy har udviklet og produceret kvalitetslegetøj i Danmark i over 50 år. Vi har derfor mere eller mindre alle sammen, leget med legetøj fra Dantoy i løbet af vores barndom og nu fortsætter interessen hos vores børn og børnebørn. Jeg kan tydeligt huske, at jeg selv havde forskellige produkter fra Dantoy, da jeg var barn.

Dantoy går ikke kun op i kvalitet og funktionalitet, de går også utrolig meget op i miljøet. De vil nemlig begrænse enhver skadevirkning på miljøet til et minimum. De har derfor indført miljøvenlige processer for at styre energi-, vand- og råvareforbruget og for at forebygge evt. udslip via fremstillingsprocessen.

Jeg ser det som et stort plus, at Dantoy også tænker på miljøet, da det er vores børn og børnebørn, som kommer til at mærke konsekvenserne af vores handlinger.

For at vende tilbage til Dantoy’s flotte Prinsesse-serie, så er det en serie som virkelig fanger børnenes interesse. De mange sjove og lærerige muligheder er med til at fastholde en sund og positiv udvikling. Min yngste søn Villads på halvandet år har haft Prinsesse bagesættet med i køkkenet.

De mange redskaber har en perfekt størrelse, så de små børn nemt og ubesværet kan bruge det og dermed føle sig velkommen i køkkenet. Det at børnene har deres egne køkkenredskaber er uden tvivl med til, at motivere børnene til at deltage i madlavningen.

Villads og jeg har brugt bagesættet til at bage boller og pølsehorn. Villads fik lov til selv at piske og lege med de forskellige dele i sættet. Han havde en fest, han hyggede sig virkelig og det var både tydeligt at se og høre. Da legen i køkkenet var ovre og bollerne var smidt i ovnen, så satte jeg hele bagesættet i opvaskemaskinen.

Bagesættet vil også være oplagt at bruge, når de mindre børn skal lege med trylledej eller modellervoks. Børnene kan nemt holde ved redskaberne og de små udstikkere er med til at gøre legen lidt ekstra spændende.

Carl på 5 år og Laura på 10 år har virkeligt hygget sig, imens de har leget med bl.a. frokostsættet og cupcake sættet.

De har bl.a. leget, at de holdt stor fødselsdag. Der skulle dækkes pænt op til mange gæster og så skulle der selvfølgelig også serveres lækkert mad og cupcakes. De levede sig virkelig ind i legen og det var dejligt at se dem lege så godt sammen.

Legetøjet styrker og stimulerer

Når børnene leger med denne Prinsesse-serie, så vil de bl.a. styrke og stimulere følgende:

 • Rollelege, fantasi og kreativitet, når de finder på sjove lege og lever sig ind i deres nye roller.
 • Finmotorikken og hånd-øje-koordination, når de dækker bord og øver sig i at spise med kniv og gaffel og når de hælder vand eller saftevand op i kopperne.
 • Følesansen vil blive stimuleret, når børnene rører ved de mange dele og når børnene bruger sættene i sand, vand eller i køkkenet med dej og mel.
 • Sociale kompetencer og turtagning vil børnene også styrke som en del af legen, når flere børn leger sammen og skal skiftes til at bruge nogle af delene.
 • Sprog og kommunikation vil heldigvis også blive styrket når børnene leger. Det kan være når de lever sig ind i legen, hvis de fortæller om farverne på sættet eller når de skal lære hvad de forskellige dele hedder.

Vores vurdering af prinsesse-legetøjet fra dantoy

Vi har nydt at lege med produkterne fra Dantoy’s Prinsesse-serie og vi har intet dårligt at sige om denne serie.

Kvalitet og funktionalitet følges ad hånd i hånd og man skal ikke være bekymret for om sættene går i stykker.

Kvaliteten er så god at delene er yderst velegnede til institutionsbrug, men selvfølgelig også til private hjem. Delene kan bruges i al slags vejr og kan sagtens tåle vand, sand, sne, sol og frost.

Er I på jagt efter en fødselsdagsgave til et barn på 2-3 år eller mangler i blot noget godt legetøj til børn på 2-3 år, så vil jeg bestemt anbefale Prinsesse-serien fra Dantoy.

Den er pengene værd og børnene vil elske det!

- Carina Lund

Læs også vores videns-blog om dantoys legetøj

Læs også anmeldelsen af dantoys Prinsesse scooter

Læs også anmeldelsen af dantoys Green Garden legetøj

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen