Aktivitetstavler fra VIGA anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr. | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret træ | Mål: Hver tavle måler ca. L:30 x B:30 x D:3 cm. | Mærke: VIGA | Antal: 1 sæt med 6 aktivitetstavler

"Kvaliteten på aktivitetstavlerne er god, og der er hverken farer for skarpe kanter eller splinter i fingrene. Det er et kæmpe plus at der medfølger skruer til ophæng af aktivitetstavlerne, og at alle materialerne på aktivitetstavlerne er i super kvalitet. Vi har både drejet vindmøllerne hurtigt rundt, blandet farver, snakket om tal og løst labyrinten på en utraditionel måde. Vi har som familie haft en masse sjove og lærerige timer i selskab med Bamsehoved aktivitetstavlerne fra VIGA, som vi bestemt vil anbefale..."

En anmeldelse af aktivitetstavler fra VIGA

Vi elsker at lege sjove og lærerige lege herhjemme, sammen med vores søn, Mateo, på 3 år. Vi havde ikke hørt om aktivitetstavler før, men både aktivitetskasser og tæpper - var et kæmpe hit dengang Mateo han var baby. Det var derfor en helt ny verden for os som forældre og vores søn - som vi nu skulle udforske.

Aktivitetstavlerne vi har testet er alle fra VIGA, og vi var noget spændte på hvordan aktivitetstavlerne ville fungerer i praksis. Vi fandt hurtigt ud af at alle aktivitetstavlerne er fremstillet af bæredygtigt træ - og det er kun noget vi kan have respekt for. Det er dejligt at VIGA har taget et aktivt valg om at passe på vores jord, og det kan vi som forældre kun hylde!

Det praktiske omkring Bamsehoved Aktivitetstavlerne fra VIGA

Alle aktivitetstavlerne er anbefalet fra + 18 måneder, og er fremstillet af FSC-certificeret træ. Aktivitetstavlerne måler; 30 centimeter i længden, 3 centimeter i dybden, og 30 centimeter i bredden.

Alle aktivitetstavlerne er formet som bamsehoveder, hvilket gør aktivitetstavlerne ekstremt imødekommende og søde. Aktivitetstavlerne kommer i hver sin æske, og er derfor pakket hver for sig. Der er flotte illustrationer af de forskellige aktivitetstavler på hver æske, og samtidig er der oplyst hvilke egenskaber og færdigheder de forskellige aktivitetstavler, tilbyder til netop dit barn.

Til alle aktivitetstavlerne hører der skruer med, så det eneste du skal bruge for at sætte dem op - er en boremaskine. Aktivitetstavlerne hænges op i bamsens “ører”, hvor der er gjort plads (i form af et lille hul) - til at kunne hænge aktivitetstavlen op.

*Tavlerne kan købes hver for sig - eller i ét sæt med alle 6 tavler på Legebyen *

Gå på opdagelse i de fantastiske Bamsehoved Aktivitetstavler fra VIGA

I dette afsnit vil vi introducere de forskellige aktivitetstavler.

Bamsehoved med vindmølle aktivitetstavle

Aktivitetstavlen er bygget op omkring 3 vindmøller i farverne; blå, rød, og orange. I midten af aktivitetstavlen er et stort grønt hjul, og under den et mindre gult hjul. Drej vindmøllerne den ene eller anden vej - langsomt eller hurtigt - alt imens snakken hurtigt kan falde på emner og udtryk som; farver, vindmøller, højre-venstre og forskellige hastigheder.

Aktivitetstavlen styker barnets; logiske tænkning, fantasi, og hånd-øje koordination.

Bamsehoved med nummer-match aktivitetstavle

Aktivitetstavlen byder på 10 brikker i forskellige farver og forskellige tal, der kan flyttes rundt på hele tavlen. Det gælder om at sortere brikkerne med tallene der står på selve aktivitetstavlen. Den brik med to prikker - passer (selvfølgelig) udfor 2-tallet på tavlen. Brikkerne er i farverne; mørkeblå, lyseblå, orange, rød og grøn. Der er et lille håndtag i midten, som barnet kan dreje på - og gøre opgaven med brikkerne endnu sjovere!

Aktivitetstavlen styrker barnets; logiske tænkning, fantasi, hånd-øje koordination, samt nysgerrigheden på tal og farver.

Bamsehoved med farveblanding aktivitetstavle

Aktivitetstavlen er ét stort hjul, der kan dreje rundt og rundt. Det store hjul er prydet med farver og når det drejes rundt - blandes to farver med hinanden! Farverne vi introduceres til på aktivitetstavlen er; orange, lilla, mørkeblå, lyseblå, gul, grøn og rød. Der er flere fordybninger rundt omkring på tavlen, hvor barnet kan navigere hjulet rundt super nemt.

Aktivitetstavlen styrker barnets; logiske tænkning, fantasi, hånd-øje koordination, og nysgerrigheden omkring farver.

Bamsehoved med mønster aktivitetstavle

Aktivitetstavlen byder på 3 mindre hjul, der har forskellige mønstre. Der er (med pile) illustreret hvilken vej, som de 3 mindre hjul skal drejes rundt. Lad barnet dreje hjulene og opdag hurtigt mønstre der ændrer sig - eller der forsvinder helt. Der er stor forskel på om barnet vælger at dreje hjulene langsomt rundt, eller giver den hele armen. De to øverste hjul på aktivitetstavlen kan hurtigt komme til at lige bamsens øjne, og det nederste hjul - ligner bamsens mund.

Aktivitetstavlen styrker barnets; logiske tænkning, fantasi, og hånd-øje koordination.

Bamsehoved med kugle/tal aktivitetstavle

Forestil dig at kombinere en klassisk labyrint, og hænge den op på væggen. Labyrinten kan drejes rundt, og ved hjælp af drejefunktionen på aktivitetstavlen, skal barnet navigere kuglen fra start til slut. Der er illustreret pile og store tal på tavlen, så barnet ikke et i tvivl om hvilken vej kuglen skal. De store tal rundt omkring på tavlen er også en god måde at øve tallene fra 1 - 9, på en sjov og lærerig måde.

Aktivitetstavlen styrker barnets; logiske tænkning, fantasi, hånd-øje koordination, og nysgerrigheden omkring tal.

Bamsehoved med farver aktivitetstavle

Aktivitetstavlen byder på 3 mindre hjul, der har forskellige farver. Der er (med pile) illustreret hvilken vej, som de 3 mindre hjul skal drejes rundt. Lad barnet dreje hjulene og opdag hurtigt farverne snurrer rundt. Der er stor forskel på om barnet vælger at dreje hjulene langsomt rundt, eller giver den hele armen. De to øverste hjul på aktivitetstavlen kan hurtigt komme til at ligne bamsens øjne, og det nederste hjul - ligner bamsens mund.

Aktivitetstavlen styrker barnets; logiske tænkning, fantasi, hånd-øje koordination, og nysgerrigheden omkring farver.

Vores oplevelse med Bamsehoved Aktivitetstavlerne fra VIGA

Da vi skulle introducere Mateo for de forskellige aktivitetstavler, havde vi valgt at hænge dem op forskellige steder rundt omkring i huset. Vi ville overraske ham med aktivitetstavlerne, og vi hang dem derfor først op om aftenen, da Mateo lå og sov. Hele opsætningen af de forskellige aktivitetstavler er super nem, én skrue i hvert hul (ved bamsens øre) - og så var aktivitetstavlerne ellers klar til leg!

Da det blev morgen lagde Mateo hurtigt mærke til de forskellige aktivitetstavler, der nu hang og prydede vores vægge rundt omkring i huset. Mateo gik med det samme over til aktivitetstavlen fyldt med farver. Mateo begyndte forsigtigt at dreje på det store hjul, og inden længe var han opslugt og i fuld gang med at blande farver.

Mateo fik øje på aktivitetstavlerne hvor de forskellige små hjul skulle drejes rundt. Hjulene blev både kørt hurtigt rundt, men også ligeså forsigtigt. Farvene og mønstrene så helt anderledes ud under rotation, end da hjulene stod helt stille.

Mateo fik for alvor det helt store smil frem, da han gav sig i kast med labyrint udfordringen. Mateo drejede labyrinten til den helt store guldmedalje, og efter hårdt slid - lykkedes det ham i sidste ende at få kuglen i mål. Der gik ikke mange øjeblikke før Mateo ville løse labyrinten igen, og det fik han selvfølgelig lov til.

Den sidste aktivitetstavle omhandlede tal og farver - og er der noget vi elsker at snakke om herhjemme er det lige præcis: tal og farver. Vi sad og talte de mange prikker rundt omkring på brikkerne - og på vores fingre.

Mateo viste stor interesse for alle aktivitetstavlerne, som hver især byder på noget helt forskelligt.

Flere børn om legen med Bamsehoved Aktivtetstavlern

De 6 forskellige aktivitetstavler byder op til leg herhjemme, og det er vi overbeviste om de bestemt også ville gøre, hvis der var flere børn om legen. På grund af situationen lige for tiden, har Mateo ikke haft legekammerater på besøg. Vi er dog overbeviste om at når vi komme tilbage til “normale tilstande”, vil de forskellige aktivitetstavler formet som bamsehoveder - blive et kæmpe hit.

Vi kan forestille os at børnene aktivt vil begynde interessante snakke, der både kunne omhandle farver, tal, og alt mellem himmel og jord. Alle aktivitetstavlerne er med til at styrke barnets fantasi, og det kan vi bestemt bekræfte - for hold da op hvor har Mateo fået sjove ting ud af alle aktiviteterne rundt omkring på de forskellige aktivitetstavler.

Vi kan samtidig forestille os at børnene, vil kunne hjælpe hinanden på kryds og tværs, med de forskellige udfordringer på aktivitetstavlerne.

Bamsehoved Aktivtetstavlerne passer perfekt i en moderne indretning

Vi har valgt at hænge vores aktivitetstavler i stuen, og på Mateos værelse. Nogle gange tager vi også aktivitetstavlerne ned fra væggen, og placere dem på gulvet. Mateo får en helt anden oplevelse med aktivitetstavlerne, når han kan sidde med dem - og så kan lillesøster også få lov til at “lege med”.

Vi syntes at aktivitetstavlerne har en helt perfekt størrelse - de fylder hverken for meget eller for lidt - og bliver aldrig fuldkommen dominerende på stuevæggen. Aktivitetstavlerne er stilfulde og rene i deres look - selvfølgelig er de fyldt med farver - men på en pæn og interessant måde, der stadig fanger Mateos interesse.

De søde bamsehoveder på væggene er også noget vores gæster bemærker, og kommentarerne om aktivitetstavlerne har udelukkende været positive. Aktivitetstavlerne passer virkelig godt sammen, men kan sagtens hænges op hver for sig - eller to tavler ved siden af hinanden.

Vores vurdering af Bamsehoved Aktivitetstavler fra VIGA

Mateo har virkelig haft det sjovt i legen med de forskellige aktivitetstavler. Vi har haft gode snakke om de forskellige farver, tal, og mønstre - som vi er blevet forkælet med rundt omkring på de forskellige aktivitetstavler.

Kvaliteten på aktivitetstavlerne er god, og der er hverken farer for skarpe kanter eller splinter i fingrene. Det er et kæmpe plus at der medfølger skruer til ophæng af aktivitetstavlerne, og at alle materialerne på aktivitetstavlerne er i super kvalitet.

Vi har både drejet vindmøllerne hurtigt rundt, blandet farver, snakket om tal og løst labyrinten på en utraditionel måde. Vi har som familie haft en masse sjove og lærerige timer i selskab med Bamsehoved Aktivitetstavlerne fra VIGA, som vi bestemt vil anbefale.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af VIGA Aktivitetstavledyr

Læs også anmeldelsen af VIGA Fiskespil

Læs også anmeldelsen af VIGA Legetøj til tumlinger

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen