MagiCube Billedklodser anmeldelse

Alder: Anbefales fra 1 år | Materiale: Magneter / Plast | Mærke: Geomag | Serie: MagiCube | Koncept: STEM-legetøj

"Med de magnetiske klodser kan man vælge at bygge de tiltænkte motiver, men der er også mulighed for fri leg, hvor børnene kan bygge lige præcist det som de har lyst til. De får derfor mulighed for at slappe af og fordybe sig i legen og byggeriet. Lær evt. børnene om former. Klodsernes kvadratiske form kan bruges til at bygge mange andre former eller blot at bygge et større kvadrat. Alt efter børnenes aldre, så kan man også inddrage matematik som en del af legen. Børnene kan måle og udregne rumfang eller areal, eller blot tælle kloderne. Børnene kan også bygge 3D konstruktioner ud fra deres fantasi og kreativitet..."

En anmeldelse af MagiCube klodser fra Geomag

Villads på halvandet år er meget nysgerrig og han elsker at bygge og stable. Han er derfor meget glad for, at lege med de sjove og spændende MagiCube sæt fra Geomag.

Jeg kendte ikke noget til MagiCube, inden vi modtog de to sæt med transport-maskiner og jungledyr. Jeg har derfor undersøgt lidt om firmaet bag, da jeg godt kan lide, at vide lidt om de ting som jeg lader mine børn lege med.

Mere om Geomag - firmaet bag MagiCube

Geomag som er producenten bag Magicube, er et schweizisk firma hvor alle deres produkter fremstilles på deres fabrik i Ticino.

Geomag går meget op i sikkerhed og derfor overholder alle deres produkter de strengeste europæiske og internationale sikkerhedsstandarder.

I årenes løb har Geomag modtaget adskillige internationale legetøjspriser, der bekræfter kvaliteten og værdien af ​​deres produkter.

I 1998 opfandt Geomag deres første magnetiske konstruktionslegetøj. Helt enkelte elementer med magnetiske stænger og metalkugler, der holdes sammen af ​​en magisk tiltrækningskraft for at opbygge fantastiske strukturer, der frigør børnenes kreativitet og fantasi, som en del af legen.

MagiCube er en nyere serie af Geomag’s produkter, der har revolutioneret kategorien 'Junior Construction'. MagiCube er innovativt legetøj, som er et byggesystem der består af magnetiske kvadrater, der via magnetisme kan fastgøres til hinanden på alle seks sider.

Når man udnytter magnetismens usynlige og magiske egenskaber, så giver man børnenes kreativitet og fantasi frit spil.

Villads har undersøgt to meget forskellige sæt, som begge henvender sig til børn fra halvandet år og opefter. I hvert sæt er der kort, som viser hvilke motiver man kan lave med klodserne. Disse kort kan bruges som en hjælp/guide, hvis det er svært for børnene at samle motiverne.

MagiCube Transport, varenummer 666122

Dette sæt består af fire klodser som giver mulighed for, at jeres lille barn kan bygge seks forskellige motiver af transportmidler og køretøjer. Det var dette sæt, som jeg startede med at præsentere for Villads, da det er simpelt og derfor er et rigtig fint begyndersæt.

Det var første gang jeg præsenterede Villads for en opgave som denne, han vidste derfor ikke hvordan han skulle gribe det an. Jeg startede med, at lade ham undersøge de fire klodser og han fandt hurtigt ud af, at de var nemme at stable.

De magnetiske klodser blev med det samme et hit hos Villads, som hurtigt var klar til næste skridt, nemlig at lære at samle de seks transportmidler.

Det var lidt udfordrende at få Villads til at forstå, at han skulle kigge på tegningerne på klodserne. Det er stadig lidt en udfordring, at få ham til at samle de seks transportmidler uden hjælp, men det behøver han heldigvis heller ikke. Han hygger sig og stabler de magnetiske kvadrater ovenpå hinanden eller ved siden af hinanden eller to og to. Der er ingen regler, det handler om at lege, undersøge og erfare.

De seks transportmidler som kan dannes med disse fire klodser er følgende: Et tog, en luftballon, et skib, en politibil, en rumraket og et fly.

Hvert motiv er tydelig og på samme tid simpel med flotte farver. De fire klodser har en rigtig god størrelse, så de små børn ikke kan have dem i munden, derudover har klodserne afrundet hjørner og ligger behageligt i hånden.

Min venindes lille pige på 2 år, har også leget med dette sæt. Hun var meget interesseret og opmærksom på motiverne. Det tog ikke hende ret mange minutter at samle de forskellige motiver, som hun stolt viste og fortalte om.

I legen med dette sæt vil børnene bl.a. styrke og stimulere deres hånd-øje-koordination, finmotorik, synssansen, overblik, problemløsning og fantasi. Det vil selvfølgelig også være oplagt at træne børnenes kommunikation via legen. Her kan I tale om motiverne, farverne eller finde på sjove historier om hvert motiv.

På den måde kan I styrke jeres barns sprog, både impressivt (sprogforståelse) og ekspressivt (sproganvendelse).

MagiCube Safaridyr, varenummer 666135

Det andet sæt som Villads har set nærmere på, er det spændende sæt med MagiCube Safaridyr, varenummer 666135. Dette sæt består af 14 magnetiske kvadratiske klodser, som sammen kan bygges til fire forskellige motiver af safaridyr.

Da jeg præsenterede dette sæt for Villads, lyste hans øjne op, om det var de orange farver eller de mange klodser, eller måske en kombination af begge dele, det ved jeg ikke. Legen gik lynhurtigt i gang og Villads stablede på liv og løs og havde en fest med at vælte tårnet, hver gang han havde bygget det.

Med de 14 klodser er dette sæt en større udfordring, når de mindste børn skal bygge de tiltænkte fire motiver. Selvom der er kort med billeder af motiverne, så kan Villads endnu ikke samle klodserne, så disse motiver bliver dannet. Vi har dog sammen samlet de fire flotte motiver, som består af følgende: En løve, en giraf, en papegøje og en kamel.

Jeg synes, at dette safarisæt er noget sværere at lave end det lille sæt med transportmidlerne, men da dette sæt indeholder flere klodser, så er det uden tvivl det sæt som Villads er mest interesseret i. Selvom han ikke kan bygge dyrene selvstændigt, så kan han sagtens bruge rigtig lang tid på, at bygge og stable ud fra sin egen fantasi og kreativitet, hvilket jeg synes er mindst ligeså vigtigt.

Min venindes datter på 2 år, har også prøvet dette sæt. Hun var vild med de orange farver og de søde dyr. Hun kunne lave tre ud af de fire motiver selvstændigt, men behøvede hjælp for at lave papegøjen, som uden tvivl er den sværeste af de fire dyr.

Vores oplevelser med MagiCube magnetklodserne

Villads har nydt at se nærmere på MagiCube sættene med de sjove klodser, han har leget og hygget sig i flere timer og er stadig ikke blevet træt af at lege med de kvadratiske magneter, de bliver stadig brugt hver eneste dag.

Villads er nogle gange ret vild, når han leger og bygger. Han er blevet meget interesseret i at bygge tårne så høje som muligt, hvilket er nemt ved hjælp fra magnetismen og derefter skal tårnene væltes, så klodserne ligger ud over hele gulvet. På trods af den hårde leg på daglig basis, så ser klodserne ud som nye. Kvaliteten er der derfor ikke noget negativt at sige om, de holder virkelig til at blive brugt.

MagiCube er derfor ikke kun egnet til børneværelserne i de private hjem, de er bestemt også velegnet til brug i diverse daginstitutioner rundt omkring, så børnene har mulighed for at bygge og stable sammen. Når flere børn er en del af legen, så vil de også udvikle deres sociale kompetencer, turtagning, empati og samarbejde. Hvilket er nogle virkelig gode egenskaber som børnene vil få glæde af i mange situationer igennem livet.

Leg og læring er heldigvis ofte noget som går hånd i hånd

Leg og læring er heldigvis ofte noget som går hånd i hånd, hvilket I også vil opleve, når børnene leger med de magnetiske klodser. Disse sæt er nemlig et oplagt STEAM legetøj, som er noget man kalder legetøj, hvor der er flere forskellige gode og spændende lærerige muligheder, som en del af legen.

Med de magnetiske klodserne kan børnene bl.a. lære om magnetisme, de kan mærke hvordan magneterne tiltrækkes af hinanden og på den måde få en fornemmelse af, hvad magnetisme er for noget.

Med de magnetiske klodser kan man vælge at bygge de tiltænkte motiver, men der er også mulighed for fri leg, hvor børnene kan bygge lige præcist det som de har lyst til. De får derfor mulighed for at slappe af og fordybe sig i legen og byggeriet.

Lær evt. børnene om former. Klodsernes kvadratiske form kan bruges til at bygge mange andre former eller blot at bygge et større kvadrat. Alt efter børnenes aldre, så kan man også inddrage matematik som en del af legen. Børnene kan måle og udregne rumfang eller areal, eller blot tælle kloderne. Børnene kan også bygge 3D konstruktioner ud fra deres fantasi og kreativitet.

Der er selvfølgelig også gode kommunikative øvelser med sæt som disse, det kan være alt fra at snakke om farver eller motiver, til at fortælle historier om motiverne eller stille undrende spørgsmål.

Hvorfor er klodserne kvadratiske?

Hvorfor har en giraf en lang hals?

Hvorfor er en luftballon et transportmiddel?

Hvorfor tiltrækkes klodserne af hinanden?

Det er godt og vigtigt for børns udvikling, at undre sig og være nysgerrige, det lærer de rigtig meget af.

Vi har ikke noget negativt at sige om Geomag’s MagiCube sæt. De er fremstillet i en rigtig god og holdbar kvalitet og de mange muligheder for kreativ leg, fastholder og motiverer børnene til at bygge og lege i flere timer. Vi kan derfor sagtens anbefale disse fine og spændende sæt til andre børn og forældre.

Der findes selvfølgelig et større udvalg af MagiCube sæt på Legebyen.dk - Kig forbi og vælg din favorit.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagicube

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen