Kvalitetstid spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 18+ | Spilletid: 10 - 60 min. | Spillere: For 2 deltagere/par

"Man skal være indstillet på, at man spiller det i ”neutral zone”. Der er mulighed for at gå i dybden med flere områder, hvilket i nogle tilfælde også kan lukke op for nogle af de snakke, man ellers har svært ved at tage hul på..."

Indhold i spillet

Min mand og jeg mødte hinanden, da vi var 17 år. Det er 21 år siden og vi er heldigvis stadig lykkelig gift. Vi ved efterhånden det meste om hinanden, så at finde et samtalespil, som ikke var kedeligt, viste sig at være noget af en opgave.

Spillet fylder ikke så meget, det kommer i en fin lille kasse, som er nem lige at tage med en tur i skoven, på stranden eller lign, hvis man vil ud og have en romantisk picnic et sted i naturen.Det egner sig selvfølgelig også til en hyggelig dag/aften hjemme i stuen eller på terrassen.

Både spilleæsken og kortene er i god kraftig kvalitet. Spillevejledningen ser dog lidt mindre professionel ud. Den ligner faktisk lidt hjemmeprint på et A4 ark, som er klippet over langs midten. Men det betyder absolut ingenting, og der er ikke så mange regler at forholde sig til i dette spil.

Generelt lægger det meget op til, at man kan bruge kortene præcist, som man vil. Hvis man vil spille det som et spil, skal man på skift læse et spørgsmål op, hvorefter partneren skal svare hvad han/hun tror er det rigtige svar. Gættes der rigtigt, må han/hun få kortet. Til sidst tælles de vundne kort op og den som har flest kort, kan indløse en præmie, som er aftalt på forhånd.

Dette er et fint element i spillet, hvor man kan sætte hvad som helst på højkant. Det kan være 10 minutters massage, tage opvasken, en god middag osv. men kortene kan sagtens bruges uden, at man bruger det som et egentlig spil med en vinder og en taber. Hvis man i forvejen er god til at forkæle hinanden, er præmien måske ikke det vigtigste.

Generelt vil jeg dog sige, at den heller ikke er det vigtigste, selvom man sætter en præmie på højkant. Det her spil handler meget lidt om vinder/taber, men meget mere om processen i spillet – at lære hinanden bedre at kende.

Om Kvalitetstid quizspillet

Der er 8 emner:

  • Hyggelige
  • Børn
  • Dybe
  • Nu & Her
  • Fortid
  • Fremtid
  • Finurlige
  • Intime

I vejledningen står der, at man selv kan vælge, hvorvidt man vil bruge alle 8 emner eller måske nøjes med nogle udvalgte. Vi brugte alle 8 emner. I æsken sidder de alle i én bunke, men er dog stadig sorteret således, at man hurtigt kan danne 8 separate bunker.

Vi overvejede om det ville give mening at blande dem alle sammen, men valgte i stedet at beholde dem i hver sin bunke, og trække et kort fra hver bunke på skift. På den måde er det nemt stadig at skille dem ad senere, hvis man får lyst til et spil, hvor det kun er udvalgte emner.

Der er ikke lige mange spørgsmål i hver bunke, så skal man alle spørgsmål igennem, vil der fx komme flere ”dybe” end ”intime”. Der er i alt 200 kort/spørgsmål. Hvis man spiller det som vejledningen lægger op til, så svarer det til 100 spørgsmål til hver, hvis man sidder som ét par fremfor flere par, som også er en mulighed.

Vi kan dog godt anbefale, at man vælger begge 2 at svare på samme spørgsmål. Man kan sagtens følge spillereglerne og lade den anden svare, som så får kortet ved at svare rigtigt, men derefter for sjov stille samme spørgsmål om den anden, uden der så er et kort på højkant.

Lær hinanden at kende

Det her handler om at lære hinanden at kende, så det er jo interessant at finde ud af, om begge kan svare på spørgsmål om hinanden.

Som sagt var jeg/vi meget spændte på om det så kunne leve op til vores forventninger. Jeg har lånt og købt bøger igennem tiderne, med spørgsmål som var gode at stille hinanden i et parforhold.

Jeg har købt spil med samme formål og fundet hjemmesider, der også indeholdt en masse gode ”lær hinanden at kende – spørgsmål”.

Problemet har dog været, at vi tilsyneladende kender alt om hinanden ud fra alle disse. Det ved vi jo godt, at vi ikke gør, men vi ved også at, vi er gode til at tale sammen og efter 21 år, kan det være svært at finde noget, man IKKE ved om den anden.

Nu har vi ikke været igennem alle kortene, men hvis det fortsætter som hidtil, kan vi allerede nu se, at man ikke kender hinanden helt – heller ikke efter 21 års samliv.

Jovist nogle af kortene grinte vi lidt af, fordi der var spørgsmål, som vi tidligere har snakket om til hudløshed, og som vi nærmest ikke behøvede stille hinanden, fordi vi godt vidste, at den anden havde svaret.

I vejledningen står der, at man kan vælge et antal kort, som man vil igennem og derefter afslutte spillet. Det har vi dog ikke gjort, men har blot ladet spørgsmålene komme indtil det virkede passende at stoppe.

Vi begik en fejl

Da vi spillede det første gang, begik vi (efter min mening) den fejl at gøre det en mandag aften. Det passede med, at børnene ikke var hjemme og sov hos mormor og morfar, så der var ro til at spille. Men da klokken nærmede sig 22 og vi kun havde nået omkring 24 spørgsmål til hinanden (altså 48 i alt) blev vi nødt til at stoppe. Man havde bare lyst til at fortsætte med at spille hele natten.

Til trods for vi ”kun” nåede 24 spørgsmål til hinanden og nogle af dem var hurtigt besvaret, så endte det faktisk med at tage 3 timer. En del af spørgsmålene giver anledning til at stille flere spørgsmål, som popper op undervejs, som man taler om det.

Det betyder, at man godt kan komme til at sidde og bruge 5-10 minutter på at besvare 1 spørgsmål, hvilket i vores verden kun er ganske fantastisk. Når man bliver fristet til at stille uddybende spørgsmål, er det jo fordi, at man har ramt et område, som man ikke vidste om partneren – og dét er guld værd.

I andres sted

Hvis jeg skal forsøge at sætte mig lidt i andres sted, så tænker jeg, at spillet er godt til både nye og længerevarende parforhold. Nogle af spørgsmålene kan faktisk også sagtens bruges sammen med en god ven/veninde, hvis man vil lære dem bedre at kende.

Jeg tror, at særligt nye par får rigtig meget ud af det, da det kommer vidt omkring. For os der har været sammen i mange år, og som kender hinanden rigtig godt, er der flere spørgsmål om hinanden, som vi godt kender svaret på, men der er stadig ting at udforske.

Der står, at spillet er for alle som er i et parforhold, men min umiddelbare vurdering vil være, at det måske mest rammer de lidt ”ældre” end de helt unge. Altså fra midt/slut 20’erne og opefter, hvor man er et sted i sit liv, hvor man også kender sig selv ret godt.

I den neutrale zone

Man skal være indstillet på, at man spiller det i ”neutral zone”. Der er mulighed for at gå i dybden med flere områder, hvilket i nogle tilfælde også kan lukke op for nogle af de snakke, man ellers har svært ved at tage hul på.

Der kan være spørgsmål, som lukker op for muligheden i at give hinanden konstruktiv kritik og er man ikke indstillet på at modtage dette, vil der være spørgsmål, som kunne give anledning til mere debat/diskussion end en god snak. Dette er måske netop endnu et argument for, at det kan egne sig lidt bedre til modne unge/voksne.

Næste gang vi tager kvalitetstid frem bliver det en aften, hvor vi ikke skal tidligt op næste dag. Der skal være god tid til at forske lidt i svarene, og det er fantastisk at kunne fordybe sig i hinanden og opdage små afkroge, man ikke vidste om hinanden.

Da vi pakkede spillet sammen, aftalte vi med det samme, at vi skulle en tur på terrassen i haven en af de varme sommeraftener og spille videre. Vi glæder os begge allerede.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen