Dantoy Byggeklodser anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Antal: 2 sæt med 26 klodser i hver | Grøn & Orange / Blå & Hvid | Svanemærket legetøj

"Det er ikke alt legetøj som er lige godt i dårligt vejr - og hvis det tilmed er noget legetøj som man gerne vil passe lidt på, ja så oplever vi i hvert fald, at det til tider kan blive meget af det samme. Her har byggeklodserne virkelig hjulpet os, og som man kan se på billederne, så har klodserne ikke kun været fundet frem én gang :)"

Et 100% match!

Det er sjældent! Men der er nogle gange, hvor man som forældrer oplever, at legetøjet matcher ens børn 100%. Hvor legen starter, inden man nærmest har fået det pakket ud, og den fortsætter indtil man er nødt til at sige stop, fordi nu skal aftensmaden altså indtages.

Lige præcis sådan, var oplevelsen hjemme hos os, da Inger på 3 år og Peter på 1 år fik fornøjelsen af, at lege med Dantoys nye version, af de velkendte byggeklodser, i flotte trendy farver. Inger udbrød med det samme “Ej far, jeg vil bygge en mur”. Og straks var hun i gang....

Indholdet i pakken

Dantoys byggeklodser leveres med 26 stk. byggeklodser i hver pakke og indeholder to forskellige typer klodser. Jeg var noget overrasket over vægten på kassen, idet jeg nok havde forestillet mig, at klodserne ville være i noget let og meget tyndt plastik - der blev jeg dog hurtigt klogere.

En kasse med 26 stk vejer omkring 15 kg - det fortæller også en lille smule om, at det altså er et stykke kvalitetslegetøj, som man giver sit barn.

I kassen er der 18 antal klodser som har størrelsen 30x15,9x15 cm og 8 antal som har størrelsen 15x8,5x15 cm.

Vi var så heldige, at få lov til at prøve to sæt. Farverne i sættene er henholdsvis blå/hvid og grøn/orange. Det er dog ikke de klassiske legetøjsfarver, men i stedet Dantoys nye trend farver - de er virkelig flotte og derfor havde hverken Stine eller jeg noget i mod, at de skulle fylde på enten terrassen eller i haven!

Samtidig er klodserne i et ekstremt lækkert plastikmateriale, som er yderst holdbart og som nemt kan vaskes af (de kan faktisk også komme i opvaskemaskinen ved 65 grader).

De fleste børnefamilier i Danmark kender Dantoy, som blandt andet er kendt for deres udendørs legetøj. Dantoy fik i 2010 svanemærket deres første stykke legetøj, og i dag er 98 % af Dantoys sortiment svanemærket.

Det er noget jeg har nævnt i andre anmeldelser også, men jeg synes virkelig det er dejligt at vide, at man har garanti for, at der eksempelvis ikke er puttet kemikalier i legetøjet.

Vores oplevelse med Dantoys Byggeklodser

Den dag hvor vi første gang skulle lege med Dantoys byggeklodser, var en regnfuld eftermiddag og ungerne var kørt lidt døde i de sædvanlige eftermiddagslege i sandkassen eller turene på løbecyklen.

Som jeg indleder anmeldelsen med, så husker hverken Stine eller jeg, at have set sådan en reaktion på noget legetøj fra Inger før. Hun var knapt færdig med den første idé før den næste kom ud af munden på hende - “jeg vil bygge et hus”, “skal vi ikke bygge en forhindringsbane” også videre.

Inger er rigtig glad for både at bygge med DUPLO og LEGO, og derfor var det heller ikke den store overraskelse i, at hun var begejstret for det nye Dantoy legetøj. Klodserne er i deres opbygning meget ens med kvadratisk inddeling, hvor hvor alle klodserne kan blive sat sammen ud fra, hvad end fantasien ønsker.

Når børnene leger med de klassiske legoklodser kræver det en vis finmotorik for at få de små klodser bygget ovenpå hinanden.

Med Dantoys byggeklodser får børnene bestemt også trænet deres motoriske evner. Én ting er den motorik det kræver at samle klodserne og bygge med dem - selvom klodserne er store, skal børnene stadig koncentrere sig om at få dem sat rigtig på.

Dette måtte Inger også sande i nogle af hendes mange byggeprojekter. Det kan eksempelvis ikke nytte noget, at man vil bygge et højt tårn, hvis man ikke får sat klodsen ordenligt på, eller hvis de sidder skævt :)

Motorisk gevinst

Den anden motoriske gevinst ved byggeklodserne er, de ting man bygger, og hvor motorikken efterfølgende bliver testet.

Inger har stor fornøjelse med forhindringsbaner, så dette var naturligvis også hurtigt én af de ting, som vi skulle bygge sammen. Normalt når vi laver forhindringsbaner med andet legetøj, så bliver det tit bare i ét niveau - fordi man ikke kan stable tingene, uden man risikerer, at hun styrter ned.

Byggeklodserne fra Dantoy er i vores øjne helt geniale til det formål, da klodserne står utroligt solidt (hvis fundamentet og det man stabler dem på også er, naturligvis :)). Inger var meget spændt på at hun skulle prøve at bygge sin helt egen forhindringsbane.

Først byggede vi den på vores terrasse, hvor der ikke var så stor en udfordring for Inger i forhold til at lave den stabil. Efter at have gennemført den flere gange, spurgte jeg om vi ikke skulle prøve på græsplænen, og det ville hun gerne prøve.

Det var lidt sjovt at se hende blive udfordret med at lave en stabil bane, da vores græsplæne skråner en del. Det blev til lidt frustrationer, men omvendt lærte hun også lidt om, at man var nødt til at bygge efter forholdende - det bildte jeg mig i hvert fald selv ind, at hun gjorde :-)

Mulighederne med byggeklodserne var næsten så mange, at Inger faktisk ikke kunne vente på det næste legeprojekt.

En anden ting, som hun har haft stor fornøjelse med at bygge er et “hus”, hvor hendes dukker skulle med ind og lege - rent praktisk var det nok mere en rumopdeling, men for Inger var det helt perfekt! :)

Der blev både bygget et køkken, et legerum, et soverum og et badeværelse. Inger er meget optaget af “mor, far og børn” legen, og de nye byggeklodser fra Dantoy var helt perfekte, til at kunne skabe rammerne om hendes leg. Selv lillebror Peter blev bedt om, at han altså ikke bare måtte gå ind i køkkenet, for man kan ikke bare gå over muren :)

Elsker at være udenfor

For lille Peter var det en stor fornøjelse bare at kunne kravle rundt på de store klodser. Peter var ligeledes meget optaget af at samle dem op, studere dem nærmere og forsøge at stable dem igen.

Det skal i denne sammenhæng nævnes, at byggeklodserne har en rigtig fin vægt og Peter på knap halvandet kan nemt samle dem op og gå med dem - så man skal ikke frygte, at de taber den nedover sig eller et højt tårn pludselig vælter ned i hovedet på dem. Omvendt er de dog heller ikke så lette, at ethvert lille vindpust tager fat i det man bygger og vælter det. Dantoy har fundet en rigtig fin løsning på dette :)

Gemmeleg har været et hit for Peter i lang tid, og er det stadig. Her var klodserne også helt perfekt. Han kunne selv hjælpe med at bygge et bare mure op, og så kunne han ellers gemme sig. 10 minutter fik hurtig ben at gå på, når han igen og igen forsvandt bag de opbyggede mure, og stak sit lille hoved frem og sagde “bøøøøh”!

Vores børn elsker at være udenfor og her hvor vi går efteråret i møde, så har vi virkelig indset hvor vigtigt det er, at vi har noget legetøj som begge børn kan fornøje sig med.

Det er ikke alt legetøj som er lige godt i dårligt vejr - og hvis det tilmed er noget legetøj som man gerne vil passe lidt på, ja så oplever vi i hvert fald, at det til tider kan blive meget af det samme. Her har byggeklodserne virkelig hjulpet os, og som man kan se på billederne, så har klodserne ikke kun været fundet frem én gang :)

Vi har valgt kun at bruge klodserne udendørs, men jeg ser absolut ingen hindring i, hvis man gerne ville have dem med ind og lege med. Det ville de uden tvivl også passe godt til.

Opbevaringsmæssigt så stabler vi dem i en en bred søjle under vores halvtag på terassen, og det fungerer altså super godt. De fylder ikke særlig meget på den måde, børnene kan selv finde dem, og de står faktisk kun og pynter med deres flotte og afdæmpede farver.

- Anders Østergaard

Læs også anmeldelsen af den gamle udgave af Dantoys Byggesten

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen