Tungen På Gled spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre sjove ordspil i webshoppen!

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 20 - 30 min. | Spillere: For 2 - 6 deltagere

"Udover det så er det helt klart et spil som vil blive taget frem med jævne mellemrum – både som familiespil men også til game-night med vennerne..."

Vores oplevelse af spillet Få Tungen På Gled

Spillet leveres i en god solid æske, som indeholder 200 emnekort, et timeglas, 1 spilleplade, 2 spillebrikker og en pointtavle.

Spillepladen er ikke speciel stor, så det kræver ikke alverden bordplads.

På æsken vurderes det at spillet egner sig fra 8 år.

Min datter kendte spillet på forhånd fra SFO/klubben i skolen, hvor hun fortalte, at det af og til blev spillet.

Mit umiddelbare gæt vil være, at 8 år passer meget fint, men at det ikke er alle kort, som egner sig til børn i den alder.

Mine døtre er 12 og 13 år og der var flere kort, hvor de begge havde svært ved at skulle svare. Både pga. kortets emne, som egnede sig bedre til voksne, men også fordi de ganske enkelt ikke var gamle nok til at ”have oplevet” kategorien.

Der var fx et kort med danske tv-serier, hvor flere af dem var fra før de blev født eller op til de var omkring 6 år, hvor de ikke har set tv-serier som ”Borgen”, ”Dicte”, ”Arvingerne”, ”Krøniken” osv.

Men når det er sagt, så var der også mange kort, som de sagtens kunne være med på. Vi var delt op med en voksen og et barn på hvert hold.

Det viste sig hurtigt, at det var en fordel, da børnene var gode til at tænke enkelt og de voksne tænkte videre.

Fx havde vi et kort med rodfrugter – her var min datter hurtig til at sige ord som ”rødbede”, ”kartoffel”, ”gulerod” hvorimod jeg var ovre i ”knoldselleri”, ”pastinak”, ”sukkerroe”. Jeg var ikke kommet i tanke om de basale og mest kendte, som hun nævnte og hun kendte ikke de mere specielle som jeg nævnte.

Så for os viste det sig igennem spillet, at det var et godt samarbejde at være barn-voksen hold.

Selve spillet går ud på, at man mere eller mindre skal forsøge at gætte, hvilke ord der står på kortet.

Eller måske nærmere at man skal få sagt så mange ord som muligt, og håbe på at nogle af dem står på kortet. Man får nemlig point/skal rykke sig det antal ord, som man har ramt rigtigt.

Det vil sige, at det ikke handler om, hvem der kan nævne flest, men hvem der rent faktisk rammer de 10 ord som er skrevet på kortet.

Dette gør efter vores mening spillet mere jævnbyrdigt, da man ikke risikerer, at nogen får langt over 10 point. Der er selvfølgelig altid noget held involveret, da der er forskel på sværhedsgraden på de forskellige kort.

Nogle kort bliver svære fordi man bare ikke kan særlig mange svær – her kan igen bruges eksemplet med danske tv-serier, som også var svært for os voksne at komme i tanke om. Men det kan faktisk også gør et kort svært, at der er alt for mange mulige svar, da sandsynligheden for så at ramme lige præcist de 10 på kortet er mindre.

Til gengæld som eksempel på et nemt kort findes der kort som er mere afgrænset, hvor der faktisk kun findes måske 15 svar i alt, og kategorien er noget de fleste kender til – et eksempel på dette kunne være kortet ”i ansigtet”; alle kan hurtigt svare næse, mund, øjne osv. og da der er få mulige svar er der stor sandsynlighed for at man rammer tæt på de 10 ord.

Det var vores oplevelse at fordelingen af svære og nemme kort var på et passende niveau, så de fleste kort var nogen, man godt kunne nævne nogle svar på.

Jeg tror kun er lykkedes os at få de 10 ord en gang til trods for spillet har været fremme flere gange. Til gengæld har vi lagt meget mellem 4 og 8 rigtige, så det virker meget afbalanceret i sværhedsgraden.

Pointtavlen som følger med, er en fin lille detalje, som gør det nemt at holde styr på hvilke ord, der er gættet rigtigt. Hvis man fx tager et kort som ”drengenavne med S”, så er det et af dem, hvor der ofte bliver sagt en hel masse navne hurtigt efter hinanden. Her er det rart at kunne registrere det vha. tavlen.

En lille ulempe er, at ordene ikke passer helt præcist med knapperne på tavlen. Så det blev indimellem lidt forvirrende når det gik stærkt, med at få presset den rigtige knap over på modsat side. Det er sket en del gange, at vi bagefter har fundet ud af, at det var de forkerte, vi havde brugt.

Til gengæld har det så ikke den store betydning, da man ofte kan huske, hvilket ord det skulle have været og pointene er jo de samme uanset hvilket ord, man har trykket knappen ind på.

Min ældste datter synes, at det var svært at trykke knapperne ind, fordi de sidder meget tæt, og når man som pige har lidt lange negle, så er det sværere at nøjes med at ramme en.

Så den eneste lille bitte ændring, vi kunne tænke os ville være en lige smule større tavle (dog stadig ikke større end man kan sidde med den behageligt i hånden), at ordene passede mere præcist med knapperne og at der var en smule mere afstand mellem hver ord/knap.

Udover det så er det helt klart et spil som vil blive taget frem med jævne mellemrum – både som familiespil men også til game-night med vennerne.

Spillet tager ca. 30-45 min. hvilket passer meget godt i vores familie, når den yngste med autisme skal være med, da det er ca. så længe koncentrationen varer.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris719,96 kr Normalpris799,95 kr
På lager
Se varen