Aquaplay Mountain Lake anmeldelse
Vandbanen er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende vandbaner på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Polypropylenplast | Mål: Opslået: 126 x 88 x 35 cm | Vægt: 4,8 kg | Antal: 1 kasse med 69 dele | Kategori: Vandlegetøj

"En anden stor hitter er brandbåden hvor sprøjten kan fyldes med lidt vand og sprøjte. Det er altid underholdende at se hvor meget vand man kan få sprøjtet på forældrene eller hinanden. Ligeledes har vi brugt banerne til at undersøge hvilke ting som kan flyde og ikke flyde, og den yngste Schleich-heste, har også badet enormt meget sammen med diverse LEGO-figurer, når banerne har været i brug, så det er kun fantasien som sætter grænser for, hvad banerne kan bruges til..."

En anmeldelse af AquaPlay Mountain lake vandkanal

Vi valgte at købe Aquaplay i første omgang, fordi især ham på 3 år er vild med at lege med vand, og at det danske vejr ikke særlig ofte er til det store vandpjaskeri, men at drengene med Aquaplay havde mulighed for at lege med vand uden at blive alt for våde, og vi må sige at det lever op til forventningerne.

Det giver nemlig lige præcis mulighed for at lege og eksperimentere med vand også selvom vejret ikke viser sig fra den varmeste side. Vi har denne sommer både brugt det i gummistøvler i regnvejr og med bare tæer i solskin, og det hitter bare altid at lege med vand.

Da vi kiggede efter vandlegetøj, faldt valget på Aquaplay banerne, fordi de består af forskellige banedele som kan bygges sammen på et utal af måder, og at man har mulighed for at bygge de forskellige baner sammen i kæmpe store kanalsystemer eller man kan vælge at lege med dem enkeltvis. Når banerne er bygget og fyldt med vand kan man få de medfølgende små både til at sejle rundt af sig selv, når man drejer på den gule vandmølle, og dermed laver strøm i vandet.

Der medfølger også pumper så man kan lave sine egne pumpestationer og dermed lege med vandstand og lave dæmninger. Vi har 2 mindre pumper som medfølger de to af banerne, og en større pumpe som medfølger til Mountain Lake. Den ene af vores mindre pumper er allerede gået i stykker, og vi oplever at drengene har svært ved at få pumpet nok vand ind i dem uden hjælp, hvorimod den store pumpe er nem at bruge selv for børnene.

Ved de mindre pumper kræver det lige at man som voksen får den sat i gang så vandet er kommet ind i pumpen, så kan børnene sagtens selv lege videre. Især ved Mountain Lake har man mulighed for at lege med vandstanden, fordi man kan flytte skibe op på bjerget via et slusesystem, hvor man pumper vandet ind i slusen og får vandstanden til at stige så meget at skibet kan sejle videre oppe på bjerget og ned ad rutchebanen - det er et kæmpe hit hos os. Sammen med de små både medfølger små figurer som man også kan få til at rutche ned eller sejle med båden ned.

Rutchebanen på bjerget kan bruges til både, biler, mænd og alt mulig andet som kan flyde. Her har både legoklodser, små bolde, pinde og andet sjov fundet vej ned at rutchebanen. Det har også været et stort hit hos os at flytte rundt på de små containere som fulgte med vores MegaBridgesæt. De kan via en kran flyttes fra den ene båd til den anden, og de kan også fyldes med vand, så det er rigtig sjovt at åbne og lukke den.

En anden stor hitter er brandbåden hvor sprøjten kan fyldes med lidt vand og sprøjte. Det er altid underholdende at se hvor meget vand man kan få sprøjtet på forældrene eller hinanden. Ligeledes har vi brugt banerne til at undersøge hvilke ting som kan flyde og ikke flyde, og den yngste Schleich-heste, har også badet enormt meget sammen med diverse LEGO-figurer, når banerne har været i brug, så det er kun fantasien som sætter grænser for, hvad banerne kan bruges til.

Efter at have brugt Aquaplay banerne en måneds tid har vi erfaret, at det, i hvert fald hjemme hos os, giver mest fordybelse og leg i lang tid at bygge “byer” med banerne. Vi bygger dem altså ikke sammen i én stor bane, men derimod i 3 mindre banesystemer som står sammen. Det giver drengene mulighed for at lege både sammen og hver for sig på samme tid, og det er nemmere at lave strøm i banerne når de ikke er alt for store.

Aquaplay anbefaler at man tømmer og rengør banerne efter brug, og at man ikke lader vandet stå i. Vi har dog ofte haft banerne til at stå ude i nogle dage med vand i, og vores erfaring er, at man forholdsvis nemt kan rengøre dem igen. Vi tømmer dem blot, børster dem af når de er helt tørre og så får de lige en omgang med en klud, og så er de klar til brug igen. Vi synes nemlig, at banerne er lidt bøvlet at samle, og at der nemt går lang tid med at få legen i gang, hvis de skal samles dagligt.

Man skal også være opmærksom på, at første gang man skal have banerne i gang skal de røde samlingsdele monteres gummitætningslister, og det tager lang tid, så et godt fif er at montere dem uden børnene, hvis man som os har børn som kan være lidt utålmodige.

En anden ting man lige skal være opmærksom på når man køber Aquaplay baner, er at de fylder en del at opbevare, når man ikke bruger dem, så herhjemme krævede det lige lidt oprydning i nogle af de andre legeting vi havde liggende.

Men samtidig har vi haft det med på sommerferie i sommerhus, og det var virkelig et hit. Det kunne nemt stå på en terrasse, og ungerne var underholdt i lang tid og med vandpjaskeri som var til at rydde op igen forholdsvist hurtigt.

Vi samler de ens dele sammen, så de fylder mindst muligt og har alle løse dele i en kasse, hvilket er super smart, når man tager det med på tur.

Man skal også være opmærksom på, at banerne står bedst på helt plan underlag, hvis man skal kunne udnytte strøm og pumper, fordi vandet ellers ikke fordeler sig jævnt. Så fliser eller en træterrasse er at foretrække. Vi har faktisk en enkelt gang leget med dem indenfor i vores bryggers, fordi det var for koldt ude, og der står de super godt, hvis man orker vand på hele gulvet - og det gør ungerne i hvert fald.

En anden anbefaling er, at man overvejer at købe et enkelt sæt ekstra tætningslister, for når banerne skilles ad mange gange og ungerne gerne selv hjælper til, så skal man ind imellem skifte en tætningsliste, men ud af de 8 ekstra vi fik med, har vi kun på nuværende tidspunkt kun brugt 2. Derimod ville jeg ikke undvære det ekstra sæt både og figurer vi har, hvis man på forhånd ved at flere børn skal lege samtidig, fordi det er sjovest hvis man har mere end 1 båd pr. barn.

- Nina Jensen

 

Anmeldelse af legetøjAquaplayCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris662,96 kr Normalpris779,95 kr
På lager
Se varen