Bowlingspil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: Tæppemål: B:100 x L:300 x H:10 mm | Materiale: Fremstillet i 100% polyamid / Spillet af træ.

"Den skridsikre bagside på tæppet er så perfekt, og den gør, at ens spil bliver den samme gode oplevelse hver gang. Tæppet bliver, hvor det skal være, og det krøller ikke op i kanterne, hvilket er et stort kvalitetstegn for os. Bowlingspillet er af træ, og det er virkelig robust og holdbart. Vi havde vores tanker om, hvordan keglerne ville reagere og se ud efter mange timers bowlingspil. Vores bange anelser blev gjort til skamme..."

Anmeldelse af Legetæppe med bowlingbane og bowlingspil

I disse COVID-19 tider er det desværre ikke muligt at tage rundt til aktiviteter uden for hjemmets fire vægge. Hvad gør man så? Så rykker man selvfølgelig aktiviteter vi kender fra “det virkelige liv” direkte hjem i stuen!

Det var derfor en stor fornøjelse, da bowling tæppet og den tilhørende bowlingbane kom med posten. Legetæppet med motiv af en bowlingbane er fra belgiske Achoka, og selve bowlingspillet er fra hollandske BS Toys. Lad spillet begynde!

De vigtige detaljer om sættet

Legetæppet og bowlingspillet kan købes sammen som et sæt, men de kan også købes hver for sig. Sættet er anbefalet fra +3 år, og det består af: legetæppe med motiv af en bowlingbane og bowlingsæt med 10 kegler (9 hvide og 1 rød), to røde bowlingkugler, ét pointscore kort og én pose.

Legetæppet måler hele 3 meter i længden, 1 meter i bredden og er med skridsikker bagside. Legetæppet er lavet i polyamid, som gør, at det er meget slidstærk og modstandsdygtig overfor krøl. Legetæppet fra Achoka bliver leveret sammenrullet.

Bowlingsættet fra BS Toys er lavet af træ, og det kommer i en farverig æske med hank. Keglerne er 18 centimeter høje, og de er solidt placeret i æsken med afskærmning til hinanden. Det gør, at keglerne ikke slider op ad hinanden, og det er en super nem og praktisk måde at transportere og opbevare dem på. Bowlingkuglerne er røde og er solidt placeret mellem keglerne. I bunden af æsken ligger der et scorekort og en bomuldspose.

Vores leg med bowlingsættet

Vi startede med at finde legetæppet frem. Mateo fik hurtigt rullet hele tæppet, der måler imponerende 3 meter i længden, ud. På legetæppet er der forskellige farver af ringe de steder, hvor keglerne skal stå. Den røde kegle skal stå forrest. Teksten “STRIKE” pryder tæppet og er med til at motivere os til at vælte alle keglerne.

Der er i alt 9 pile, som peger mod keglerne, på tæppet. De har alle forskellige farver. Man kan derfor sigte og skyde efter pilene, så ens skud bliver som man vil have det. Legetæppet er markeret godt op, så man ikke er i tvivl om, hvor man skal skyde fra.

Bowlingspillet blev hurtigt pakket op, og Mateo placerede keglerne ovenpå markeringerne på tæppet. Keglerne har en god vægt, som Mateo havde rigtig nemt ved at håndtere. Keglerne står rigtig solidt, og deres udseende er meget sammenligneligt med keglerne, som man møder, i en rigtig bowlinghal.

Det var nu tid til at begynde vores første spil. Musikken blev skruet op på anlægget, og popcorn og saftevand stod til fri afbenyttelse på spisebordet. Dette er noget, som vi associerer med en rigtig bowlinghal. Det medfølgende scorekort, hvor vi kan holde styr på hinandens point, og en blyant lå klar til at notere samtlige point, vi skulle få.

Vi fik forklaret Mateo reglerne og vist, hvordan en bowlingkugle skulle kastes. Vi fik hurtigt lært, at der er noget der hedder en strike og en spare. En strike er klart det bedste, men en spare er bestemt heller ikke dårligt!

Mateo er en sand gentleman, så han lod mor starte - det var nok mest af alt for at lure et par tricks, inden det var hans tur. Det gik helt okay for mor. Det blev dog hverken til en strike eller spare, da blot 4 kegler væltede.

Mateo var hurtig til at rejse keglerne igen, far noterede pointene på scorekortet, og så var det endelig blevet Mateos tur. Mateo havde super let ved at håndtere bowlingkuglerne, som lå rigtig godt i hans hænder. Han fik halvt kastet/trillet den første bowlingkugle og væltede hele 3 kegler. I andet forsøg væltede Mateo yderligere 2 kegler. Mateo brød ud i stor jubel og hoppede hele vejen ned til keglerne og satte dem op endnu en gang.

Vores dagligstue gik på et splitsekund fra at være et hyggeligt sted - hvor vi plejede(!) at tegne og lege med modellervoks - til at være en bowlinghal med intens stemning og stigende puls. Et sted hvor råb og jublen hurtigt blev til lettere frustration og håb om, at mor og far skød forbi keglerne.

Da spillet var færdigt, skulle vinderen kåres. Førstepladsen gik til Mateo, der imponerede med gode skud og godt humør! Der gik ikke lang tid før, Mateo ville spille igen - og selvfølgelig skulle vi da tage et spil mere!

Bowlingsættet kan bruges inde og ude

Det smarte ved bowlingsættet er, at det både kan bruges indenfor og udenfor - både som samlet sæt eller hver for sig. I vores test har vi kun testet sættet indenfor, men vi glæder os dog også til at afprøve det i det varme sommervejr. Her vil vi med garanti benytte muligheden for at rykke bowlingbanen udenfor til et godt spil og samtidig kunne nyde det gode vejr. En udfordring vi med stor sandsynlighed kommer til at støde på, er vores entusiastiske jubel, når vi skyder et godt skud - her må der tages lidt hensyn til vores naboer!

Bowlingsættet kan også tages frem til familiearrangementer. Her kan sættet pryde græsplænen og byde op til leg mellem generationer. Vi er selv rigtig glade for at drage leg ind i vores arrangementer herhjemme. Dette gør vi blandt andet ved at have flere forskellige spil stående i haven til fri afbenyttelse. Her oplever vi altid, at vores familie tager godt imod det. Underholdningen ville med garanti være godt sikret med en omgang bowling i haven.

Indenfor er vi vilde med bowlingsættet. Tæppet er super nemt at rulle sammen og transportere rundt i huset. Nogle dage vil Mateo gerne have bowlingbanen inde på sit værelse, og andre dage vil han have bowlingbanen i stuen. Bowlingspillet er også nemt at transportere rundt og opbevare. Alle kegler og bowlingkugler kan være i den medfølgende bomuldspose. Det gør, at vi har styr på, hvor elementerne til bowlingspillet er. Det tager blot få sekunder at pakke spillet ned og op, og det er nemt at transportere rundt.

Vores vurdering af legetæppet med bowlingbane og bowlingspillet

Kvaliteten af legetæppet og bowlingspillet er helt i top! Tæppet er dejlig blødt, farverigt og super behageligt at stå og sidde på. Den skridsikre bagside på tæppet er så perfekt, og den gør, at ens spil bliver den samme gode oplevelse hver gang. Tæppet bliver, hvor det skal være, og det krøller ikke op i kanterne, hvilket er et stort kvalitetstegn for os.

Bowlingspillet er af træ, og det er virkelig robust og holdbart. Vi havde vores tanker om, hvordan keglerne ville reagere og se ud efter mange timers bowlingspil. Vores bange anelser blev gjort til skamme, og bowlingspillet står simpelthen så fint og skarpt - selv efter mange timers spil. Det er imponerende.

Vi har haft mange timers sjov med bowlingsættet, som virkelig har vist, at vi alle sammen er udprægede konkurrencemennesker herhjemme. Det gør ikke noget, hvis man kommer til at nyse - inden modstanderen får kastet sin bowlingkugle - eller laver en sjov lyd. På denne måde kan man nemlig distrahere lidt. Det hele er sjov og ballade, hvilket er super skønt.

Bowlingsættet bliver fundet frem flere gange om ugen, og når det sker, skal boldarmen varmes hurtigt op og lattermusklerne trænes. Med bowlingsættet bliver en kedelig og stille hverdag nemlig hurtigt forvandlet til høje grin og fart over feltet!

- Camilla Jakobsen

AchokaAnmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen