Dantoy legetøj blog

"100% af Dantoy’s legetøj bærer Svanemærket og de har mange flere på vej. I kan derfor trygt lade børnene lege med de mange spændende produkter. Svanemærket er et Nordisk miljømærke. Svanemærket plastlegetøj er ikke tilsat ftalater, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er ikke fremstillet af PVC og indeholder heller ikke parfume. Svanemærket tager også hensyn til miljøet under produktion og ved udvinding af råstoffer..."

En blog om legetøjet fra Dantoy

Dantoy har udviklet og produceret fantastisk kvalitetslegetøj i Danmark i over 50 år. Dette gør derfor Dantoy til en af Nordens største producenter af plastiklegetøj. Plastiklegetøj som er bæredygtigt og svanemærket.

Jeg tvivler på, at der er nogen som aldrig har hørt om Dantoy. Måske findes der enkelte personer, som ikke kender Dantoy af navn, men de kender garanteret den røde Dantoy scooter, som er en af de mest populære produkter i deres sortiment.

Dantoy, har specialiseret sig i at producere stimulerende og udviklende legetøj indenfor rigtig mange forskellige kategorier, bl.a. køretøjer, skubbere, sand/vandlegetøj, haveredskaber, service/bagesæt og meget meget mere.

Jeg har valgt forskellige kategorier ud, som jeg vil fortælle lidt mere om, længere nede i blogindlægget.

Hvem er Dantoy?

Dantoy er en spændende og rummelig arbejdsplads med mange dygtige medarbejdere, som brænder for det de laver.

Dantoy’s fabriksareal er på 15.000 m2. og ligger placeret i Hobro, ca. 60 km nord for Århus.

Dantoy er den foretrukne legetøjsleverandør hos rigtig mange institutioner, ikke blot her i Danmark men i de 50 lande hvor Dantoy er repræsenteret. Det fortæller ret godt, hvor gode og solide deres produkter er.

100% af Dantoy’s kerneprodukter bærer Svanemærket her i 2021. Alle Dantoy’s produkter er selvfølgelig også CE-mærket.

100% af deres kerneprodukter er Svanemærket

Verdens første svanemærkede legetøj er fra Dantoy. De fik licens til Svanemærket i år 2010 og i skrivende stund er 100% af deres produkter blevet Svanemærket.

Svanemærket plastlegetøj, skal leve op til verdens skrappeste krav til plastindhold. F.eks. må svanemærket produkter ikke indeholder skadelige stoffer, som bl.a. phthalater, parfume, BPA eller hormonforstyrrende stoffer.

Der stilles med svanemærkningen store krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Alle produkter fra Dantoy er designet til, at skulle kunne holde til den hårde og konstante leg i diverse institutioner og bestemt også de private hjem.

Det kan bl.a. ses på den ekstra tykkelse, som noget af legetøjet har, i modsætning til mange billige mærker, som er lavet i et meget tyndt materiale.

Svanemærket tager også udgangspunkt i et produkts livscyklus. Det betyder således, at miljøbelastningen vurderes, lige fra produktet bliver ”født” som råmateriale, til det ”dør” som affald og ofte vil blive genanvendt.

Ved at leve op til disse krav sikres der en, cirkulær økonomi, samt at Dantoy lever op til flere af FN’s verdensmål.

Dantoy går op i kvalitet og funktionalitet

En høj legeværdi, mange funktioner, god sikkerhed og holdbare produkter, er blot nogle få af de væsentlige facetter, der afspejler kvaliteten på Dantoy’s mange produkter.

De gode og sikre materialer er ligeledes noget som Dantoy vægter utrolig højt.

Det internationale ISO 9001 certifikat for kvalitet, har Dantoy har haft siden år 1992.

Produkterne i Dantoy’s sortiment testes regelmæssigt og de overholder den europæiske sikkerhedsforordning for legetøj EN71.

Alle Dantoy’s produkter er fødevaregodkendt. Det betyder at I trygt kan lade produkterne komme i kontakt med fødevarer. Børnene kan på den måde bruge servicet til rigtig mad og drikke og de forskellige bagesæt kan bruges når I bager småkager og lign.

De mange produkter er lette at gøre rene, de tåler nemlig at komme en tur i opvaskemaskinen. Dantoy anbefaler dog ikke, at man kommer produkter med klistermærker i opvaskemaskinen, da klistermærkerne med tiden vil falde af.

Dantoy er miljøbevidst

Dantoy går meget op i at begrænse enhver skadevirkning på miljøet til et minimum. De har derfor valgt at indføre miljøvenlige processer, for at styre energi-, vand- og råvareforbruget og for at forebygge evt. udslip via fremstillingsprocessen.

Dantoy har flere produkter som produceres af BIO-plast, hvilket er med til at minimere udslip af CO2, i sammenligning med plast af fossile materialer. Dantoy’s legetøj af BIO-plast, bærer endda også svanemærket.

Dantoy har også det internationale ISO 14001 certifikat for miljø.

Dantoys etiske ideologi

Dantoy benytter sig ikke af børnearbejde, hverken direkte eller indirekte. Derudover ønsker Dantoy ikke at samarbejde med nogen, der benytter sig af børnearbejde. Dantoy anerkender FN’s konvention om børns rettigheder.

Mine erfaringer og meninger om legetøjet fra Dantoy

Jeg er mor til to dejlige drenge, Marcus på 15 år og Villads på 1,5 år.

Marcus har særlige behov, han har bl.a. diagnosen Infantil autisme, hvilket stiller større og andre krav til de produkter, som jeg har præsenteret ham for igennem årene.

Jeg har valgt at lave dette blogindlæg, fordi jeg synes, at Dantoy fortjener anerkendelse og opmærksomhed.

Derudover kan jeg dele ud af mine egne erfaringer, da vi har utrolig meget legetøj fra Dantoy herhjemme og mange af produkterne er endda fra da min ældste søn var lille.

Ikke nok med, at jeg kan dele mine erfaringer, så kan jeg også komme med idéer til lege og funktioner med de forskellige produkter, både for børn med og uden diagnoser.

De mange produkter er meget mere lærerige end mange lige tror, det handler blot om, at tænke ud af boksen og se muligheder frem for begrænsninger, på den måde vil I også få meget mere ud af jeres køb.

Leg med Dantoy´s forskellige produkter vil bl.a. styrke og stimulere følgende:

 • Motorikken, ved at børnene graver, river, bygger sandslotte, spiser med bestik eller kører på diverse skubbere.
 • Fantasien, når dit barn finder på en masse forskellige lege.
 • Kreativiteten vil også blive styrket, når de mange dele bliver brugt på mange forskellige måder og i mange forskellige lege. Der er ingen regler for, hvordan tingene skal anvendes og de kan derfor bruges, som man har fantasi til og de mange sæt kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs.
 • Følesansen bliver stimuleret når børnene rører ved de mange forskellige dele og når fingrene kommer ned i jorden, sand, græs, dej, vand og andre steder hvor der leges.
 • Rolleleg er en god styrke og det vil blive styrket når flere børn leger sammen.
 • Selvstændighed, selvværd og selvtillid vil blive styrket, når børnene mestre at plante blomster selv, grave, rive, bygge sandslot eller fx at køre på en af de seje skubbere, helt uden hjælp.
 • Turtagning er en rigtig vigtig egenskab, som vil komme børnene til gode igennem hele livet. Det styrkes ved, at flere børn leger sammen og skiftes til at bruge de forskellige ting, om det så er legemad, køretøjer eller en trillebør.
 • Sociale kompetencer. Det er vigtigt at kunne omgås andre børn og voksne og det er derfor rigtig godt, at lære børnene dette fra helt små. Man skal behandle andre ordentligt og vise empati.

Jeg har valgt at se nærmere på Dantoy’s fantastiske produkter, i denne rækkefølge:

Dantoy Tiny-linjen

Tiny-serien fra Dantoy har fokus på leg, læring og sanser og kan derfor være med til at understøtte jeres lille guldklumps gode udvikling.

Dantoy Tiny er en velovervejet baby-linje for de helt små børn/babyer. Den henvender sig faktisk til babyer helt fra spæd.

Tiny-linjen produceres i BIO-plast og hele serien er 100% svanemærket, hvilket vil sige, at legetøjet er miljøvenligt og 100% fri for giftige stoffer og kemi.

Alle farver er valgt ud fra et koncept om enkelthed og tryghed. Farverne er rene og fine, uden glans og pangfarver, så der skabes et roligt miljø for jeres lille baby.

Produkterne har et meget naturligt præg, da de er fremstillet i BIO-plast af sukkerør.

Legetøjet fra Tiny produceres ved brug af BIO-plast, som fremstilles af sukkerør. BIO-plast har den fantastiske egenskab, at det er 100% genanvendeligt, når legetøjet engang skal kasseres.

Sukkerrør er et 100% vedvarende råmateriale. Når man høster en markfuld sukkerrør, kan man uden problemer plante en ny med det samme.

Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet. Samtidig hjælper sukkerrør med at absorbere CO2 fra vores luft, som eksempelvis brugen af biler, fly og busser udskiller alt for meget af.

Det kan derfor klart anbefales, at vælge bæredygtigt legetøj så vi samme kan passe på verden.

Vi skal tænke på hvilken verden vi efterlader til vores børn, børnebørn og oldebørn, da det er dem der kommer til at mærke påvirkningen af vores valg.

Dantoy’s Tiny-serien består af et bredt udvalg af spændende, sanseligt og lærerigt legetøj til de mindste.

Serien indeholder bl.a. produkter som følgende:

 • Bideringe, der hjælper babyen med de ømme gummer og samtidigt stimulerer barnets mundmotorik, som er utrolig vigtigt for på et senere tidspunkt, at kunne udvikle et verbalt sprog.
 • Byggebægere/stablebægere, som kan hjælpe barnet med at styrke de motoriske færdigheder og hånd-øje-koordinationen.
 • FunCars biler, som motiverer det lille barn til at krybe og kravle efter bilerne, for derefter at gribe ud efter dem.
 • Hammerbræt og puttebox, som også med det samme fanger barnets opmærksomhed og motivere den lille til, at undersøge og udvikle sine sanser.

Derudover er der bl.a. også frokostsæt og sandsæt.

Med andre ord, så har Dantoy lavet et bredt udvalg af gode og sjove produkter i denne Tiny-serie.

Da Tiny-serien er rimelig ny, så havde jeg ikke noget af det til min ældste søn, men jeg har derimod købt lidt af det hele til min yngste søn Villads.

Villads er nu 1,5 år gammel og er derfor ikke helt en baby mere, men derfor er denne serie stadig noget som bliver brugt hver dag herhjemme.

Villads er bl.a. meget interesseret i putteboxen, stablebægerne og FunCars bilerne. Han kan sidde længe og fordybe sig i legen.

Dantoys BIO-plast-linje

Jeg ser det som en kæmpe fordel, at Dantoy har lavet en hel serie med produkter, som er lavet af BIO-plast.

Vi lever nemlig i en verden, hvor der desværre flyder plastik og andet affald rundt alle mulige steder, både på land og i havene.

Heldigvis er folk blevet mere bevidste omkring miljøet, naturen og genbrug generelt, men det kan altid blive endnu bedre

Selv æskerne i BIO-linjen er velovervejede. BIO-æskerne til de små sæt er lavet i genbrugspap. De har samme størrelse, så de kan stables rigtigt flot og er nemme at pakke ind, når de skal gives væk som gave til et heldigt lille barn.

Friske og flotte farver, i en lidt rå indpakning.

Læs mere om BIO-legetøjet på Dantoy.dk

Dantoy’s BIO-plast, såvel som deres traditionelle plastlegetøj, er virkelig kvalitetsprodukter med en lang levetid, men det er ikke fremstillet til at blive nedbrudt i naturen. Produkterne indeholder ingen giftige stoffer, men er ikke beregnet til at blive smidt forskellige steder i naturen som affald. Det skal selvfølgelig bortskaffes iht. gældende lovgivning.

Både BIO-plast og traditionel plast er nemlig 100% genanvendelig.

Hvis Dantoy’s legetøjsprodukter skulle nedbrydes hurtigt ude i naturen, ville det ikke have den samme holdbarhed.

Det giver derimod god mening med hurtigt nedbrydeligt biomateriale ved produktion af engangsprodukter som f.eks. vandflasker og plastikposer, da disse typer produkter desværre ofte havner rundt omkring i naturen som affald.

Dantoy’s BIO-linje henvender sig til børn fra 2 år og består af virkelig mange forskellige produkter som bl.a.:

 • Forskellige biler, tog og fly.
 • Lastbilssæt og traktorsæt.
 • Is og cupcake sæt.
 • Bagesæt.
 • Forskellige køkkensæt, spisesæt og kaffestel.
 • Sandsæt.

Herhjemme har vi også en del forskellige ting fra BIO-linjen, da jeg godt kan lide de rolige og afdæmpede farver og så kan jeg selvfølgelig også godt lide, at tænke på vores miljø.

Vi har bl.a. et stort bagesæt fra denne serie, det har vi brugt rigtig meget, når Villads har været med i køkkenet. Sættet er rigtig fint til de mindste, hvis de skal være med til at bage småkager. Kagerullen har en fin størrelse og det at sættet indeholder skåle, piskeris, udstikkere osv. åbner virkelig mulighederne for at legen og hyggen i køkkenet kan fortsætte i lang tid. Vi har også brugt dette sæt, når vi har leget med trylledej.

Vi har også et køkkensæt i samme serie, som også bliver brugt flittigt, både indenfor ved bordet men også til leg ude i haven.

De mange dele kan heldigvis komme i opvaskemaskinen, så rengøringen ikke er noget der skal findes en masse tid til.

Mine børn er så heldige, at de også har et af de store sandsæt fra BIO-linjen. Dette sæt indeholder en masse forskellige dele, bl.a. spande, skovle, river, sandforme, vandkander og forskellige biler i forskellige størrelser.

Dette sæt er forståeligt nok et kæmpe hit herhjemme og det bliver brugt flittigt af begge drenge og familiens børn.

Sættet bliver brugt i sandkassen, ved stranden, i badebassinet og i sneen. Som om det ikke skulle være nok, så kan de mange biler i sættet selvfølgelig også bruges i leg inden døre.

Der er virkelig mange muligheder med de mange sjove sæt fra Dantoy, når man blot bruger sin fantasi og kreativitet.

Dantoys GREEN BEAN-linje - af 100% genbrugt svanemærket plast

Dantoys GREEN BEAN-linje, er en flot og velovervejet serie af bæredygtigt legetøj, som henvender sig til børn fra ca. 2 år og opefter. Serien blev udviklet i 2020 og den er derfor helt ny.

Produkterne i denne nye og spændende serie, er fremstillet af 100% genanvendelige og svanemærkede materialer.

GREEN BEAN serien, består af nogle særligt udvalgte populære, velkendte og klassiske Dantoy produkter, som NU bliver fremstillet af 100% svanemærket genbrugsplast. På den måde er produkterne de velkendte og sjove ting, men nu med et nyt og spændende touch, som med sikkerhed, vil fange børnenes opmærksomhed og interesse.

Hos Dantoy, ønsker de, at fokusere på og arbejde med verdensmålene for bæredygtig udvikling som FN har opstillet. Det er en kontinuerlig proces. Dantoy vil gerne hele tiden bevæge sig i den rigtige retning og forbedre indflydelsen på miljøet på en positiv måde.

Genbrug af de overskydende materialer fra deres egen interne produktion, er endnu et skridt i den rigtige retning.

Alle de utrolig mange plastrester bliver derfor blandet sammen og omsmeltet. På den måde bliver det lavet om til nyt legetøj i nye spændende farvenuancer.

Hvert eneste produkt i GREEN BEAN serien er derfor helt unikt og i limited edition. Produkternes form og funktion er selvfølgelig den samme, men da det er produceret af “affaldsplast” så vil farverne aldrig være helt ens, da det afhænger af hvilke restprodukter, der er lige netop den dag.

Farverne i denne serie er flotte, rolige og afdæmpet naturfarver, som primært er grønne, grå, gule og brune.

GREEN BEAN serien består bl.a. af følgende:

 • ATV scooter, som børnene selv kan kører på eventyr på.
 • Både.
 • Lastbiler.
 • Spande, vandkander, river og skovle.
 • Grydesæt, spisesæt og kaffestel.
 • Børnehavesæt. (Dette sæt er et udpluk af nogle af de ovenstående produkter.)

Når I køber produkter fra denne serie, skal I derfor altid huske på, at produktets farver ikke stemmer overens med billederne, da denne serie er helt unik.

På den måde, kan jeres barn nu også føle sig ekstra unik, da han/hun har noget legetøj som er limited edition og derfor ikke er magen til naboens sæt.

Jeg var spændt på, om børnene ville vise interesse for tingene fra denne serie, da farverne ikke er så iøjefaldende. Den bekymring var spild af tid, det var som om at børnene slet ikke bemærkede at farverne var anderledes, eller så er de simpelthen bare ligeglade, så længe funktionerne og mulighederne med legetøjet er gode.

Jeg kan godt lide, at legetøjet uden problemer kan stå ude i haven i al slags vejr. Selvfølgelig kan farverne ændre sig lidt med tiden, dog er det ikke noget vi har oplevet endnu. Men produkterne kan sagtens tåle sol, vand, sand, jord, sne og endda frost.

Dantoys Green Garden -serie

Dantoy Green Garden er en serie der henvender sig til børn fra 2 år og opefter.

Denne serie indeholder også mange forskellige spændende og lærerige ting, lige fra plæneklippere, morgenmadssæt, frokostsæt og diverse haveredskaber.

Med de forskellige sæt fra Green Garden er der rig mulighed for at finde på en god og sjov leg og der er mulighed for, at flere børn kan lege sammen.

Dantoy Green Garden sættene er i rigtig god og holdbar kvalitet, i flotte grønne farver.

Sættene kan nemt kombineres på kryds og tværs, og kan selvfølgelig også nemt kombineres med de mange andre produkter fra Dantoy.

Vi har også købt flere forskellige ting fra denne serie og det er populært herhjemme, både hos min yngste søn, men også hos venindernes børn.

Min venindes lille søn Carl, spurgte med det samme om han måtte lege og grave i haven.

Selvfølgelig måtte han grave i jorden og så gik legen ellers i gang.

Carl var meget interesseret i, at så de blomsterfrø, som var med i det ene sæt. Urtepotterne blev sat ved siden af hinanden, og så gravede han i mine blomsterbede for at få jord i sine nyerhvervede potter. Derefter blev frøene ellers trykket godt ned i potterne og til sidst skulle de have vand med vandkanden.

Han var meget optaget af legen og var meget grundig.

Da blomsterfrøene var sået og potterne sat til side, så de kunne vokse sig store, så begyndte Carl at rive i mine højbede, så man ikke kunne se, at han havde gravet deri.

Det er nogle rigtig gode sæt, fordi de indeholder så mange forskellige ting, der er derfor rig mulighed for at finde på nye lege og bruge fantasien og kreativiteten.

Det er hyggeligt med en lille hjælpe gartner, som godt kan lide at arbejde i haven.

Det er godt for børnene at lege udenfor og med disse sæt motiveres børnene nemt til det, og I kan på den måde nemmere lære jeres barn om naturen osv.

Den sjoveste og nemmeste måde at lære på, er uden tvivl hvis man lærer igennem leg.

Måske vil I også opleve at børnenes interesse for naturen og havearbejde stiger med denne serie.

Da vi havde arbejdet i haven en times tid, blev den lille gartner sulten af det hårde arbejde. Carl lavede derfor lige en hurtig burger med bøf, ost, salat og tomat fra Green Gardens frokostsæt. Jeg havde fyldt kanden med vand, så Carl kunne hælde vand op i glasset. Herhjemme er vi meget glade for, at alle Dantoy’s sæt er fødevaregodkendt, så børnene kan spise og drikke af tingene, det gør simpelthen bare at legen bliver lidt sjovere og selvfølgelig mere realistisk.

Skovlene, trillebøren og de mange andre dele i serien, behøver ikke kun at blive brugt i jord eller sand og i godt vejr.

Man kan bl.a. også bruge skovlene til at skovle sne op på trillebøren og køre det et andet sted hen i haven.

Man kan også bruge skovlene til bygge en snevæg som man kan gemme sig bagved, når man har sneboldkamp med venner og familie.

Dantoy Green Garden er et stort hit herhjemme og de mange ting gør det nemt for børn at finde på en leg.

Dantoys Thorbjørn is og cupcakes legetøj

Dantoy Thorbjørn serien henvender sig til børn fra 2 år og opefter.

“Kan jeg købe en isvaffel med 2 kugler, en med jordbær og en med vanilje og en cupcake med chokolade, tak”

“Ja det må du gerne, det bliver 40 kr.”

Sådan kan det lyde hjemme hos jer, hvis I køber noget fra Dantoy’s lækre Thorbjørn serie.

Med sommeren og varmen udenfor døren, så oplever mange den konstante lyst til en kold lækker is og søde sager. Med produkterne i denne serie, kan børnene nu serverer is igen og igen.

Thorbjørn is og cupcake er en serie, hvor I nemt kan inddrage dansk- og matematik undervisning i legen, det kan bl.a. gøres ved at skrive menukort.

Matematik kan trænes ved, at sætte pris på de forskellige ting og så skal barnet regne ud, hvor meget venner og familie skal betale for deres bestillinger. På den måde kan I også give barnet en forståelse af penge.

De mange forskellige sæt giver mulighed for mange timers god og lærerig leg, hvor flere børn kan lege rollelege sammen, men man kan også lege alene og hvem siger nej tak, til en is eller en lækker cupcake? Jeg gør ikke. 😉

Sættene fra Thorbjørn er også meget populære herhjemme, især når vi får min venindes 5 årige søn på besøg. Det er altid det første han nævner, når han kommer ind ad døren.

Han leger med is og cupcakes både indenfor og ude i legehuset, hans fantasi fejler bestemt ikke noget, så han er lynhurtigt igang med en spændende leg.

Der kan gå lang tid, hvor vi slet ikke hører ham, fordi han leger så godt.

Thorbjørn is og cupcake sæt er virkelig noget der interesserer børnene og derfor er jeg helt sikker på at disse sæt vil være et kæmpe hit i alle børnefamilier og bestemt også i institutioner!

Dantoys traditionelle sandsæt og strandlegetøj

Dantoy har mange forskellige sandsæt i de traditionelle farver, (rød, gul, grøn og blå). Der er derfor mulighed for, at vælge sættet ud fra om det skal skabe glæde i institutionen eller om det er til det private hjem.

Sættene henvender sig til børn fra ca. 2 år og opefter, men jeg kan se, at de yngre børn også kan få stor glæde af at lege med de mange spændende dele. De yngre børn skal selvfølgelig bare lege under opsyn fra en voksen.

Fælles for disse sæt er, at de indeholder et bredt udvalg af de vigtigste og sjoveste redskaber i flotte farver til sandkassen eller stranden.

Ikke nok med at delene kan bruges i sand, så kan de også anvendes i jord, vand eller sne. Det giver børnene mulighed for, at lege og udforske de mange dele i al slags vejr.

Med Dantoy’s sandsæt i de traditionelle farver, kan børnene fordybe sig i legen og på samme tid udvikle sanserne.

Børnene vil stimulere deres følesans, når de mange dele bruges i vand, sand, jord eller sne.

De flotte farver er med til at stimulere børnenes synssans og ved at bygge, grave, rive osv. vil børnene udvikle deres hånd-øje-koordination, motorisk og kreativitet.

Som I nok har fundet ud af, så har vi utrolig mange forskellige ting fra Dantoy og selvom det lyder lidt vildt, så bliver det hele altså brugt.

Vores sandsæt bruger vi mest, når vi leger med venindernes og familiens børn i sandkassen eller på legepladsen.

Her kan børnene få lov til at grave dybe huller eller underjordiske parkeringskælder til deres biler.

Der bliver selvfølgelig også bygget en masse forskellige sandslotte med og uden voldgrav omkring.

Jeg kan godt lide, at alle kan være en del af legen, på hvert sit niveau. De mindre børn graver huller eller leger med sandforme, mens de større børn bygger store slotte og borge.

Sættene indbyder til fælles leg, hvor flere børn og voksne kan være en del af legen og byggeriet, på den måde styrkes de sociale kompetencer, turtagning og samarbejde.

Leg og læring er heldigvis ofte noget som kombineres, herhjemme har jeg stor fokus på, at nysgerrigheden og den sproglig kommunikation trænes og styrkes så meget som muligt. Jeg stiller derfor et hav af underlige spørgsmål til børnene når de leger, og jeg spørger ind til historien i legen.

Mine forældre bor 2 minutter fra stranden og de her derfor altid et sandsæt til at ligge i bilen, så det er nemt at komme til at lege og grave på stranden.

Børnene elsker at de kan løbe på stranden og grave og bygge på et stort område, uden at føle sig begrænset.

Hver gang vi leger med et Dantoy sandsæt, om det er på legepladsen, i sneen, på stranden eller i badebassinet, så er der næsten altid noget andet legetøj som kombineres i legen. Ofte er det nogle af Dantoy’s FunCars biler eller så er det de større lastbiler og gravemaskiner. Det gør legen ekstra spændende og det giver børnene mulighed for at bruge fantasien og kreativiteten ekstra meget.

Hvem vil ikke gerne bygge et slot, hvor bilerne kan køre op af siden på eller måske kan de parkere under slottet?

Det er spændende at finde ud af om parkeringskælderen falder sammen når slottet står ovenpå.

Når der er sne og koldt udenfor, så er det tid til at bygge snemænd og andre sjove ting i sneen. Med de traditionelle sandsæt kan børnene lettere bygge flotte ting ud af sneen og delenes farver gør, at de ikke bliver væk i sneen.

Dantoys Gravemaskiner/lastbiler/køretøjer

Dantoy har et bredt udvalg af forskellige arbejdsbiler, der måler mellem 20-84 cm. Køretøjerne henvender sig mest til børn fra 2 år, dog indeholder de ikke små dele, så mindre børn kan godt være med i legen.

Denne kategori indeholder bl.a.:

 • Lastbiler
 • Dumper
 • Gravkøer
 • Kranbil
 • Truck
 • Rendegraver
 • Traktorer

De mange spændende arbejdsbiler kan købes i forskellige størrelser med gummihjul eller plastikhjul.

Disse køretøjer vil med det samme blive et kæmpe hit hos børnene, som hurtigt vil inddrage bilerne i en spændende og fantasifuld leg. De fleste børn, er meget interesseret i landbrugsmaskiner og arbejdsbiler og derfor vil bilerne fange deres opmærksomhed lynhurtigt.

Bilerne kan bruges alle steder og i al slags vejr. Børnene kan på den måde frit vælge, hvor de gerne vil lege.

Har de lyst til at lege i sandkassen og fylde lastbilens lad med sand, så kan de uden problemer gøre det. Ønsker de derimod at lege med arbejdsbilerne ude i regnvejret eller ved badebassinet, så er dette også en mulighed, da de selvfølgelig også kan tåle vand.

Lastbilerne og de andre spændende biler vil uden tvivl også være populære inde på børneværelset. De forskellige biler indbyder til rollelege, hvor børnene som en del af legen kan styrke de sociale kompetencer og kommunikation.

Det vil også være oplagt at lære børnene lidt om de forskellige maskiner/arbejdsbiler fx. hvor og hvornår bilerne bruges. I kan måske tage bilerne med på en køretur for at se på maskinerne i de realistiske omgivelser. På den måde får børnene en bedre forståelse af bilernes funktioner og det kan børnene viderebringe til deres leg.

Min yngste søn Villads på halvandet år, har et par forskellige af disse køretøjer, bl.a. en traktor med greb og en truck, begge med gummihjul.

Fordelen ved gummihjulene er, at bilerne kan køre inde på stuegulvet uden at larme.

Vores to køretøjer bliver nemlig mest brugt indenfor, dog har de været med i sandkassen et par gange.

Villads er meget interesseret i køretøjerne og han kravler rundt på gulvet med bilerne. Trucken har god plads på ladet, så der skal selvfølgelig altid være noget i ladet, hvis man spørger Villads.

Den sejeste af alle disse køretøjer er uden tvivl den mega store lastbil som er 84 cm. Ja, I læste rigtigt, den er 84 cm og det er derfor en kæmpe stor lastbil.

Den er faktisk så stor, at der kan sidde et barn på ladet af den. Lastbilen kan bære op til 50 kg. på ladet og det er derfor helt ok, at der sidder et barn bagpå.

Den STORE lastbil er selvfølgelig et kæmpe hit herhjemme, Villads er helt vild med den. Han har undersøgt den grundigt og han synes, det er fedt at kunne sidde på ladet, imens jeg skubber bilen.

Ladet kan selvfølgelig også fyldes med legetøj, sand eller vand.

Slip fantasien løs og nyd legen. Denne store lastbil, får børnene til at stoppe op og spærre øjnene op.

Min venindes børn blev også helt vilde, da de så hvor stor lastbilen er og de ville straks lege med den.

Lastbilen er rød, gul og blå og kan ligesom de andre produkter sagtens holde til at være ude i al slags vejr.

Dantoys FunCars bilerne

Dantoy har produceret nogle virkelig søde og holdbare biler, fly og garager, som henvender sig til børn fra ca. 1 år og kan bruges af både drenge og piger.

Sættene kan bruges indenfor og endda også udenfor, de kan nemlig sagtens tåle både græs, sand og vand. Dog kan de enkelte klistermærke tage skade af udendørs brug.

De forskellige FunCars biler og fly har alle glade og venlige ansigter, som uden tvivl er med til at fange opmærksomheden hos de nysgerrige børn.

De forskellige slags FunCars biler, kan nemt kombineres i en leg, da de alle passer i de fire forskellige FunCars garager. Det kan bl.a. være bilerne fra Tiny serien eller de løse FunCars biler. Der er derfor mange muligheder, hvis man ønsker flere biler til de forskellige sæt.

Dantoy har lavet fire forskellige sæt, som indeholder tre FunCars biler og en FunCars garage med to etager, da bilerne også kan parkere oppe på taget.

De fire sæt som man kan vælge imellem er, en brandstation, politistation, autoværksted og et sæt lavet af BIO-plast.

Udover de fire garagesæt med tilhørende biler, så er der forskellige muligheder for at tilkøbe flere eller andre FunCars biler.

Man kan vælge at købe én enkelt ekstra bil, eller at købe et sæt med flere forskellige biler.

I nogle af de store sæt er der udover forskellige arbejdsbiler, Falckbiler, politibiler og personbiler, så er der også to forskellige flotte fly.

De to slags fly fra FunCars har også glade og rare ansigter.

De søde flyvemaskiner kan man let kombinere i en leg med garagerne, hvor flyene kan lette og lande fra toppen af garagen.

Tilkøbs bilerne og flyene er i samme gode og holdbare kvalitet som de andre og de kan derfor også anvendes både inde og udenfor, i sandkassen eller på græsset.

Vi har stor glæde af Dantoy’s FunCars, Villads er utrolig glad for sine biler og garager.

Bilerne bliver leget med både inde og ude.

Vi har biler som står fast i sandkassen og Villads har endda en bil ude på badeværelset, som han ofte har med i bad.

FunCars bilerne har en rigtig god størrelse, så de mindre børn nemt kan holde på bilerne og køre rundt med dem.

Bilerne fra denne serie lever op til alle forventningerne, de er i en virkelig god og holdbar kvalitet, som sagtens kan holde til den vildere leg.

Dantoys køretøjer/skubbere/scootere

De fleste af os kender til Dantoys klassiske røde løbescooter/skubber. Denne scooter har været et stort hit i over 50 år, hvor rigtig mange børn har haft stor glæde af at drøne afsted i fuld fart, både inde og ude.

Mange af os har også selv stiftet bekendtskab med Dantoy´s scootere, da vi var børn.

Legebyen.dk sælger flere forskellige modeller af Dantoy´s populære scootere, så det bør ikke være noget problem, at finde en scooter der passer perfekt til jeres lille barn.

Den røde klassisk scooter, kan købes med eller uden anhænger.

Den klassiske scooter fra Dantoy er rød, blå og gul og anhængeren er rød og gul.

Hos Legebyen.dk kan den populære scooter købes med plastikhjul eller med gummihjul.

Vi har scooteren med gummihjul og den har den store fordel, at børnene kan køre indenfor uden at larme og glide på gulvet. Selvom den har gummihjul, kan den også stadig bruges udendørs.

Scooteren har tre hjul. Ét foran og to bagved, som sikre mere stabilitet for børnene.

Anhængeren har to hjul.

Den klassiske røde scooter kan købes i tre forskellige størrelser.

Hvis man har et lille barn, som er interesseret i politibiler, så kan scooteren også købes som en politiscooter.

Politiudgaven kan købes i to forskellige størrelser.

Er man forældre til en lille prinsesse og ønsker en mere feminin scooter, så har Dantoy også tænkt på det.

Scooteren kan nemlig også købes som en smuk feminin Prinsesse scooter med gummihjul.

Denne scooter henvender sig primært til små prinsesser fra 2 år.

Prinsesse scooteren fra Dantoy er super flot, den er lyserød og hvid.

Den nyeste af Dantoy’s skubbere er den flotte ATV scooter fra GREEN BEAN serien. Den har i modsætning til de andre scootere fire sorte hjul med lyse hjulkapsler, som gør at den er meget stabil og børnene kan derfor suse sikkert afsted med fuld fart.

Da denne ATV skubber er fra GREEN BEAN serien, så vil farverne varierer, men farverne vil helt sikkert være i fine rolige og flotte naturfarver.

Herhjemme har Dantoy’s scootere altid været et kæmpe hit! Min ældste søn havde også en klassisk scooter som han suste rundt på indenfor, da vi dengang boede i lejlighed. Nu bor vi i hus og min yngste søn har selvfølgelig også fået sig en Dantoy scooter. Villads er halvandet år og jeg tror snart at han er stor nok til, at køre på scooteren selv. Jeg er overbevist om, at han også kommer til at elske sin scooter og den vil sikkert blive brugt både indenfor og udenfor, hvilket er helt okay.

Dantoys legeservice/køkkensæt

Dantoy har også forskellige køkkensæt/bagesæt og service i deres sortiment.

Disse sæt fåes både i de traditionelle røde, gule, blå og grønne farver, men da disse sæt er meget populære hos børnene, så har Dantoy valgt også, at lave køkkensæt/bagesæt osv. i nogle af de andre serier, bl.a. i GREEN BEAN serien, Green Garden serien, Tiny serien og Prinsesse serien. På den måde er der mulighed for at vælge lige den serie som man bedst kan lide eller som der passer bedst til jeres hjem eller legehus.

Vi har haft stor glæde af at lege med et køkkensæt inde i vores legehus. På den måde har Villads og min venindes søn kunnet lege at de havde en lille café eller restaurant, hvor de lavede mad.

Da Villads kun er halvandet år, så var det nok mest min venindes søn, som legede restaurant og Villads som efterlignede og drillede lidt.

Men som noget af det vigtigste, så hyggede de sig rigtig meget.

Med Dantoy’s forskellige køkkensæt, vil børnene få mulighed for at lege rollelege og udvikle deres sociale kompetencer, mens de efterligner de dagligdags rutiner, som de har set hjemme ved mor og far. Det kan være ret interessant at sidde og observere når børnene leger, ofte kan man genkende ord og handlinger fra en selv.

Vi har også et par forskellige bagesæt herhjemme. Men disse sæt kan børnene lege, at de er deltagere i den store bagedyst eller de kan lege at de har åbnet deres helt egen lille bagerforretning, hvor de bl.a. kan sælge lækre cupcakes eller småkager.

Et bagesæt eller et af de mange køkkensæt vil også være oplagte, at kombinere i legen med et legekøkken, hvor børnene rigtigt kan få lov til at udfolde sig. I kan også vælge at tage delene med i den rigtige madlavning, da sættene er fødevaregodkendt.

Lad endelig børnene udfolde sig og bruge sættene som de har fantasi til. Det er okay at tænke ud af boksen og se de mange muligheder frem for begrænsninger.

Selvom disse sæt, henvender sig til børn fra 2-3 års alderen og opefter, så har min lille søn på 1,5 år alligevel haft stor glæde af at være en del af legen.

Vi har bl.a. haft kageudstikkere, kageruller og skåle med i køkkenet. Her brugte vi det til at bage rigtige småkager.

Det fungerede rigtig godt og børnene kan nemt og ubesværet holde på delene.

Det er meget sjovere for børnene at være med i køkkenet, når de må bruge deres egne redskaber og når redskaberne er i børnestørrelser.

Efter at have brugt tingene til madlavningen, så kom det en tur i opvaskemaskinen og så var det som nyt igen.

Når min yngste søn bliver lidt ældre og får interesse for modellervoks, så vil et bagesæt også være helt perfekt til denne leg.

Sættene indbyder til leg, hvor mange børn leger sammen, på den måde vil de også styrke deres empati og kommunikation.

De vil helt sikkert også styrke deres finmotorik, hånd-øje-koordination, kreativitet, fantasi og fordybelse.

Når børnene bruger sættet til sand, vand, dej eller modellervoks, så vil de også stimulere deres følesans.

Dantoys Prinsesse-serie

Prinsesse-serien, det siger lidt sig selv, at det er en stor serie i de flotteste lyserøde farver.

Selvom serien hedder Prinsesse-serien, så betyder det bestemt ikke, at det kun er til piger. Selvom sættet er lyserødt, så kan drengene sagtens lege med det, de vil garanteret også blive draget af den flotte farve og de vil derfor blive mindst lige så nysgerrige som pigerne over disse sæt.

Vi lever i en tid, hvor der ikke er noget der hedder drengefarver og pigefarver, hvilket jeg synes er perfekt.

Hvorfor skal en farve afgøre hvilke køn der må lege med produktet. Alle børn er født nysgerrige og de skal derfor have lov til at undersøge ting på deres helt egen måde. Drenge kan sagtens lege med dukker, ligesom piger kan lege med biler.

Lad børnene være børn og lad dem undersøge og udforske legetøjet.

Dantoy’s Prinsesse-serie henvender sig til børn fra 2 år og opefter.

Serien består bl.a. af følgende produkter:

 • Scooter/skubber
 • Morgenmadssæt
 • Cupcake sæt
 • Frokostsæt
 • Bagesæt
 • Spisestel

Denne flotte serie indbyder til rollelege, hvor børnene frit kan lege med de forskellige sæt både indenfor og udenfor.

Vi har et par af disse sæt og de er blevet brugt flittigt. Min venindes to børn Carl og Laura har leget rigtig længe med disse sæt.

De har leget med delene både indenfor, men også udenfor i de gode vejr. De har bl.a. leget, at de holdt fødselsdag og der skulle derfor dækkes pænt op til mange gæster og der skulle selvfølgelig serveres mad.

Da sættet er fødevaregodkendt, så kunne de også komme rigtig saftevand i kanderne og drikke af kopperne.

Hvis man er så heldig, at have et legekøkken eller et legehus, så vil det være helt oplagt at lege med denne serie i kombination med disse ting. Hvis produkterne bliver beskidte, enten ved udendørsleg eller fordi det har været brugt til mad og drikke, så er det blot at give det en tur i opvaskemaskinen.

Rengøringen er på den måde nemt og hurtigt overstået.

Hele Prinsesse-serien er Svanemærket.

Dantoys Kælke & Bobslæder

Dantoy har også forskellige kælke i deres sortiment, som alle er Svanemærket.

Kælkene er en kombination af de klassiske kælke med og uden bremser og de nye kælke som er produceret i BIO-plast.

Blandt Dantoy’s kælke er der et numsebræt, det er en kælk som er nem at tage med sig. Børnene sætter brættet ind imellem benene og sætter sig derpå, imens de holder fast i håndtaget.

Denne kælk husker jeg tydeligt fra da jeg var lille. Den er utrolig simpel og børnene kan nemt løbe op ad bakken med kælken i hånden, da den næsten ikke vejer noget.

Numsebrættet henvender sig til børn fra 2 år, men der er ikke en max alder, da alle i princippet kan bruge sådan et.

Dantoy har også lavet en rund Twister kælk. Den runde kælk har håndtag i siden som børnene kan holde ved, når de suser ned af bakken. Det at kælken er rund gør, at den kan rotere på vej ned af bakken. Denne kælk henvender sig til de modige børn fra 5 år. Børnene bestemmer selv, om de vil sidde derpå eller ligge ned.

Til sidst har vi de helt klassiske kælke, som kan købes med og uden bremser og endda med rat. Disse kælke kan købes i tre forskellige størrelser og henvender sig til børn fra 3 år og opefter.

De klassiske kælke bringer gode minder frem hos de fleste børn og voksne, da de er utrolig populære i børnefamilier og i institutioner.

Vi har en af de klassiske kælke, som vi har haft i rigtig mange år efterhånden. Selvom den er brugt mange gange, af både min ældste søn og jeg, så ser den stadig ud som ny.

Dantoy’s forskellige kælke er ligesom resten af deres produkter, i en rigtig god og holdbar kvalitet som sagtens kan holde til at blive brugt i flere år.

Dantoy FAQ:

Er Dantoy’s produkter CE-mærket?

Ja, alle Dantoy’s produkter er CE-mærket.

Alt legetøj skal have et CE-mærke, som viser forbrugerne, at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. Det er krav, som er fælles i hele EU.

CE-mærket er producentens erklæring om, at legetøjet overholder kravene i lovgivningen.

Er Dantoy’s produkter svanemærket?

100% af Dantoy’s kerneprodukter bærer Svanemærket og de har mange flere på vej. I kan derfor trygt lade børnene lege med de mange spændende produkter.

Hvad betyder svanemærket?

Svanemærket er et Nordisk miljømærke. Svanemærket plastlegetøj er ikke tilsat ftalater, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er ikke fremstillet af PVC og indeholder heller ikke parfume. Svanemærket tager også hensyn til miljøet under produktion og ved udvinding af råstoffer.

Svanemærket anvendes i alle nordiske lande, dvs. Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Hvordan rengøres Dantoy’s produkter?

Produkterne fra Dantoy kan godt tåle at komme i opvaskemaskinen.

Kan Dantoy’s produkter komme i opvaskemaskinen?

Ja, Dantoy’s produkter kan godt tåle at komme i opvaskemaskinen.

Kan Dantoy’s produkter tåle vand?

Ja, Dantoy’s produkter kan godt tåle vand. Dog kan klistermærkerne falde af efter brug i vandet. Mange af produkterne er rigtig sjove at bruge i en vandleg og ved stranden.

Kan Dantoy’s produkter tåle frost?

Ja, alle produkter fra Dantoy kan bruges indenfor og udenfor i al slags vejr.

Kan børnene spise og drikke af Dantoy køkkensæt?

Ja, børnene må gerne spise og drikke af produkterne fra Dantoy. Alle deres produkter er nemlig fødevaregodkendt.

Kan børnene bage med Dantoy’s bagesæt?

Ja, Dantoy’s produkter er fødevaregodkendt og børnene kan sagtens bruge bagesættet til at bage småkager eller andet forberedelse af mad.

Bliver Dantoy’s produkter produceret i Danmark?

Ja, alle produkter fra Dantoy produceres her i Danmark.

Dantoy’s fabriksareal er på 15.000 m2. og ligger placeret i Hobro, ca. 60 km nord for Århus.

Billede af Dantoys lagerbygninger i Hobro.

Hvilke farver har Dantoy GREEN BEAN serien?

GREEN BEAN serien har varierende farver, da det afhænger af hvilke farver dagens overskudsplast er. Man kan derfor ikke forvente, at produktets farver er identisk med farverne på hjemmesiden eller i kataloget. Men man kan være sikker på, at farverne er naturfarver.

Er produkterne fra Dantoy egnet til institutioner?

Ja, Dantoy’s produkter er yderst velegnet til institutionsbrug. Produkterne er produceret i en ekstra holdbar kvalitet, som uden problemer holder til den hårde og konstante leg i institutionerne.

Dantoy har også lavet mange forskellige store sæt, som er tiltænkt institutionerne.

Er Dantoy’s produkter egnet til private hjem?

Ja, Dantoy’s produkter er også egnet til privat brug. Der er utrolig mange sæt og dele at vælge imellem, så det bør ikke være noget problem at finde noget, som passer til jeres børneværelse eller jeres have.

Hvor gammel skal babyen være for at lege med Dantoy Tiny serien?

Tiny-serier er lavet til de mindste og kan bruges fra babyen er nyfødt.

3 gode gaveidéer til et barn på 1 år.

Gaveønsker til en 1 årig, det kan være en udfordring for mange. Jeg har derfor valgt, at dele min lille søns top 3 over ønsker til én på 1 år.

 1. Dantoy FunCars med garage. Der er fire forskellige sæt at vælge imellem.
 2. Dantoy Tiny Hammerbræt og/eller Puttebox.
 3. Dantoy Tiny førskole sandsæt af BIO-plast.

3 gode gaveidéer til et barn på 2 år.

Gaveønsker til en 2 årig. Har I svært ved at finde gaver til et barn der fylder 2 år, så har jeg valgt at lave en top 3 med gode forslag.

 1. Dantoy scooter. Den ligger helt klart på top 1! Den er et hit hos alle børn og kan købes i forskellige modeller.
 2. Dantoy bagesæt. Kan købes i forskellige farver, alt efter hvilken Dantoy serie i vælger bagesættet fra.
 3. Dantoy lastbiler eller traktorsæt. Her er der også et bredt udvalg at vælge imellem.

3 gode gaveidéer til et barn på 3 år.

Det kan også være svært at finde gode gaveønsker til et barn på 3 år. Derfor har jeg endnu engang valgt, at lave en top 3 med gode gaveidéer til en 3 årig.

 1. Thorbjørn is og cupcakes. Der er flere sæt og prisklasser at vælge mellem, men fælles for disse sæt er, at et barn på 3 år vil elske at få sådan et sæt i gave.
 2. Green Garden havesæt. Jeg har valgt at skrive Green Garden som andet ønske, fordi børnene med disse sæt har mulighed for at udvikle deres selvstændighed, imens de hjælper mor og far i haven. (Der er både havesæt og legemad i denne serie)
 3. Dantoy BIO køkkensæt. Når børnene fylder 3 år, så stiger interessen for at være med i køkkenet og med Dantoy’s forskellige køkkensæt vil barnet kunne være en del af madlavningen i køkkenet eller i sit legekøkken.

Har du andre spørgsmål?

Du meget velkommen til at spørge i kommentarboksen nederst på denne side, så skal vi gøre vores bedste for at finde svaret på dit spørgsmål!

God fornøjelse...

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af den klassiske røde skubbe-scooter fra Dantoy

Læs også anmeldelsen af Dantoys sandsæt og strandlegetøj

Læs også anmeldelsen af Dantoys FunCars garager

BlogindlægCategory_blogindlægDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen