5 gode spil for 2 personer

Mange af os kommer ikke så meget ud for tiden, men hvis du bor sammen med en kæreste, mand, kone, partner eller roommate, er der stadig masser af gode brætspil at give sig i kast med.

Jeg har samlet en liste med fem gode bud, som er temmelig forskellige, så der er lidt for enhver smag.

Patchwork

Tetris for viderekomne

Patchwork er et meget enkelt, men utrolig godt designet spil for to personer. Det gælder om at lave det mest komplette tæppe af patchwork, og selvom det nok ikke lyder så spændende for de fleste, så bør alle prøve spillet.

I skiftes til at vælge Tetris-agtige brikker fra bordet foran jer. Brikkerne bruger I til at udfylde jeres egen spilleplade, så godt som muligt.

Nogle brikker er bedre end andre, men så koster de også mere. I kan kun få de knapper, I skal betale med, ved at nå forbi bestemte punkter på den fælles spilleplade. Men det gælder om ikke at rykke alt for hurtigt, for det er altid den bagerste spillers tur.

Som du kan høre, er der mange ting, der er afhængige af hinanden i Patchwork, og netop derfor er det både udfordrende og underholdende. I de første spil skal man nærmest være glad, hvis man bare får pluspoint til sidst, men inden længe bliver man ekspert i at lave smarte kombinationer.

Læs også anmeldelsen af Patchwork

7 Wonders Duel

Byg din egen civilisation

7 Wonders Duel er særlig topersoners-udgave af det populære spil 7 Wonders. Det er et af de mest hæderkronede spil til to personer, fordi det er spændende, flot og værd at spille mange gange.

Spillet går ud på, at I gennem tre forskellige tidsaldre skiftes til at vælge kort, som repræsenterer forbedringer til jeres civilisation. Det kan være alt fra stenbrud og smedeværksteder til templer og kroer.

De forskellige forbedringer giver nye ressourcer som for eksempel mursten eller papyrus. Dem får I brug, når I bygger større og større forbedringer. Og til sidst får I måske råd til at bygge et af oldtidens syv vidundere.

Du kan enten vinde ved at have den mest veludviklede kultur, eller ved simpelthen at være den dominerende krigsmagt.

7 Wonders Duel byder altid på spænding og tætte kampe. Og hvis du bliver rigtig glad for spillet, er der endda kommet to udvidelser, som også er værd at se nærmere på.

Læs også anmeldelsen af 7 Wonders: Duel

Welcome to…

Tegn dit eget villakvarter

Titlen på spillet er måske lidt kryptisk, men den lægger op til, at du selv finder på et navn til den by skal til at bygge i spillet. I Welcome to… er du nemlig bygherre midt i et kæmpe byggeboom. Du har fået tildelt tre gader og nu skal du sørge for at få dem bygget til med huse.

Spillet er et såkaldt Flip and Write, hvor man vender kort og alle spillere så selv vælger, hvordan de vil bruge dem. I skriver jeres valg ind på et stykke papir med en tegning af alle husene i området.

Du kan altid vælge mellem tre husnumre fra 1 til 15. Det nummer, du vælger, skal du skrive ind på en af de tomme huse på dit stykke papir. Numrene skal altid stå i korrekt rækkefølge, men ellers der frit valg.

Hvert husnummer hører sammen med en bestemt bonus. For eksempel kan du bygge pools, hegn eller noget helt tredje. Hen ad vejen scorer du point ved at løse missioner, bygge parker og meget andet.

Welcome to… kan faktisk spilles af et ubegrænset antal spillere, men selv med to spillere er det sjovt at se, hvordan I bygger vidt forskellige byer, selvom I har de samme kort at gå ud fra.

Læs også anmeldelsen af Welcome to

Fog of Love

Parforholdet på spil

Fog of Love er et dansk spil, som har høstet stor international anerkendelse på grund sit unikke design. Spillet er oplagt til par, fordi I indtager rollen som et fiktivt par, der hver især har deres egne mål og karaktertræk.

Gennem spillet lægger I kort, som udløser bestemte situationer i et parforhold. Det kan være alt fra store beslutninger som at få et barn til små ting som at købe en buket blomster. I hver situation skal I træffe valg sammen eller hver for sig, og jeres valg har indflydelse på, hvor lykkelige jeres karakterer er, og hvor godt parforholdet kører.

Rollespil er en vigtig del af Fog of Love. Reglerne opfordrer til, at man begrunder sine valg, som ens karakter ville gøre det. Man skal altså sætte sig selv i baggrunden og træffe de valg, som en arrogant eller hævnlystren person ville gøre, selvom man ikke selv er sådan en person.

Netop det element appellerer til mange, og det er derfor, spillet fungerer for mange mennesker, som ellers ikke gider at spille brætspil.

Fog of Love er en spændende og anderledes måde at dykke ned i en historie og selv være med til at fortælle den.

EXIT

Escape room i en æske

EXIT-spillene er en af de mest populære spilserier på det danske marked. Og det er der en god grund til. Det er nemlig en slags escape room i en æske, hvor det gælder om at løse gåder på tid for at vinde.

Spillene er billige i forhold til andre brætspil, for I kan kun spille dem én gang. Undervejs i spillet er I nemlig nødt til at folde sider, rive ting i stykker og måske skrive på siderne i en bog for at løse de gåder, I bliver stillet. Men prisen er selvfølgelig stadig meget lavere end et rigtigt escape room.

Der er masser at tage fat på, når det gælder EXIT-spil. Lige nu er der ni spil i serien, og der er givetvis flere på vej. De byder på vidt forskellige scenarier. Alt fra forladte hytter i skoven til hemmelige laboratorier.

Gåderne er til tider udfordrende, men spillet indeholder et smart hintsystem, hvor du altid kan få et skub i den rigtige retning, uden at du bare får serveret løsningen.

Spillenes historie hænger ikke sammen fra den ene spil til det næste, så du kan bare starte med det, du synes lyder mest spændende.

EXIT-spillene kan spilles af en større gruppe, men det fungerer rigtig godt med to personer, fordi der er nemmere at bevare et fælles overblik.

Læs også anmeldelsen af Exit: Døden på Orientekspressen

Det var mine bud på spil, der fungerer godt med to personer. Som sagt er der noget for enhver smag, så jeg håber, du fandt noget, der lyder spændende.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

BlogindlægBrætspilCategory_blogindlæg

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen