Anti-Virus IQ-spil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 5 - 15 min. | Spillere: For 1 spiller | Udfordringer: 60 stk. i 5 sværhedsgrader

"Hvor lang tid et spil varer er meget afhængig af personen, der spiller og hvilken sværhedsgrad man kaster sig ud i. Selvom det er et singleplayer spil, bliver folk omkring ofte fanget lidt i det og man kan have svært ved at få lov at løse udfordringen helt selv, uden andre kommer til at ”blande sig” – hvilket jo er et godt tegn på, at det fanger opmærksomheden og giver alle lyst til at finde løsningen..."

IQ-spil for 1 spiller

Anti-virus er et singleplayer game, der består af en kvadratisk spilleplade, 11 ”brikker” og et spillehæfte med 60 udfordringer.

Spillet er fra samme udvikler som Quadrillion og minder meget om dette.

Spillepladsen er udformet med huller og riller, hvilket passer med bunden af de 11 brikker. Der er 2 hvide brikker, som fungerer som en slags forhindring på spillepladen. Disse brikker kan flyttes rundt, og sættes præcist der, hvor spillehæftet beskriver.

I modsætning til Quadrillion kan man ikke selv bestemme, hvorledes man vil bygge spillepladen op, men skal bruge spillehæftet til dette.

I hæftet er der 60 udfordringer, som er delt ind i forskellige sværhedsgrader – bagerst i spillehæftet er løsningen på alle udfordringerne.

Umiddelbart lyder 60 udfordringer måske ikke af så meget, men det vil kræve en del, hvis man kan huske alle 60 løsninger, så flere af udfordringerne kan sagtens prøves igen og igen – særligt de sværeste.

Den røde brik er ”virusset”, som man skal forsøge at få ud af spillepladen via det ene hjørne, som har en åbning. Brikkerne kan flyttes diagonalt i begge retninger, men ikke horisontalt og vertikalt.

For at klare udfordringen skal man flytte brikkerne i rillerne på spillepladen på en måde, så den røde brik ender med at kunne komme ud ad åbningen på spillepladen.

Vores vurdering af Anti-Virus spillet

Spillet anbefales fra 8 år og opefter. Min datter på 12 år genkendte ret hurtigt spillet fra SFO’en - dog med et andet udseende, hvor det var biler og ikke brikker, der skulle flyttes.

Min vurdering er, at børn fra ca. 6-årsalderen og opefter sagtens kan spille – måske endda før endnu, hvis man har et barn, som er dygtig matematisk/logisk.

Hvor lang tid et spil varer er meget afhængig af personen, der spiller og hvilken sværhedsgrad man kaster sig ud i.

Selvom det er et singleplayer spil, bliver folk omkring ofte fanget lidt i det og man kan have svært ved at få lov at løse udfordringen helt selv, uden andre kommer til at ”blande sig” – hvilket jo er et godt tegn på, at det fanger opmærksomheden og giver alle lyst til at finde løsningen.

Vi bøvlede lidt med selve spillepladen og brikkerne, når de skulle flyttes rundt. Brikkerne er lavet således, at man kan få fingrene ned i dem, og på den måde skubbe dem rundt.

Men samtidig skal man passe på, at man skubber dem helt rigtigt, da de ellers vil tippe og dermed ikke kan flyttes. Det var umiddelbart det eneste irritationsmoment for os i spillet.

Spillepladen har en fin størrelse til, at man kan tage det op i hænderne og sidde med, hvis man ikke vil sidde ved et bord og spille. Et spil der bestemt træner koncentrationsevnen og udfordrer den matematisk/logiske tænkning.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmartgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen