Frames spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Fra 8 år | Spilletid: 10 - 30 min. | For 2 - 4 deltagere

"Frames er et enkelt spil, hvor I bygger om kap. Men selvom det ser simpelt ud, giver det mentale og motoriske udfordringer for både store og små. Og så er kvaliteten i top..."

Et udfordrende byggespil for alle aldersklasser

Er du hurtigt i opfattelsen og sikker på hænderne?

Hvis du kan sige ja til begge dele, har du en god chance for at løbe med sejren i byggespillet Frames.

Byg om kap

I Frames gælder det ganske enkelt om at bygge en figur, som du ser på et af de 100 kort med opgaver. I bygger alle sammen efter det samme kort, så konkurrencen er skarp.

Hver spiller har 12 små rammer at bygge med. Der er fire forskellige farver og tre forskellige størrelser i hver farve.

Når du har bygget figuren, skynder du dig at smække hånden ned på kortet. Den første, der er færdig, vinder runden. I vælger selv, hvor mange point I vil spille til.

Vælg hvor svært det skal være

På opgavekortene er der fire sværhedsgrader at vælge imellem. I den nemmeste skal man kun placere nogle få rammer ved siden af hinanden i det rigtige mønster. Men i den sværeste skal man stable rammerne oven på og inden i hinanden.

De fire sværhedsgrader gør, at der er god mulighed for at tilpasse niveauet efter, hvem man spiller med. Vi har også valgt at spille med forskellige sværhedsgrader til voksne og børn. På den måde får alle en udfordring samtidig med, at de kan konkurrerer direkte med hinanden.

Lærerigt for børn

Frames øver en vigtig evne til at skelne detaljer. På kortene er rammerne tegnet på en måde, der gør, at man er nødt til skabe sig overblik over hele figuren, før man kan være sikker på, hvilken størrelse ramme man skal bruge.

Selv som voksen tager man lidt fejl i starten og begynder at bygge med forkerte rammer. Men det er kun indtil man lærer at afkode kortene korrekt.

Spillet træner også finmotorikken – især når børnene skal bygge figurer, hvor rammerne skal stables oven på hinanden. Rammerne er nemlig ikke lige brede, og derfor skal man holde tungen lige i munden for at balancere dem oven på og inden i hinanden. Det øver bestemt også koncentrationsevnen.

Også godt som en rolig aktivitet

Man behøver ikke at samle en række modspillere for at bruge Frames. Det fungerer nemlig også som en hyggelig aktivitet i sig selv.

Agnes på knap 5 år har puslet virkelig meget med opgaverne på egen hånd. Hun syntes, det er spændende at bygge figurerne på kortene – også de svære. Hun har faktisk formået at pløje sig igennem stort set alle opgaverne.

Så hvis du har et barn, der godt kan lide at fordybe sig lidt i tingene – eller måske skal øve sig lidt i det – er Frames værd at se nærmere på.

God kvalitet gør en forskel

Kvaliteten er fremragende i Frames. Alt er lavet af træ (undtagen kortene selvfølgelig), og det gør både Frames langtidsholdbart og rart at spille med. For mig ville det i hvert fald ikke være lige så lækkert, hvis det hele var lavet af plastik.

Et spil der udvikler børnene

Jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle forvente, da jeg åbnede pakken med Frames. Det virker utroligt enkelt, men det byder faktisk på en god og lærerig spiloplevelse.

Spillet træner både koncentration, fingersnilde og mønstergenkendelse. De forskellige sværhedsgrader betyder, at der ikke er noget i vejen for, at både store og små børn kan spille mod hinanden. Og som nævnt kan man også sagtens bruge som et stille og roligt aktivitetslegetøj.

Så med andre ord er der meget indhold og kvalitet at tage fat i. Den enkle præmis med at bygge figurer gør at de fleste kan have det sjovt med spillet. Men jeg vil især anbefale det til forældre, der har mindre børn, som godt kan lide en udfordring.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen