Primomo Sansefarver anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år |Sikkerhed: CE-mærket + ASTM og EN71 godkendt | Oprindelse: Produceret i Japan

"De runde og sjove former på de mange farvekridt gør, at børnene med det samme finder dem interessante og de nysgerrige børn, vil derfor hurtigt begynde at udforske pakken med de mange forskellige farver. Farvekridtene fungerer som de skal og det er lidt hyggeligt at det dufter af blomster, imens vi sidder og tegner..."

Hyggelige sansefarver

Mangler du mon en lille hyggelig gave til børn eller børnebørn, så er Primomo sansefarver et rigtig godt bud på lige netop det.

Primomo sansefarverne er virkelig billige, lette at bruge og de vil hel sikkert skabe glæde hos de fleste små kreative børn.

Sansefarvekridtene anbefales fra 3 år og opefter, men er velegnet til de mindre børn også, da farverne er lette at holde ved.

Lad dog aldrig børnene farve med farverne uden at være under opsyn fra en voksen!

Flotte Japanske sansefarver

De kreative, anderledes og flotte japanske Primomo sansefarver, kan bruges til at tegne flotte kreative tegninger på papir eller pap.

De runde og sjove former på de mange sansefarver gør, at børnene med det samme finder dem interessante og de nysgerrige børn, vil derfor hurtigt begynde at udforske pakken med de mange forskellige farvekridt.

Et godt tip er derfor at have papir klar, så børnene med det samme kan få lov til at tegne og farvelægge.

I hvert sæt er der også en hvid farve, men det er faktisk slet ikke en farve, men derimod et viskelæder.

Normalt kan børnene ikke viske farver ud, hvis de tegner forkert, men med i disse sæt er der et viskelæder, som uden problem kan viske farverne ud.

Dit barns flotte tegning bliver derfor heldigvis ikke ødelagt, hvis han/hun tegner forkert eller hvis et andet barn driller og tegner en streg på papiret.

Farverne smitter ikke af på hænderne, heller ikke selvom barnet holder godt fast i farverne i længere tid ad gangen.

Velegnet til institutionsbrug

Disse sæt med sansefarvekridt er også yderst velegnede til institutionsbrug, da de holder meget længe og så kan de vaskes. Du læste helt rigtigt. De kan vaskes. En vigtig egenskab her i disse Corona-tider.

Du tager blot farverne med ud under vandhanen og vasker dem med antibakteriel sæbe, eller mildt vaskepulver og vand, og de tørres efterfølgende med et stykke køkkenrulle og så er de klar til brug igen.

Skulle det mod alle odds lykkes for jeres guldklump, at få farve på tøjet, så håndvaskes det med vaskepulver og så er det væk igen.

Nemt for de mindste børn

De bløde buer og fine former, gør det nemt for de mindste børn at holde fast på disse Primomo sansefarver og de kan derfor bruges, når din lille guldklump skal lave sin allerførste tegning.

Med de almindelige farveblyanter, kan det være en stor udfordring for de mindste børn, at holde ordentligt fast. Men med disse japanske farvekridt, er denne detalje tænkt med ind i deres kreative design, som gør dem lette at bruge for de mindste.

Da farverne har de flotte og interessante former, så forbindes de ikke med farver, og det er derfor vigtigt, at børn er under opsyn når der farves og tegnes med farvekridtene.

Skulle børnene komme til at sutte på farverne, så ingen panik. Det sker der ikke noget ved. De hører selvfølgelig til på papiret og ikke i munden, da der kan være farer for kvælning, hvis børnene tygger på dem eller sluger dem. Men de er på ingen måde giftige.

Styrker barnets sanser og finmotorik

Primomo sansefarverne styrker, som navnet antyder, også forskellige sanser hos barnet. Det er blandt andet:

Synssansen, ved de klare og flotte farver.

Følesansen bliver styrket ved at dit barn mærker de forskellige og anderledes former og strukturer.

Lugtesansen bliver også styrket ved disse farver, det er normalt ikke en sans der vil blive styrket ved at farve med farvekridt, men i dette tilfælde er der duft i farverne. Farvekridtenes duftstoffer er godkendt til fødevarer og de er således ikke farlige eller giftige.

Udover det, så styrkes også finmotorikken, når dit barn tegner og maler med farvekridtet.

Disse anderledes og sjove farver indbyder til leg og hygge, hvor flere børn sidder sammen og tegner, på den måde styrkes også evnen til at omgås socialt med andre. Turtagning vil også blive styrket, idet børnene skal skiftes til at bruge de forskellige farver.

Kreativt S.T.E.A.M. legetøj

Med de mange forskellige farver, er det mere eller mindre umuligt ikke at styrke kreativiteten og fantasien, for børn er utrolig kreative og de finder lynhurtigt på sjove ting, som de kan tegne og farve.

Primomo sansefarver er også et oplagt redskab til at træne sprog og kommunikation. Det kan bl.a. gøres ved at I taler om, hvilke farver der er, I kan måske skiftes til at nævne en farve.

I kan tale om hvilken duft sansefarverne har og I kan selvfølgelig tale om hvad I tegner.

Der er mange forskellige muligheder for læring, som man ofte ikke lige tænker på, når man bare tænker farvekridt, men disse japanske sansefarvekridt fra Primomo passer rigtig godt ind i S.T.E.A.M. læringskonceptet, hvor de især gør sig i kategorien A - for det kunstneriske.

Find sansefarverne på Legebyen

Sansefarverne kan købes med tre forskellige former/motiver, nemlig som ringe, blomster og som æg.

Man kan vælge at købe dem i små eller store sæt, eller man kan endda vælge større sæt, hvor alle tre faconer på farverne er med.

Der er derfor rig mulighed for at købe et sæt der passer til lige netop jeres barn eller barnebarn.

Kvalitetstid for hele familien

Herhjemme har vi nydt at have kvalitetstid, hvor vi alle tre har siddet sammen og tegnet og farvet med sansefarverne.

Vores familie består af mor, Carina på 32 år, storebror Marcus på 15 år og lillebror Villads på 8,5 måned.

Vi har alle tre tegnet med Primomo farverne og Villads har lavet sin allerførste tegning. Det var et vigtigt øjeblik og den tegning skal selvfølgelig gemmes.

Villads kunne nemt holde ved farverne, fordi deres form og størrelse er rigtig god til de små babyhænder, og af sikkerhedsmæssige årsager, så holdt jeg selvfølgelig øje med ham hele tiden.

Han startede med at undersøge sansefarverne på samme måde, som han undersøge alt muligt andet, nemlig ved at sutte på dem. Men det er også ok, så længe de hurtigt er ude af munden igen.

Marcus og jeg har også tegnet med farvekridtene og prøvet at viske ud med det medfølgende viskelæder, som fungerer rigtig fint.

Sansefarverne fungerer som de skal og det er lidt hyggeligt at det dufter af blomster, imens vi sidder og tegner. Dog er det lidt svært at farve indenfor stregerne med nogle af de større farvekridt.

Kan godt anbefales som gave

Det er en sjov idé, at sansefarverne er lavet med dufte. Da jeg var barn, kunne man få viskelæder med forskellige dufte og det var meget populært, så mon ikke også at disse farver med duft kan blive et hit hos mange små børn, både derhjemme og i børnehaven.

Efter at vi alle tre har prøvet disse japanske sansefarvekridt, så er vi positivt overrasket. De er hyggelige og virkelig nemme at tegne med.

De vil hel sikkert være en god gave, hvis man mangler at købe en lille gave til et heldigt barn. Vi er derfor ikke bange for at anbefale andre, at købe disse farverkridt og dermed motiverer de små børn til at tegne og bruge fantasien, samt styrke det kreative.

God fornøjelse.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPrimomo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen