Butik & Teater anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år + | Mål: B:53 x D:24 x H:100 cm. | Mærke: VIGA

"Alt i alt, så har Inger stort set ikke leget med andet legetøj, siden vi fik butikken/teateret, så det er virkelig en klar anbefaling fra os/Inger, hvis dine børn viser interesse for at lege købmand - eller lege med dukketeater!"

Alletiders tilføjelse til fantasifuld leg

Dette legetøj/legetøjsmøbel var en alletiders tilføjelse til de lege som Inger, i en alder af to år, allerede havde gang i.

Den kombinerede butik/teater er produceret af VIGA og, som jeg også har skrevet i en tidligere spilanmeldelse, så laver de altså noget legetøj i en fantastisk kvalitet, flot håndværk, gode farver og et virkelig godt detaljeniveau.

Udpakningen af Butik/Teater

Selve udpakningen af butikken er næsten som at tage en tur i IKEA :) Som ét af billederne viser, så får man det i en kasse, som i øvrigt er meget lille, taget i betragtning af hvordan resultatet er.

Der er en rigtig fin instruktion til, hvordan man samler butik/teateret, men sæt gerne lige en halv times tid af, så man får det gjort ordentligt.

Udover selve butik/teateret, så medfølger der også en pænt stor mængde forskellige legemad-frugter med i træ- og det synes jeg faktisk også, at VIGA skal krediteres for.

Det betyder nemlig, at legen kan gå i gang med det samme, og ikke kræver at man skal ud og købe en masse ting ved siden af!

Vores besøg i købmandsbutikken

Hvis vi starter med butiksdelen, så har den en fin desk, hvor man kan handle sine varer. Nedenfor denne er der i alt tre hylder, hvor man kan lægge de varer, som man ønsker at sælge. Der er rigeligt med plads på hylderne, så udover at bruge de frugter der medfølger, kan man også sagtens have mange andre ting på hylderne.

Vi har for eksempel både haft bamsesalg, kagesalg og flere andre... Her er det virkelig kun børnenes fantasi der sætter en grænse for, hvad der kan sælges i den samme købmandsbiks :)

Yderst på hylderne er der monteret en stribe med tavle, som man kan skrive på med et stykke kridt. Da Inger ikke er nogen haj til at skrive endnu hjalp vi hende med denne del ;-)

Her har vi eksempelvis skrevet hvilke priser de forskellige frugter har. Hun vil dog fint kunne sætte nogle streger og kruseduller, og lege at hun skriver navn og pris på varerne, eller hvad hun nu har tænkt sig at “skrive”. Dette er en rigtig fin lille detalje, som lige gøre det lidt mere “ægte”.

Der er på taget af butikken, en lille markise i røde og hvide striber, som man kan rulle op og ned. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt denne del mest er tænkt at skulle benyttes til teaterdelen som tæppet til scenen. Men i hvert fald, så bruger Inger også denne funktion til at vise når købmanden holder lukket - dette kan også sagtens ske selvom kunderne står og er ved at vælge varer :) Kundeservicen er ikke altid i højsædet!

Øverst på butikken er der et fint lille skilt der signalerer, at det er købmandsdelen man har i brug. På bagsiden er der det velkendte teater “symbol” med to masker - én der er glad og én der er ked af det.

Og så en tur i dukketeateret

Efter Inger havde set dukketeater i vuggestuen, har hun tit haft snakket om det. Jeg har flere gange prøve at lave en eller anden form for kasse ud af pap, men det har aldrig fungeret helt. Det gør det til gengæld, når man tager teaterdelen i brug på dette møbel.

På forsiden er der en stor tavle, hvor man eksempelvis kan skrive, hvilket show der skal på, hvornår spilletiden er eller billetprisen. Man bruger disken til at udføre sit teaterstykke på. Herhjemme har vi blandt andet opført vores egen version af Gurli Gris, Kaj og Andrea ligesom dukkerne også har fået lov til at føre sig frem på den store scene :)

Vi mangler stadig helt, at Inger skal sidde ned bag ved disken, så man ikke kan se hende, men det arbejder vi på!

En anden smart ting ved møblet er, at når man har teaterdelen i brug, så kan man samtidigt bruge butikshylderne til at opbevare rekvisitter til teaterstykket.

Som skrevet tidligere, så er der også lavet et tæppe, som man kan køre ned eksempelvis inden teaterstykket går i gang, eller hvis man er så fancy at man skal ændre i scenografien - der er vi ikke helt kommet til endnu med Inger :-)

Udvid legen med en indkøbsvogn

Som det fremgår på nogle af billederne, så har vi som tilbehør til butikken også leget med indkøbsvognen fra Tanner Der Kleine Kaufmann.

Der medfølger 40 varer, som vi har kombineret med butikken. Inger har virkelig haft en stor fornøjelse af at tilføje indkøbsvognen til butikken, fordi hun så kan gå rundt og putte varer ned i den og til sidst gå til kassen - ligesom hendes forældre når hun er med dem ude og handle :)

Alt i alt, så har Inger stort set ikke leget med andet legetøj siden vi fik butikken/teateret, så det er virkelig en klar anbefaling fra os/Inger, hvis dine børn viser interesse for at lege købmand eller lege med dukketeater!

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen