by ASTRUP legeur spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret krydsfinér (fyrretræ) | Mål: 22 x 27 x 8 cm | Mærke: byAstrup | Antal: 1 legeur med 43 dele.,

"By Astrup har virkelig formået at skabe et lege- og læringsur, som kan bruges hele døgnet rundt. Mine piger har stor glæde af uret både i lege og i læringssituationer. Legeurets mange muligheder lige fra leg, læring og til spil, gør at det bliver taget frem igen og igen. Når legeuret ikke er i brug, er det jo som nævnt en del af indretningen, uret kan både hænge på væggen eller stå på en flade. Talbrikkerne og kortene kan puttes i den medfølgende lille stofpose, når de ikke er i brug. Uret, foden og talbrikkerne er produceret i træ med bløde og rundede kanter, som gør uret virkelig lækkert at sidde med og se på..."

En spilanmeldelse af by ASTRUP legeur

“Moar... hvad er klokken?”, “Hvornår er vi der? Hvor lang tid er 20 minutter?”. Hvis du som jeg har børnehavebørn og indskolingsbørn, er det helt sikkert sætninger, som du kan nikke genkendende til. Tid er en sjov størrelse og ikke altid så nem, at finde ud af når man er 4 år og 7 år.

Praktisk

By Astrup legeur kommer i en smukt designet æske.

By Astrup er et dansk mærke, som laver unikt, kreativt legetøj og legemøbler i høj kvalitet. By Astrup går op i, at deres produkter er en fryd for øjet, lækre at røre ved og ikke mindst sjove at lege med. Derudover er der fokus på, at produkterne har et simpelt og moderne design, samtidig med at det indbyder børn til leg og hyggelige stunder.

Når du køber et By Astrup design, støtter du den fælles kamp mod en kræft fri verden. Hvert år donerer By Astrup nemlig et beløb til kræft forskningen i håbet om at gøre en forskel.

Æsken indeholder

  • Et legeur i træ, der er monteret vægophæng bag på.
  • En fod i træ, så uret kan stå på en kommode eller lignende.
  • 13 firkanter med grå tal fra 0-9 der afspejler timerne. Firkanterne er lavet i træ med rundede hjørner.
  • 16 firkanter med grønne tal fra 0-9 der afspejler minutterne.
  • 12 kort med klokkeslæt i tal og billede.
  • 1 stofpose til opbevaring af firkanter og kort.
  • 1 kort med en hilsen fra Anette designer og ejer af By Astrup.

Pigernes egne ord om By Astrups legeur

Silje 7år: “Uret er rigtig pænt. Det er nogle flotte stille farver, der er på uret, som også gør det ret smart. Det er sjovt at øve sig på klokken med uret. Man kan både prøve selv og hvis man har brug for hjælp, så kan man kigge på billedet på kortet.”

Lucca 4år: “Det er sjovt at lege med og det er godt til at øve sig på klokken. Det er nemt at dreje den store og den lille viser rundt.”

Morens og pædagogens vurdering af By Astrups legeur

Vi kan rigtig godt lide By Astrups produkter herhjemme og legeuret er ingen undtagelse. Deres design af legeuret passer rigtig fint ind på pigernes værelse og samtidig indbyder det til leg og læring.

Silje på 7 år er begyndt at finde sin egen stil og det gør sig også gældende, når det kommer til indretningen af hendes værelse. Hun vil meget gerne have, at tingene matcher og hun går op i, at det hun har er noget, som hun synes er pænt og som har en funktion. Selvom By Astrups legeur netop er et legeur, så bruger Silje det også, som en del af indretningen på hendes værelse, fordi hun synes det er smart og pænt. Det må moren give hende ret i, det moderne design som By Astrup har skabt, er simpelt og passer rigtig godt ind i de fleste danske hjem.

By Astrup legeuret kommer i spil på flere forskellige måder herhjemme.

Når pigerne eksempelvis leger rollelege med deres bamser, som skal til dyrlægen, indgår uret i legen, som det gør i den virkelige hverdag. Det er med sætninger som: “Skal vi så ikke sige at du har tid hos dyrlægen med Glimmerskud kl 15:30?” “Så kan du komme og hente hende om 20 minutter.”, alt imens de drejer på viserne for, at indikere tiden der går.

En anden måde By Astrup legeuret kommer i brug på herhjemme, er som et spil. Der medfølger ikke nogle spilleregler, men man kan hurtigt finde på sine egne. Her har pigerne været med til at opfinde et spil med legeuret.

Det er egentlig meget simpelt og er tænkt som et samarbejde spil, hvor der ikke, er en vinder eller en taber. Det gælder om at samarbejde og hjælpe hinanden til at lykkes.

En sidder med legeuret og talbrikkerne foran sig, den anden trækker nu et kort. Den der trækker kortet, skal fortælle hvad viserne, skal stå på. Dette enten ved at sige klokkeslættet eller ved at sige tallene. Den der sidder med uret, stiller nu viserne ud fra det, der bliver sagt og hørt. Den med kortet kan hjælpe, hvis den med uret kommer til at stille viserne forkert. Når viserne står rigtigt, snakker de to i fællesskab om, hvad klokken er og hvad de forskellige betegnelser er for netop det klokkeslæt. Eksempelvis kvart over 12 eller 15 minutter over 12, halv 2 eller 13:30 osv.

Sidst men ikke mindst bliver uret også brugt individuelt af pigerne, hvor de sidder med kortene, stiller viserne og placerer talbrikkerne og på den måde øver sig på klokken, med og uden hjælp fra en voksen.

Selvom der er stort fokus på det lækre moderne og simple design, har By Astrup ikke gået på kompromis med urets funktion som lege- og læringsur.

Det kommer blandt andet til udtryk ved talbrikkernes og urets farver. De grå talbrikker og de grå tal på uret indikerer klokketimerne. Derudover er der på uret afbilledet timerne fra 1-12 i den yderste cirkel på uret og timerne fra 13-24 i den inderste cirkel på uret. Dermed får børnene også øvet de forskellige betegnelser alt efter, om det er morgen, middag, aften eller nat. De grønne talbrikker og de grønne tal på uret indikerer minutterne. I spidsen på både den store og den lille viser er der et hul, så tallene som viserne peger på, bliver yderligere synliggjort.

Når legeuret ikke er i brug, er det jo som nævnt en del af indretningen, uret kan både hænge på væggen eller stå på en flade. Talbrikkerne og kortene kan puttes i den medfølgende lille stofpose, når de ikke er i brug. Uret, foden og talbrikkerne er produceret i træ med bløde og rundede kanter, som gør uret virkelig lækkert at sidde med og se på.

By Astrup har virkelig formået at skabe et lege- og læringsur, som kan bruges hele døgnet rundt. Mine piger har stor glæde af uret både i lege og i læringssituationer. Legeurets mange muligheder lige fra leg, læring og til spil, gør at det bliver taget frem igen og igen.

- Maria Ejler

Læs også en spilanmeldelse af Bobspil

Læs også en spilanmeldelse af Alias Junior Party

Læs også en spilanmeldelse af Dyreskoven

Anmeldelse af spilByastrupCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen