Alder: Anbefales fra 12 år | Spilletid: Ca. 30 min. | Spillere: For 2 - 6 deltagere
"Vi synes det bedste ved spillet var, at man ikke på noget tidspunkt sad og ventede, alle spillere var aktive gennem hele spillet og man behøvede ikke og sidde og bide sig selv i tungen, hvis nogen fik et spørgsmål man selv kendte svaret på..."
Danmark Trivia Spillet: Rundt Om Danmark
Vi har testet spillet "Rundt om Danmark" i forbindelse med en god kammerats fødselsdag, hvor vi var 6 venner samlet. Vi var i alderen 26-30 år, vi spiller ofte spil sammen, men ikke så ofte spil, med videns spørgsmål.
Vi blev interesserede i Rundt Om Danmark spillet, da vi kom til at snakke om hvor meget man egentlig vidste, hvis man gør lidt i dybden om Danmark. Vores viden til Danmark, blev i den grad også testet i spillets forløb.
Spillet er i lavet i noget godt materiale, som godt kan holde til noget. Det er super enkelt at sætte op, og meget lige til.
I spillet er der en masse spørgsmål kort, så man behøver ikke være bange for at løbe tør for spørgsmål eller at man får de samme spørgsmål igen.
Da vi fik sat spillet op, fandt vi det meget nemt at komme i gang med. Reglerne var forklaret, så spillet var nemt at forstå og hurtigt at komme i gang med, hvilket vi synes er rigtig rart, så man ikke skal bruge for lang tid på at læse regler.
Reglerne er skrevet på en side, og tager ikke mere end 5 minutter at læse igennem, man kommer derfor hurtigt i gang med det som er sjovt, nemlig at spille.
Spillet er et quizspil, hvor man tester sin viden om Danmark. Det gode ved dette spil, er at det er et spil med multipul choice svar, så alle har mulighed for at deltage.
På hvert spørgsmåls kort er der et spørgsmål og 4 svar muligheder A, B, C eller D.
Spillepladen er rund, med forskellige farver yderst som indikere forskellige kategorier, på den yderste bane sætter man Danmarks flaget som rykkes et felt per omgang, det vil sige man ikke slår med terning og man kommer igennem alle kategorier, man har kun selv indflydelse på kategorien hvis der landes på et tomt felt og man lægger sidst, i denne situation må man vælge kategori.
Vi var seks spillere, og skiftedes til at læse op. Vi oplevede flere gange at lande på det blanke felt, hvor den der lå sidst, måtte bestemme kategorien. Vi var dog ofte flere der lå til sidst og i denne situation skal man lave en lodtrækning. Her tager man de 4 bogstaver, og den der trækker det første bogstav efter alfabetisk rækkefølge har vundet, og må frit vælge hvilken kategori mellem de 6, der skal dystes i.
Personen som læser spørgsmålet op skal også selv svare, da det rigtige svar står på den anden side af kortet, det var derfor ikke så væsenligt at man skiftes til at læse op. Det benyttede vi os af, da ikke alle i vores vennegruppe finder det lige behageligt, at læse højt.
Selvom man ikke læser op, kan man stadig være med på lige fod med alle andre, og det synes vi altid er en vigtig egenskab i et godt spil.
Når et spørgsmål læses op hører man alle 4 svarmuligheder, herefter lægger man en af de fire svarbrikker frem på bordet med bogstavet ned af, og først når alle har svaret vendes brikkene og læseren fortælle det rigtige svar, alle dem der svare rigtigt må rykke et felt frem på den inderste del af spillepladen, på denne måde minder spillet meget om EGO-spillene.
Vi synes det bedste ved spillet var, at man ikke på noget tidspunkt sad og ventede, alle spillere var aktive gennem hele spillet og man behøvede ikke og sidde og bide sig selv i tungen, hvis nogen fik et spørgsmål man selv kendte svaret på.
Spørgsmålskortene findes i 6 kategorier Historie, Kultur, Natur & Videnskab, Geografi, Sport & Fritid, samt Blandet.
Den anbefalede aldersgrænsen for spillet er 12+, hvilket er meget passende, alle kan som sagt være med, da der er svar muligheder, men hvis man tænker på sværhedsgraden af spørgsmålene er 12+ lidt lavt sat, vi ville anbefale omkring 16-18 år, da nogen af os fandt spørgsmålene lidt svære.
Til gengæld gjorde de sværere spørsmål, at vi rigtig kunne diskutere hvad der var rigtig, da vi generelt havde meget forskellige ideer til, hvad det rigtige svar kunne være.
Det er altid spændende og sjovt, at se hvad andre tænker om spørgsmålet, og især hvad der ligger til grund for at de svarede, som de gjorde.
Vi valgte at spille spillet enkeltvis, og vi havde derfor ikke nogen at spare med. Så næste gang vi skal spille det, vil vi helt sikkert prøve at spille det i hold, så vi kan bruge hinandens viden, således man har nogen at snakke med, så man sammen forhåbentlig kan komme frem til det rigtige svar.
Skulle man komme med lidt kritik af spillet, så ville det være at nogle af spørgsmålene kunne lyde: "Hvor mange øer er der i Danmark?", her til svarmuligheder der indikere, at der også menes de helt små øer. Her gætter vi alle seks, og dem der er heldige at gætte rigtigt, rykker frem på pladen. Der var flere andre spørgsmål, hvor man tænkte, at det har man ikke en chance for at vide. Eksempelvis hvor mange træer, der er i Danmark?
Vi fik en håndfuld spørgsmål af denne karakter i træk, og det ærgeligt, for i en lille periode gik den mest ud på hvem der var bedst til at gætte. Men udover disse meget svære spørgsmål, var de andre spørgsmål gode og underholdende.
Vi synes at Rundt Om Danmark, var et hyggeligt og udfordrende spil, hvor vores paratviden om Danmark, virkelig blev sat på prøve. Nogen af os fandt spørgsmålene svære, men samtidig også meget lærerige.
Da vi havde spillet færdigt, snakkede vi om, at spillet ville fungere rigtig godt som et læringsspil i skolen, hvor man kan virkelig opbygge en stor viden om Danmark.
Vores viden om Danmark, var i hvert fald noget større efter vi havde spillet Rundt om Danmark, end den var inden vi gik i gang.
Alt i alt vurdere vi det som et godt spil, men man skal have en del viden om Danmark, for at kunne være med (hvis man vil vinde :-)).
Alle der var med til at spille, kunne deltage pga. svarmulighederne, og det synes vi var rart. Fremfor man skal sidde og svare "det ved jeg ikke" til en masse spørgsmål. Vi vil helt sikkert spille spillet igen.
- Maria Lauritsen