ByAstrup Barbersæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år |Farver: Natur/Blå | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret træ.

"byAstrup Barbersættet indbyder til den rolleleg, som udviklingspsykologerne peger på, er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling. I legen med sættet tages udgangspunkt i det, børnene kender fra deres hverdag, men indbyder samtidig til fantasi og videreudvikling..."

byAstrups legetøjs-barbersæt

Med en datter på 4 år er det helt store hit herhjemme rolleleg. Når vi skal et eller andet er det tit efterfulgt af vendinger som ”Skulle vi så ikke sige, at du var…”, ”Så hed du Katrine”, ”Så sagde vi, du var syg”, osv.

En fordel er naturligvis altid, når legen afføder en gode for en selv ;) Min datter Signe er for eksempel ret vild med at lege frisør, hvor morens hår med hjælp fra byAstrups populære frisørsæt skal nusses og plejes. Det er langt mere spændende at arbejde med et langt hår end farens helt korte frisure – til stor ærgrelse for ham!

Frisørsættet har været i brug i mange timer, og har vakt stor glæde og begejstring til legen. Derfor var jeg da heller ikke i tvivl om, at 2020-nyheden fra byAstrup skulle hertil: Det lige så fine barbersæt – både til Signe i hendes frisørsalon og til lillebror Johannes, som allerede nu så småt kan begynde at imitere sin far gennem leg med sættet.

Efterhånden er der en del produkter fra byAstrup her i huset, og hver gang frydes jeg over en ny æskes indpakning. Med et minimalistisk og stilfuldt design med guldtekst, signalerer det allerede inden åbningen, at udførelse, udtryk og udseende ikke er tilfældigt – så skulle det næsten også være underligt, hvis det ikke gik igen i selve produkterne!

Indeni den flotte æske finder man

Det første, der i æsken synliggøres, er en lille, skriftlig hilsen fra Anette Astrup, som står bag brandet. Den indeholder en tak for at have købt varen samt kontaktoplysninger, hvis der er behov for at skrive. Der værnes altså om kundeservice og kundetilfredshed.

Under hilsenen ligger det centrale, nemlig legetøjet, mega præsentabelt i æsken, og man kan hurtigt danne sig et overblik over alle 9 dele. Alligevel tager det herhjemme altid noget tid at få nærstuderet og afprøvet de forskellige dele, fordi de hver især har så mange fine detaljer:

  • 1 stk. stofpose. Denne kender vi til fra frisørsættet. Det er sådan en fin måde at opbevare materialerne, når de ikke er i brug. Så er de samlet et sted, og det er let at finde hele barbersættet frem, når det skal indgå i leg. Desuden kan posen sagtens bruge til mange andre smådele, som Signe også har glæde af. Hun elsker at komme og vise, hvad hun har i sine ”hemmelige” gemmer.
  • 1 stk. trimmer med to forskellige hoveder, så både hår og skæg kan få præcis det ønskede resultat. De påføres og afmonteres let ved hjælp af to dyvler, der sidder på selve hovedet, og som passer i to huller forrest på trimmeren. På trimmerens forside er der en on/off-knap, som kan skubbes op eller ned.
  • 1 stk. ragekniv, hvis ens kunde er mest til en barbering på klassisk måde. Det kan godt være, den i virkeligheden er vanskeligere at anvende end en trimmer, men i rollelegen er det på fantastisk vis jo slet ikke en problemstilling. Den anvendes på lige vilkår som trimmeren. Dog ved Signe godt, den kan være skarp, og det kan godt resultere i sår på kinden, som selvfølgelig så skal plejes (og på den måde kan legen fortsætte længe og med mange små afstikkere) :D
  • 1 stk. barberskum. Låget kan her tages af, og pumpen kan trykkes ned. Når den er i brug er det slet ikke vigtigt, at der kommer en lyd eller noget fysisk skum, for Signe kan sagtens forestille sig resultatet af at trykke på den, og hun er sød til at fordele det usynlige skum i ansigtet – ofte i hele ansigtet ;)
  • 1 stk. skål, så det gode barberskum kan røres ud.
  • 1 stk. barberkost til at røre med.
  • 1 stk. skraber som supplement eller alternativ til trimmeren.
  • 1 stk. barbersprit. På samme måde som med barberskummet kan låget her tages af, og under er der en pumpe. Nogle børn vil helt klart stifte meget mere bekendtskab med de forskellige elementer end herhjemme, men udpakningen giver anledning til en samtale om anvendelse. Herefter godtages forklaringerne og bliver en del af legen. Men grundet det simple og enkelte design er der også mulighed for selv at supplere med de ting, Signe synes at mangle. For eksempel kan barberspritten også sagtens være en hår – eller skægshampoo, når hun har brug for det.

Ud over stofposen er de øvrige 8 produkter i sættet her holdt i en duset blå og træfarve, og på den måde går det minimalistiske og stilfulde design fra selve indpakningen igen.

Bag på æsken står der skrevet, at produkterne her ikke bare er pæne at se på og behagelige at have i hånden, de er også sjove at lege med. Og det er de for børnene – blandt andet fordi, det er legetøj, der bliver en model af virkeligheden.

Barbersættet indbyder til den rolleleg, som udviklingspsykologer peger på er grundlæggende for vores børns kognitive udvikling. I legen med sættet tages udgangspunkt i det, børnene kender fra deres hverdag, men indbyder samtidig til fantasi og videreudvikling.

Som forælder er det en fornøjelse både at stå på sidelinjen og observere og engang imellem guide og selv at deltage i legen – ofte som kunde i butikken… og ja, så føler jeg mig som den skæggede dame, men det er også helt okay!

Træet, som barbersættet er fremstillet af, er FSC®-træ (FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug), og sættet bærer også CE-mærket, som viser, at det opfylder den række krav til sundhed, sikkerhed og miljø, som er fælles krav i hele EU. I Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, som overvåger, at reglerne bliver overholdt.

Barbersættet kan sagtens stå alene, men gør sig også super fint sammen med eksempelvis frisørsættet og makeupsættet fra byAstrup – så er der næsten uanede muligheder for en make-over i Signes salon uanset køn, udseende osv. Det er bare sådan nogle fine og gennemførte sager altså!

Historien bag byAstrup

Allerede da Signe var helt lille, fik jeg kendskab til legetøjsmærket MaMaMeMo, som nu hører under AstrupGroup, og jeg vidste bare, vi måtte eje legemad mm. derfra.

Da der i 2018 blev lanceret et nyt brand: byAstrup blev det kærlighed ved første blik. Da ejeren Anette offentliggjorde historien bag det nye mærke, vandt de min fuldstændige medfølelse, sympati og respekt:

Hun og ægtemanden har 4 børn, der på forskellige måder var og er en del af firmaet. I 2013 blev familien ramt af en stor krise: den yngste datter, Marie, på 17 år blev diagnosticeret med akut leukæmi.

Herefter fulgte 2 år med kemobehandlinger samt en hård knoglemarvstransplantation, og der fulgte 7 måneder uafbrudt på intensivafdelingen på Rigshospitalet. Marie elskede sommerfugle, og stuen blev blandt andet dekoreret med de flotteste sommerfugle, som Marie selv foldede. Disse sommerfugle har i dag en stor betydning for familien Astrup.

I 2015 måtte Maries krop give op. Hun døde 19 år gammel efter 2 års sygdom. Idéen til byAstrup opstod som følge af et behov for at bearbejde sorgen over at have mistet den yngste datter, og samtidig videreføre dén omsorg for andre mennesker og sans for kreativitet, som hun stod for.

ByAstrup repræsenterer de tanker og værdier, som Marie stod for: Omsorg for andre, kærlighed til livet og kreativitet med dybe skandinaviske rødder. På denne måde er de to, som står bag brandet – datteren Marie og moren Anette. Den ene ikke mere vigtig end den anden.

Det bærende grafiske element i byAstrup-logoet er Maries sommerfugl, og som man ved nærmere studeren kan se, dannes der i A'et i byAstrup et M for Marie. Smukt. Gennemført!

Familien Astrup ønsker, at ingen i fremtiden skal dø af kræft, og at ingen familier skal opleve dét, som de har oplevet.

Ved at købe byAstrup produkter med Maries sommerfugl støtter man en utrolig vigtig sag: byAstrup donerer nemlig hvert år hele Maries løn til børnecancerfonden med et håb om, at dette bidrag kan være med til at gøre en forskel, og at familiens store ønske om en verden uden kræft en dag vil gå i opfyldelse.

Vores vurdering af byAstrup barbersættet

Med barbersættet får man i prisen

1) et æstetisk design med bløde kanter, der ligger godt i hånden,

2) legetøj, der indbyder til meningsfuld og givende rolleleg og

3) økonomisk støtte til et godt og desværre vigtigt formål.

Varm anbefaling herfra! Og nu tid til en omgang ”Skulle vi sige, du var en far, der hed Christian, der skulle til frisøren?”

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af byAstrup Frisørsættet

Læs også anmeldelsen af byAstrup Sminkebord

Vil du læse mere om - eller støtte - Børne Cancer Fonden, så kan du læse meget mere om organisationen, ved at klikke på logoet herunder...

Anmeldelse af legetøjByastrupCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen