King Of Tokyo spilanmeldelse

Alder: Fra 8 år + | Spilletid: Ca. 30 min. | For 2 - 6 spillere | Prisvinder

"I King of Tokyo er der en flok monstre på fri fod, som bruger centrum af Tokyo som scene til en stor kamp om, hvem der skal være "Kongen af Tokyo" og herske over de andre monstre. Spillet går derfor i al sin enkelthed ud på at blive det sidste sejrende monster – enten ved først at opnå 20 point eller ved at tildele de andre så meget skade, at de mister deres liv og ryger i 0..."

Generelt om spillet

”Giv mere skade!!!” var den mest brugte sætning i det sidste spil King of Tokyo, jeg spillede. Det er et af de mange karakteristika ved dette fremragende spil, som bragte latter, smil og snak til bordet. Det blev råbt i kor ved næsten hvert terningekast.

Med det i tankerne kan jeg konstatere, at Iello Games, som står bag udgivelsen af King of Tokyo, lykkedes med deres målsætning, om at bringe mennesker sammen via brætspil: ”Our #1 goal is to bring people together through our board games.”

De tre andre mennesker, jeg spillede med ved denne anledning, er tre vidt forskellige personer. Det mærkede vi bare ikke under dette spil, da vi alle sammen blev så fanget af stemningen, game-playet og selve terningekastene, at alt andet blev tilsidesat. Jeg kan helt oprigtigt sige, at det bare var rigtig sjovt.

Richard Garfield er opfinderen af King of Tokyo, derudover er hans også manden bag Magic: The Gathering. Med disse to udgivelser bag sig kan man roligt sige, at han har bidraget til, at Iello Games får bragt mennesker sammen.

Iello Games blev grundlagt i 2004 i Nancy i Frankrig af Cédric Barbé og Patrice Boulet. Nu er det en verdensomspændende spiludgiver. Der er siden udgivelsen af King og Tokyo kommet flere udvidelser og et andet spil i samme serie. Der er kommet King of Tokyo Power up, King of Tokyo Halloween og ekstra monster. Derudover er der King of New York, King of New York Power up og King of New York Halloween.

Jeg har ikke selv haft fornøjelsen af at prøve dem, men jeg har allerede skrevet dem på ønskesedlen til jul.

Hvad handler det om?

I King of Tokyo er der en flok monstre på fri fod, som bruger centrum af Tokyo som scene til en stor kamp om, hvem der skal være "Kongen af Tokyo" og herske over de andre monstre.

Spillet går derfor i al sin enkelthed ud på at blive det sidste sejrende monster – enten ved først at opnå 20 point eller ved at tildele de andre så meget skade, at de mister deres liv og ryger i 0. Der er forskellige ting, der kan hjælpe med det via kort, der kan noget forskelligt (se billeder for eksempler), eller via de terningekast der kan give point ved 3-5x1, 3-5x2 eller 3-5x3.

Det er et lettilgængeligt spil, der kan spilles af mennesker i mange aldre og med forskellige interesser. En anden gruppe, jeg har spillet med, er mine elever på efterskolen.

Her var det faktisk dem, der startede ud med at lærer mig reglerne, hvilket også fortæller lidt om enkeltheden i gameplayet. Jeg har spillet det med flere forskellige elever, alle gange har det været en succes, hvor alle spillere har hygget sig og bedt om en omgang mere. Jeg har spillet med varierende antal af spillere lige fra 2-5 spillere.

Dermed er Tokyo Bay også blevet testet med succes. Den ekstra dimension det bringer til spillet at have to monstre at bringe skade til, virker super godt. Dog er det knapt så skægt med to spillere, da kortene aldrig helt kommer i spil. Det kunne være rigtig godt, hvis der blev ændret lidt i spillets opbygning ved ku 2 spillere. Måske en måde at tjene ekstra energikuber eller lignende, så man hurtigere kan få gang i kortene.

Spillets komponenter

Når du åbner æsken, finder du:

  • Et sæt spilleregler
  • 66 kort i en udmærket tykkelse
  • 28 markører i pap, der prikkes ud
  • 8 terninger med fine markeringer og flotte farver
  • 6 monstertavler med små ’hjul’ der drejes efter, hvor mange point/liv man får eller mister undervejs. De er lavet i pap og har en god tykkelse.
  • 6 papmonstre inkl. plastikholdere også i fin tykkelse og kvalitet
  • En masse grønne energikuber i plastik, der har en fin udskæring, så de er rare at røre ved.

Regelbogens tilgængelighed

Regelbogen er let tilgængelig og indeholder fine illustrationer og eksempler på gameplays. Den er skrevet i et simpelt sprog, der er letforståeligt. Dog kunne den godt indeholde lidt nærmere forklaring af nogle af kortene.

Jeg har sat et billede ind af to kort; Krympestråler og Energidrik. De to kort kunne godt bruge nogle nærmere forklaringer i regelbogen. Krympestråler mangler en forklaring på, hvor mange krympestråler man må uddele i alt og ad gangen. Energidrik kunne også godt kræve en lidt bedre forklaring på, hvor mange gange i streg, man må gøre det veksle energikuber til ekstra terningeslag, og om man må gøre det, efter at slaget har været i brug, så man bliver ved med at slå ved at købe nye slag.

Dette er dog de eneste kritikpunkter, som jeg har erfaret. Så alt i alt vil jeg mene, at spillet gør det ganske godt. Det er helt bestemt et spil, jeg kommer til at finde frem mange gange i fremtiden.

King Of Tokyo vandt desuden den danske "Guldbrikken-prisen" for Årets Familiespil i 2013.

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen