Nathan Maxilotto Mad spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Spilletid: Ca. 10 – 15 min. | Spillere: For 2 – 4 deltagere | Materiale: Kraftig pap | Producent: Nathan |

"Vi er rigtig glade for kvaliteten af vendespillet. Brikkerne er tykke, og de kan virkelig holde til at blive brugt. Vi har spillet vendespillet i flere timer sammenlagt, og vi kan endnu ikke se synlige brugstegn på brikkerne. Det er en kvalitet vi er rigtig glade for, især når spillet er henvendt til en aldersgruppe, der ikke er lige forsigtige med alting..."

En spilanmeldelse af Maxiloto Vendespil med Dyr fra Nathan

Vi elsker at udfordrer vores søn, Mateo, på 3 år - med læringsspil. Vi var derfor spændte på at kigge nærmere på vendespillet fra franske Nathan, der omhandler forskellige madvarer. Det er utroligt interessant, da Mateo er en dreng fyldt med spørgsmål - og nysgerrighed.

Mateo er super glad for retter med pasta, men mindre glad for retter med mange grøntsager. Nogle dage kan aftensmaden være en kamp, og andre gange tager sulten over - og alt ryger ned. Han er som børn er flest, og det var derfor spændende at se hvordan han reagerede på Nathans vendespillet med temaet; mad.

Vi var spændte på at finde ud af hvordan kvaliteten af spillet var, og om Mateo ville synes vendespillet var underholdende. Det kunne også være super dejligt, hvis man kunne krydrer vendespillet med læring omkring forskellige slags madvarer.

Det praktiske om Maxilotto Vendespil med Mad.

Vendespillet anbefales fra + 2 år, og er for 2 - 6 spillere. Både spilleplader og brikker er produceret i kraftigt pap. Spilletiden herhjemme strækker sig fra 10 minutter, og helt frem til 1 time - i selskab med vendespillet. Ét spil tager omkring 20 minutter - hvis alle plader er i brug - men herhjemme tager vi gerne mange spil!

Det medfølger til spillet:

  • 6 spilleplader (med målene: 33 centimeter i længden, og 23 centimeter i højden)
  • 36 brikker, der alle er lamineret (med målene: 10 centimeter i længden, og 10 centimeter i bredden)

Alle brikkerne står barnet selv for at “prikke ud” fra det store ark, og det fik vores søn rigtig meget sjov ud af. Her begyndte snakken om de forskellige madvarer allerede, og stemningen var rigtig god.

Der medfølger ikke nogen spillevejledning med til spillet, da reglerne er super simple. Enten kan man blande alle kortene, og så er det “heldet” der kårer vinderen. Vi kan også kigge på alle brikkerne og prøve at huske hvor de forskellige madvarer er. Hvem husker bedst? Hvor var det madvarerne på ens spilleplade, lå henne på spisebordet?

Vores oplevelse med Maxilotto Vendespil med Mad fraNathan

Mateo valgte hurtigt hvilken spilleplade han ville have, og så fik mor lov til at vælge sin spilleplade. I det første spil brugte vi omkring 1 minut på at memorere, hvor vores brikker lå henne på spisebordet - herefter blev de vendt med bagsiden op.

Mateo kunne huske hvor de første to brikker han skulle bruge lå. I tredje runde var det dog noget anderledes, og her kunne vi hurtigt mærke at Mateo ikke kunne huske hvor de fire sidste brikker han skulle bruge lå. Mateo havde dog held i sit første spil, og han vandt derfor første runde. Vi begyndte hurtigt at snakke om hvilke madvarer der var sunde, og hvilke der var usunde - hver gang vi trak en brik.

Da vi skulle i gang med det næste spil, blev spillepladerne skiftet ud til nogle nye. Mateo ville nu prøve at spille vendespillet, hvor vi på forhånd ikke vidste hvor de forskellige brikker lå. Igen, var heldet med Mateo, og han kunne kalde sig vinderen af vores andet spil.

Snakken falder hurtigt på de forskellige madvarer

Inden vi begyndte at spille spillet, begyndte snakken at falde på de forskellige madvarer. Vi bliver introduceret for 36 vidt forskellige madvarer i vendespillet, og variationen af dem er god. Madvarerne vi bliver introduceret for i vendespillet, er:

  • Cashewnødder, smør, valnødder, olivenolie, pistacienødder, og solsikkeolie.
  • Fisk, kylling, skinke, bøffer, æg, og krabbe.
  • Yoghurt, mayonnaise, blåskimmel ost, mælk, ost, og flødeost.
  • Ketchup, Nutella, honning, vanilje, salt og peber, og forskellige krydderier (kanel, paprika, stjerneanis, etc.)
  • Majskolber, kidneybønner, kartofler, brød, pasta, og linser.
  • Hindbær, græskar, kokosnødder, ærter, vindruer, og peberfrugter

Vi kunne hurtigt se at der var en forbindelse imellem flere af de forskellige fødevarer - men hold da op, hvor kommer vi vidt omkring alverdens madvarer!

Vi snakkede meget om hvor de forskellige madvarer kom fra. Mateo vidste godt at mælken, osten, og yoghurten kommer fra koen. Mateo var også klar over at æggene kommer fra hønen, og honningen kommer fra bierne. Hov! Hvor kommer pastaen fra, og hvad med vaniljen? Det blev til en længere forklaring, og Mateo lyttede interesseret efter.

Vi snakkede om hvilke af madvarerne Mateo ikke havde smagt før, og hvilke madvarer han rigtig godt kunne lide. Vores snak omkring de forskellige madvarer - vendte emner som; hvor de forskellige madvarer kom fra i verdenen, og hvordan de til “sidst på deres rejse” ender i vores køleskab

Vores vurdering af Maxilotto Vendespil med Mad fra Nathan

Hvor har vi haft mange lange snakke om de forskellige madvarer, som vi hele tiden støder på i vendespillet. Mateo har mange spørgsmål, og vi har ligeså mange svar. Hvorfor kan man få hindbær i supermarkedet året rundt - når vi kun har hindbær i haven én måneden om året? Alle spørgsmålene trængte sig på, og vi prøvede - efter bedste evne - at besvare dem alle.

Vi er rigtig glade for kvaliteten af vendespillet. Brikkerne er tykke, og de kan virkelig holde til at blive brugt. Vi har spillet vendespillet i flere timer sammenlagt, og vi kan endnu ikke se synlige brugstegn på brikkerne. Det er en kvalitet vi er rigtig glade for, især når spillet er henvendt til en aldersgruppe, der ikke er lige forsigtige med alting.

Mateo er blevet klogere på hvordan olivenolie produceres, og hvorfor salt og peber er vigtige smagsgivere i madlavningen. Vi har også snakket om de forskellige farver som peberfrugter kan have - og at tørrede vindruer faktisk er rosiner, og de moste vindruer bliver til vin.’

- Camilla Jacobsen

Læs også spilanmeldelsen af Maxiloto Dyr

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen