9 Lærerige Læringsspil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3-6 år | Spilletid: Ca. 5 - 10 min | Spillere: For 1 - 2 deltagere | Producent: Danspil | Produktionsland: Danmark

"Jeg er vild med, at disse spil er lærerige, udfordrende og på samme tid sjove og interessante. De opfylder alle mine krav til børnespil og så er de ikke engang særlig dyre. Alle spillene er selvfølgelig CE mærket. Jeg synes, det er en kæmpe fordel, at alle ni spil kan spilles af barnet alene. I nogle situationer har børn brug for at trække sig tilbage og fordybe sig i en opgave eller en leg, uden at man behøver være social..."

En anmeldelse af de 9 lærerige spil fra Danspil

Hvad er bedre end hyggelig og lærerig kvalitetstid, sammen med børnene?

Med denne pakke får I hele ni forskellige sjove og lærerige spil, som kan motivere børnene til at lære og udvikle sig igennem leg.

Pakken med de ni spil indeholder:

  • Lær bogstaver
  • Hvad rimer
  • Hvad er modsat
  • Lær at regne
  • Lær klokken
  • Lær tal fra 1-10
  • Lær farverne
  • Hvem laver hvad?
  • Sammensatte ord

Målgruppen er vejledende, da det afhænger af det individuelle barns udviklingsniveau og interesse.

Lær Med Leg

Lær med leg, er en serie af spil fra Danspil, hvor de nysgerrige børn netop kan lære igennem legen. På en sjov og spændende måde vil de mindre børn, stifte bekendtskab med tal, bogstaver, farver, klokken osv.

Når børnene præsenteres for disse lærerige spil, vil de bl.a. styrke og stimulere deres kognitive færdigheder, overblik, koncentration, hånd-øje-koordination, logisk tænkning, problemløsning, indlæring, kommunikation, selvværd, tålmodighed og sociale kompetencer.

Som I kan læse, så vil disse spil være utrolig gode for børnenes positive udvikling, det gælder både i børnehaverne og i skolen i de små klasser.

Spillene fra Danspil, vil uden tvivl også skabe glæde hjemme i privaten, så børnene stolt kan vise og fortælle venner og familie, hvad de har lært.

Disse ni lærerige spil, kan købes som en samlet pakke, men man kan også vælge at købe dem enkeltvis.

Spillene fylder ikke ret meget og de er derfor nemme at tage med, hvis man skal i sommerhus eller ud og rejse, eller hvis barnet blot ønsker at tage et af spillene med hen til en god ven.

Lidt mere om Danspil

Danspil er et danskejet firma, som ligger i Aarhus. Hos Danspil produceres der rigtig mange forskellige spil. De er i dag en af nordens største udbydere af børnespil, familiespil og voksenspil.

Danspil har en stor spilportefølje af klassikere som mange af os husker tydeligt fra vores egen barndom og ungdom, plus en hel masse nye sjove spil. Danspil står bl.a. bag spil som, ”Tegn og Gæt”, ”Klodsmajor”, ”Kalaha” og ”Æselspillet”.

Danspil er en del af firmaet Juna Pack A/S, som efterhånden har rigtig mange års erfaring med produktion af diverse typer af brætspil. Juna Pack sælger og producerer brætspil til alle aldersgrupper og til alle lige fra private hjem, institutioner og til undervisning.

Lær Bogstaver læringsspillet

Lær Bogstaver er et puslespil, som henvender sig til børn fra ca. 4 år.

Det kan spilles af 1-2 spillere og spilletiden er ca. 15 minutter. Man kan uden problemer spille længere tid, da dette spil indeholder mange flere brikker end de andre spil i serien.

Puslespillet er en blanding af brikker med bogstaver og med dyr.

Det nysgerrige lille barn skal matche de rigtige dyr og bogstaver. Dette gøres ved, at barnet finder det bogstav, der svarer til forbogstavet af dyrets navn.

Det kan bl.a. være billedet af en isbjørn, som skal matches med bogstavet i.

Ved at spille dette spil med barnet, så vil barnet lære de forskellige bogstaver at kende og ved at forbinde bogstavet til et dyr, vil barnet bedre kunne huske bogstaverne.

Lær bogstaver, er en fantastisk måde at kombinere læring om dyr og bogstaver i en og samme leg.

Spillet kan også bruges til at lære barnet alfabetet, der er nemlig alle bogstaverne fra A til Å.

Hvis det lille barn har fat i to brikker som ikke er matchet korrekt, så vil brikkerne ikke passe sammen. På den måde guides barnet til at prøve at finde den korrekte brik.

De forskellige dyr på brikkerne er virkelig søde og de vil hurtigt fange børnenes opmærksom og interesse.

Med dette spil er det også en oplagt mulighed at styrke barnets verbale kommunikation. Dette kan gøres ved at I øver udtalelsen af de forskellige bogstaver og dyr. Lær barnet om konsonanter og vokaler, barnet kan bl.a. adskille disse ved, at man kan synge på vokalerne.

Når jeg spiller Lær bogstaver, med de yngre børn så træner vi også de forskellige bogstavelyde. Når man har styr på bogstavelydene, er det nemlig lettere at lære at læse og stave.

Hvad Rimer? læringsspillet

Hvad rimer, er endnu et sjovt lærerigt spil fra Lær med leg serien.

Rimespillet henvender sig til børn fra 4 år og opefter. Spillet kan spilles alene eller man kan være to, spillet kan spilles på omkring 15 minutter.

I dette spil skal barnet finde et par, med to brikker der rimer.

På hver brik ses der både et tegnet billede og tekst, som gør det let for barnet at forstå. Et korrekt par kan være, hus og mus eller is og gris.

Spillet indeholder rigtig mange forskellige brikker med flotte motiver.

Hvad rimer, vil ikke kun være perfekt til at lære barnet om rim, men det vil også være helt perfekt til at udvikle barnets ordforråd.

Dette kan nemt gøres i kombination med at I øver rim.

I kan tale om de mange forskellige motiver på brikkerne, dette kan gøres ved at I fortæller små historier, hvor flere af brikkernes motiver skal indgå.

Barnet kan prøve at benævne så mange af brikkerne som muligt og derefter kan I øve de ukendte brikkers motiver sammen.

I kan træne barnet i at tale tydeligere eller udtale ordene korrekt. På den måde vil barnet styrke og udvikle sit ordforråd, som en sjov del af legen.

Hvad rimer, er en spændende måde at introducere barnet for rim.

Rim er en vigtig del af børns udvikling.

Når barnet oplever at et ord er sjovt eller rimer, så vækkes interessen og barnet vil på den måde bedre kunne huske ordet.

Når vi øver rim, så udtaler vi ordene tydeligere, hvilket er helt bevist. På den måde lærer børnene at huske ordet og rytmen i ordet.

Hvis barnet er udfordret i forhold til at afkode hvilke ting der rimer, så vil puslespilsbrikkerne kunne hjælpe og guide barnet. Brikkerne passer nemlig kun sammen når de rimer.

Når vi spiller dette spil, så prøver vi også selv at finde på flere ord, som kan rime på de stik som vi har matchet. Det gør legen lidt mere udfordrende og spændende. Hvem kan finde flest ord der rimer på hus?

Hvad Er Modsat? læringsspillet

Spillet Hvad er modsat, er et spil til børn fra 3 år og opefter. Lige som de andre spil, så kan dette også spilles helt alene eller man kan være to.

Alt efter barnets udviklingsniveau, så vil spillet kunne spilles på omkring 15 minutter. Dog vil jeg mene, at det er lidt for udfordrende for børnene i 3-årsalderen.

Dette spil handler om at lære barnet om modsætninger.

Hver brik har klare flotte motiver, som let forklarer deres mening. Snak med barnet om hvad I ser på motivet og stil spørgsmål. På den måde guides barnet til at forstå, hvad modsætninger betyder.

Når I spiller Hvad er modsat, med jeres barn, så vil barnet bl.a. også styrke og stimulere sin kombinationsevne, problemløsning, koncentration, finmotorik, nysgerrighed og overblik.

Hvad er det modsatte af at være venner? Det er uvenner.

Hvad er det modsatte af at være ked af det? Det modsatte er at være glad.

Hvad er det modsatte af at sove? Det er at være vågen.

I spillet er der ti korrekte sæt som passer sammen. Ligesom med de andre lærerige spil, så passer brikkerne kun sammen, hvis man har løst opgaven korrekt.

Det er en god ide at lave brikkerne på den måde, det gør nemlig at barnet har mulighed for at sidde og lege med spillet alene og selv prøve sig frem. Hvis barnet er usikker på om svaret er korrekt, så kan barnet teste det ved at sætte brikkerne sammen. Det er en rigtig god måde at styrke barnets selvstændighed og selvtillid på.

Det er vigtigt at børn lærer om modsætninger, da det er med til at lære barnet at udtrykke sig og forklare sine meninger.

Lær At Regne læringsspillet

Lær at regne er en god og nem måde, at lære barnet om matematik. Spillet henvender sig til børn fra 5 år og opefter.

Matematik kan være en udfordring for mange børn, men med dette spil vil børnene opleve at matematik sagtens kan være en sjov leg.

Lær at regne, er et spil hvor barnet vil lære om både plus og minus stykker. Spillet består ikke blot af brikker med tal på, men også med forskellige frugter, så barnet på den måde kan tælle sig frem til det korrekte facit.

Brikkerne passer sammen i par. Den ene brik er selve regnestykket, som er lavet med både tal og frugter og så er der facitbrikker. Dette er brikken, hvor der står et resultat.

Når barnet har regnet/talt sig frem til det facit, som han/hun mener er det korrekte, så finder barnet facitbrikken og ligger ved siden ad.

Derefter kan barnet vende brikken med regnestykket på, for facittet står nemlig også bagpå. Barnet vil på den måde hurtigt kunne se om han/hun har regnet rigtigt.

Spillet Lær at regne er en god og på samme tid lærerig mulighed, for at blive bedre til at regne og overskue simple regnestykker.

Det behøver ikke blot at være børn på omkring 5 år, som kan være udfordret matematisk.

Herhjemme har min store søn haft det sjovt, med at teste sig selv i regnestykkerne.

Derudover har min venindes børn også haft stor glæde af at spille dette spil.

De sad dybt koncentreret og regnede og talte. Lige pludselig blev der råbt “YES!!!” og så var det nemt at regne ud, at det var fordi de var kommet frem til et korrekt facit.

Når børnene sidder og regner, så er de meget fokuseret og koncentreret. Deres tålmodighed bliver hel sikkert styrket, når de sidder med lige netop dette spil.

Det er en fordel at man ikke behøver være flere personer, for at spille. Man kan sagtens sidde alene og øve sig i at lave plus og minus stykkerne.

Lær Klokken læringsspillet

Mange børn er udfordret, når det handler om at lære klokken og forstå tiden.

Lær klokken, er et spil som kan hjælpe børn og unge med at lære klokken, både digitalt og analogt.

Spillet henvender sig til børn fra 5 år og opefter.

Spillet består af et stort læringsur, som er analogt, derudover er der en hel masse brikker med forskellige klokkeslæt på. På den ene side af brikkerne ses tiden som analogt og på den anden side af brikkerne ses tiden digitalt.

Brikkerne fordeles ud på bordet, så det digitale klokkeslæt vender opad. Barnet skal så forsøge at stille viserne korrekt. Når barnet har sat viserne på det klokkeslæt, som barnet mener stemmer med det digitale klokkeslæt, så vendes brikken om og barnet vil kunne se tiden analogt. Barnet kan nu sammenligne og se om han/hun har stillet viserne korrekt.

Vi lever i en tid, hvor de fleste børn lærer at forstå de digitale ure, længe før de lærer at forstå et analogt ur.

Børnene oplever nemlig de digitale ure meget mere, via smartwatches, iPads, iPhones og computere.

Selvom de digitale ure er de dominerende i børnenes hverdag, så er det stadig vigtigt at kunne klokken på et “gammeldags” analogt ur og dette spil vil være en rigtig stor hjælp i denne læring.

Min store søn har helt styr på klokken på begge ure, så jeg præsenterede spillet for min venindes børn.

Her fik jeg bekræftet, at børnene i dag har helt styr på den digitale tid, men er udfordret når de skal indstille et analogt ur.

Når de mindre børn skal lære om klokken, så er det rigtig vigtigt at tale med børnene om tiden. Fortæl nogle små historier, som kan hjælpe barnet med at huske og forstå tiden. Det kan være en snak om, hvornår vækkeuret ringer om morgenen, hvornår I spiser frokost, hvornår fritidsaktiviteter starter eller hvornår Disney sjov starter.

Jo flere ting/situationer barnet kan koble til klokkeslæt, jo nemmere er det for barnet at forstå og lære klokken.

Lær tal 1-10 læringsspillet

Lær tal, er et lærerigt spil, der henvender sig til børn fra 4 år.

Dette spil består af brikker med tallene fra 1-10 samt brikker med søde små dyreansigter.

Det lille barn kan via dette spil, lære at tælle på en sjov og overskuelig måde.

Man kan starte med at tage de nemmeste brikker, så barnet med det samme får en succesoplevelse. Derefter kan man bruge alle brikkerne, hvis man har lyst.

De lærerige spil fra Danspil, kan bruges som man har lyst til, ved blot at tænke lidt ud af boksen, så kan spillene også let ændres i takt med barnets udviklingsniveau.

Lær tal, er et simpelt spil, hvor barnet skal tælle de søde dyreansigter og finde brikken med det rigtige tal. Hvis barnet tæller forkert eller vælger et forkert tal, så vil brikkerne ikke passe sammen. Barnet vil på den måde blive opmærksom på, at han/hun skal tælle en gang til.

Dette spil er en perfekt måde at introducere barnet for tal og mængder. Når barnet ser tallet 2 blive visualiseret med to dyreansigter, så vil barnet få en bedre forståelse af, at det er en lille mængde. Hvor imod når barnet ser tallet 10 blive visualiseret med ti dyreansigter, så vil barnet hurtigt se og forstå, at ti er en større mængde.

Spillet Lær tal, kan hjælpe børn i førskolealderen med at blive trygge ved tal og de vil på samme tid bl.a. styrke og stimulere deres finmotorik, hånd-øje-koordination, koncentration, overblik, tålmodighed, tal- og mængdeforståelse og selvtillid.

Lær Farverne læringsspillet

Lær farverne, er et spil der henvender sig til børn fra 4 år og op. Dette spil kan som de andre spil i serien, spilles af 1-2 personer og det tager omkring 15 minutter at spille spillet, alt efter hvordan man vælger at spille det.

Lær farverne, handler forståeligt nok om at lære farverne at kende. Dette gøres ved at matche en farvet brik til den korrekte grå/sorte tegning.

Hvilken farve bør det grå/sorte jordbær have? Et jordbær er rødt. Disse to brikker passer perfekt sammen.

Hvilken farve har solen? Den er gul. Det var endnu et korrekt stik.

Hvad med en gulerod, hvilken farve passer mon til den? Den er selvfølgelig orange.

Lær farverne, er et rigtig godt redskab til at udvide barnets verbale kommunikation. Dette kan bl.a. gøres ved, at I skiftes til at tage et af de farveløse kort og stille medspilleren et spørgsmål. “Hvilken farve har en snemand?”

Medspilleren skal så finde den korrekte farve og besvære spørgsmålet med en sætning. “En snemand er hvid.”

På den måde udvikler i barnets ordforråd fra at være stikords kommunikation, til at være små sætninger.

Med dette spil vil barnet bl.a. styrke og stimulere sin hukommelse, koncentration, kombinationsevne, koordinering, logisk tænkning og kommunikation.

Hvem Laver Hvad? læringsspillet

Spillet Hvem laver hvad? Er et spændende spil, som henvender sig til de nysgerrige børn fra 4 år.

Det kan spilles af 1-2 spillere og kan spilles på et kvarter, alt efter barnets udviklingsniveau og interesse.

Hvem laver hvad, er et spil hvor barnet kan udvide sin viden omkring jobtitler. Med andre ord, så vil barnet kunne lære hvilke opgaver de forskellige jobtitler har med at gøre, i dagligdagen.

For at brikkerne skal passe korrekt sammen, er det barnets opgave at finde de ti korrekte stik.

Jeg vil så vidt muligt altid inddrage så meget læring som muligt, også som en del af disse spil.

Den verbale kommunikation er utrolig vigtigt for barnet og omgivelserne.

Når vi spiller dette spil, vil jeg derfor gerne, at vi også fokuserer på sprogudviklingen.

Det kan bl.a. gøres ved at snakke om brikkernes motiver og stille spørgsmål. På den måde vil barnet også tænke over ting og undre sig.

Spillet kan bl.a. spilles ved, at den ene tager en brik med en “jobtitel” og siger, “Jeg har en brik med en brandmand med en brandslange”.

Enten kan samme person finde matchet dertil eller man kan skiftes, så det denne gang er medspilleren, der skal finde den brik med den korrekte opgave.

For at lave et korrekt match til brandmanden, så skal barnet finde den brik med et hus med flammer i og en brandbil.

Når I spiller Hvem laver hvad, så kan I også snakke lidt om de forskellige jobs.

Kan en dame være brandmand?

Kan en dame være tømre?

Er det kun mænd, der kan være piloter?

Sammensatte Ord læringsspillet

Sammensatte ord, er et spændende spil, som henvender sig til børn fra 4 år.

Dette spil vil tage børnene med på en sjov læringsopgave med sammensatte ord.

Spillet indeholder tolv sæt.

Hvad er sammensatte ord?

Sammensatte ord, er ord som er sat sammen af flere forskellige ord og når disse ord kombineres, får ordet en anden betydning.

Det kan bl.a. være sø + løve = søløve.

Her ses to vidt forskelligt ord, blive sat sammen og blive til et helt andet ord.

Sammensatte ord, er et spil hvor børnene lærer at lege med de forskellige ord, for at danne nye ord.

Nogle af ordene kan være lidt svære for de mindre børn, men er børnene i tvivl kan de se om brikkerne passer sammen. Brikkerne kan nemlig kun sættes korrekt sammen, hvis barnet har fat i de rigtige ord.

Det danske sprog, kan være udfordrende og dette spil, vil derfor være en rigtig sjov og spændende opgave for børnene.

De vil finde på nye ukendte ord og grine af de sjove ord de støder på i deres søgen på de korrekte ord. Ikke nok med det, så vil børnene bl.a. også styrke og stimulere deres koncentration, kommunikation, tålmodighed, kombinationsevne, finmotorik, logisk tænkning, problemløsning og indlæring.

Sne + mand = snemand, det er et korrekt ord og disse tre brikker vil derfor passe sammen.

Gynge + kage = gyngekage, er det mon et ord. Nej, det ord findes ikke og de tre brikker kan ikke sættes sammen. Vi må prøve igen.

Gynge + hest = gyngehest. Jaaa, det er det korrekt ord.

Vores vurdering af Lær Med Leg spilserien

Fælles for de ni lærerige spil fra Danspil er bl.a. at brikkerne er lavet af kraftigt karton, for at de er mere holdbare overfor hyppigt brug.

Motiverne på de forskellige brikker er flotte og tydelige.

Lær med leg serien, er helt ideel til brug i daginstitutioner og i de mindre klasser, hvor børnene lynhurtigt vil finde denne form for læring sjovere og mere interessant, end normale læringsmetoder.

De lærerige spil, vil selvfølgelig også hurtigt blive et hit hjemme hos jer selv, her vil søskende eller barnets legekammerater kunne være en del af legen eller barnet kan sidde med spillene selv og fordybe sig i de forskellige opgaver.

Jeg synes, det er en kæmpe fordel, at alle ni spil kan spilles af barnet alene. I nogle situationer har børn brug for at trække sig tilbage og fordybe sig i en opgave eller en leg, uden at man behøver være social.

Hvor imod, hvis barnet gerne vil være socialt og gerne vil spille med forældre, søskende eller venner, så kan man sagtens spille de lærerige spil sammen når man er to personer.

Jeg er vild med, at disse spil er lærerige, udfordrende og på samme tid sjove og interessante. De opfylder alle mine krav til børnespil og så er de ikke engang særlig dyre. Alle spillene er selvfølgelig CE mærket.

For børn med særlige behov

De forskellige spil kan også anvendes til børn og unge med særlige behov. Det kan være til personer med kognitive udfordringer, som måske har indlæringsvanskeligheder eller blot er udfordret på forskellige områder.

Spillenes tydelige motiver og robuste brikker kan være en stor hjælp for disse personer. Brikkerne har en god størrelse uden skarpe kanter, så de ligger godt i hånden.

Spillene behøver ikke nødvendigvis spilles på den tiltænkte måde, det er helt okay at tænke ud af boksen og bruge spillet på den måde, som giver mest mening for det individuelle barn.

En god gaveidé

Lær Med Leg serien, vil være en rigtig god gaveidé. Spillene henvender sig til både drenge og piger fra 3 år og opefter.

Alt efter det heldige barns udviklingsniveau, så kan man vælge at købe spillene enkeltvis eller købe denne samlet pakke med alle ni spil.

Jeg vil selvfølgelig uden tvivl anbefale, at man køber den store pakke. På den måde vil barnet komme igennem rigtig mange forskellige lærerige opgaver, som alle er relevante for barnets udvikling og læring.

Spillene bidrager til en ny og sjov måde at lære på og barnet vil opleve interessen for at fordybe sig i opgaverne og få en succesoplevelse.

I kan regne med, at jeg klokkeklart vil give de 9 sjove og farverige spil mine største anbefalinger med på vejen.

Rigtig god fornøjelse!

- Carina Lund

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

1 kommentar

jesper

jesper

Her er også lidt af hvert her. Man kan også træne “del ord” som bruges til dansk prøven i skolerne http://talogord.dk/

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen